17 Ağustos 2025 Pazar


16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”  
 
     
   

Ahmet Özer`den usulsüzlük iddialarına tepki: "Tarafım ve yönetimime dair olumsuz bir algı yaratılma çabası"


Görevden alınarak, yerine kayyum atanan ve tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, bazı internet sitelerinde yer alan “CHP`li Esenyurt Belediyesi`nde 1.3 milyarlık vurgun” başlıklı haberlere avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Özer, "30 Ekim 2024 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmam akabinde bu gibi haberlerle tarafım yönetiminde alınmış idari ve yasal aksiyonları, kayyumun aldığı aksiyonlarmış gibi lanse etmenin yanı sıra tarafım ve yönetimime dair olumsuz bir algı yaratılma çabası, süreçte gelinen noktanın aczini göstermektedir" dedi. 

 

Tarih : 28 Aralık 2024 Cumartesi 17:16   Okunma : 250

(İSTANBUL) - Görevden alınarak, yerine kayyum atanan ve tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, bazı internet sitelerinde yer alan “CHP`li Esenyurt Belediyesi`nde 1.3 milyarlık vurgun” başlıklı haberlere avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Özer, "30 Ekim 2024 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmam akabinde bu gibi haberlerle tarafım yönetiminde alınmış idari ve yasal aksiyonları, kayyumun aldığı aksiyonlarmış gibi lanse etmenin yanı sıra tarafım ve yönetimime dair olumsuz bir algı yaratılma çabası, süreçte gelinen noktanın aczini göstermektedir" dedi. 

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, sosyal medya hesabı üzerinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayla bazı internet sitelerinde yer alan ``CHP`li Esenyurt Belediyesi`nde 1.3 milyarlık vurgun`` başlıklı haberlere tepki gösterdi.

Kendi döneminde yapıldığı iddia edilen usülsüzlük ve tutarsızlıklara ilişkin incelemelerin yapıldığını belirten Özer, bu haberlerin kendisi ve yönetimine ilişkin bir algı yaratma çabası olduğunu vurguladı. Özer`in sosyal medya hesabından yayınlanan açıklama şöyle:

"Bazı haber sitlerinde `CHP`li Esenyurt Belediyesi`nde 1.3 milyarlık vurgun` başlığı ile Esenyurt Belediyesi`nde tapu rayiç bedel kayıtları değiştirilerek vergi kaybına neden olunduğu, tarafım ve yönetim kadromun ise durumdan haberdar olmasına rağmen herhangi bir işlem yapmadığı ve atanan Kayyım tarafından bu durumun tespit edilerek savcılığa bildirildiği yönünde tamamen somut gerçeklikten uzak haberler yapılmıştır.

Olgularla değil, algılarla yönetilmeye çalışılan bu süreçte, asılsız bu iddialara mevcut resmi yazılar kapsamında cevap verme gereği hasıl olmuştur. Halkımızın büyük bir teveccühü ile göreve gelmem akabinde Esenyurt Belediyesi`nde Gelirler Müdürlüğü tarafım Başkanlığında kurulmuş ve akabinde Müdürlüğümüzce yapılan kontrollerde rayiç bedellere ilişkin usulsüzlük olabileceği şüphesi oluştuğu için aşağıda sayılı idari ve yasal işlemler başlatılmıştır;

07 Ekim 2024 tarihinden itibaren, şüpheli işlemlerin muhatabı personellerin savunması alınarak disipline sevk işlemi yapılmıştır.

Bahsi geçen tutarsızlık ve usulsüzlük şüphesi 17 Ekim 2024 tarihinde Esenyurt Tapu Müdürlüğüne bildirilmiş, kamu zararı oluşabilecek işlemlerle ilgili kurum bünyesinde inceleme yapıldığı bildirilerek Tapu Müdürlüğünce de detaylı araştırma yapılması talep edilmiştir.

 Bahsi geçen işlemler hakkında detaylı tetkik ve tahkikin yapılması için 28 Ekim 2024 tarihli Başkanlık `Oluru` ile konu Teftiş Kuruluna havale edilmiştir.

Ne var ki 30 Ekim 2024 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmam akabinde bu gibi haberlerle tarafım yönetiminde alınmış idari ve yasal aksiyonları, kayyımın aldığı aksiyonlarmış gibi lanse etmenin yanı sıra tarafım ve yönetimime dair olumsuz bir algı yaratılma çabası, süreçte gelinen noktanın aczini göstermektedir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu kötücül davranışları, kamuoyunun bilgisine ve vicdanına sunuyorum."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA