8 Ağustos 2025 Cuma


15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:54   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:15   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:28   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR  
 
     
   

Haklarında soruşturma başlatılan İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri "yazılı beyan" sundu


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, haklarında, `terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak` suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa giderek `yazılı beyan`da bulundu. Barodan yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul  Barosu Yönetim Kurulu üyelerini şüpheli ilan eden Başsavcılık, masumiyet karinesini daha inceleme aşamasında ihlal ederek, İstanbul Barosu yönetimi kamuoyunda hedef haline getirilmiştir. Başkan ve üyeler, savcılığa ifade vermemiş, hukuk dışı işlemlere son verilmesi amacıyla yalnızca yazılı beyanlarını teslim ederek savcılıktan ayrılmışlardır" denildi. 

 

Tarih : 7 Ocak 2025 Salı 15:07   Okunma : 279

Haber: Gaye Şeyma CAN

(İSTANBUL) İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, haklarında, `terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak` suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa giderek `yazılı beyan`da bulundu. Barodan yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyelerini şüpheli ilan eden Başsavcılık, masumiyet karinesini daha inceleme aşamasında ihlal ederek, İstanbul Barosu yönetimi kamuoyunda hedef haline getirilmiştir. Başkan ve üyeler, savcılığa ifade vermemiş, hukuk dışı işlemlere son verilmesi amacıyla yalnızca yazılı beyanlarını teslim ederek savcılıktan ayrılmışlardır" denildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında, `terör örgütü propagandası yapmak ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak` suçlarından resen soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı. Soruşturma kapsamında İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok avukat bugün İstanbul Adalet Sarayı`nda açıklama düzenledi. Açıklamanın ardından Kaboğlu, Erinç Sağkan ile birlikte savcılığa gitti ve `yazılı beyan` sundu. 

İstanbul Barosu`ndan konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlandı. Açıklamada Kaboğlu`nun ifade vermediğine, yazılı beyanda bulunulduğuna dikkat çekilerek şunlara değinildi:

"İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri savcılığa ifade vermedi, hukuk dışı işlemlere son verilmesi amacıyla yalnızca yazılı beyanlarını teslim ederek savcılıktan ayrıldı. İstanbul Barosu 1878 yılında kurulmasından bu yana her zaman Anayasaya ve hukuka saygılı olmuştur. İstanbul Barosu, Anayasa ve Avukatlık Yasası`nın tanıdığı, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunma ve koruma, bu kavramlara işlerlik kazandırma yönündeki görevini hep yerine getirmiştir. Ne var ki, İstanbul Barosu`nun Anayasa`nın ve Avukatlık Yasasının öngördüğü görevin gerekleri çerçevesinde 21 Aralık 2024 tarihinde yaptığı açıklama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, asılsız ve ağır suçlamalar yönelterek soruşturma başlattığını 22 Aralık 2024 günü kamuoyuna duyurmuştur. 

"Adalet Bakanlığı nezdinde göstermelik izin işlemleri, usul ve esas yönünden Avukatlık Kanununa ve Anayasa`ya açıkça ve çok yönlü aykırılıklar nedeniyle sakat ve hukuken yok hükmündedir"

Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin beyanı alınmadan ve Adalet Bakanlığı`ndan soruşturma izni istenmeden resen başlatılan ve sonradan onay için 25 Aralık 2024 günü Adalet Bakanlığı nezdinde göstermelik izin işlemleri, usul ve esas yönünden Avukatlık Kanununa ve Anayasa`ya açıkça ve çok yönlü aykırılıklar nedeniyle sakat ve hukuken yok hükmündedir. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyelerini şüpheli ilan eden Başsavcılık, masumiyet karinesini daha inceleme aşamasında ihlal ederek, İstanbul Barosu yönetimi kamuoyunda hedef haline getirilmiştir.

Başkan ve üyeler, savcılığa ifade vermemiş, hukuk dışı işlemlere son verilmesi amacıyla yalnızca yazılı beyanlarını teslim ederek savcılıktan ayrılmışlardır

Daha baştan adil yargılanma hakkını ihlal eden Anayasa ve hukuk dışı işlemlerin muhatabı olan İstanbul Barosu yönetiminin soruşturma hakkında bugüne kadar hiçbir biçimde açıklama yapmamış olması, hukuka olan saygısının gereğidir. İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başsavcılık çağrısına uyarak 7 Ocak Salı günü saat 11.00`de Çağlayan Adliyesi`ne, yine hukuka saygı gereği gelmişlerdir.

Başkan ve üyeler, savcılığa ifade vermemiş, hukuk dışı işlemlere son verilmesi amacıyla yalnızca yazılı beyanlarını teslim ederek savcılıktan ayrılmışlardır. İstanbul Barosu tüzel kişiliğinin hedef alındığı hukuk dışı ve yok hükmündeki işlemlere tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yöneticileri ile ülkenin dört bir yanından gelen 32 Baro başkanı ve yöneticileri dayanışma ve destek amacıyla Çağlayan Adliyesi`nde hazır bulundu. Böylelikle, Türkiye`deki yaklaşık 190 bin avukatın yüzde 93`ünü temsil eden 32 baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri desteklerini sunmuş oldular. Gelemeyen baroların önemli bir kısmı da destek mesajlarını iletti.

Savcılığa beyan öncesi adliye önünde toplanan Baro Başkanları ve avukatlar huzurunda bir açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Barolar Birliğinin ve Türkiye Barolarının, yasa, Anayasa ve hukuk dışı soruşturma işlemi karşısında, hukuk devletini ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti korumak için İstanbul Barosu`nun yanında olduklarını ve dayanışma içinde her türlü desteği  vereceklerini vurguladı. İstanbul Barosu, başta Türkiye Barolar Birliği gelmek üzere destek veren bütün barolara teşekkür eder, hukukun üstünlüğünü savunma ve insan haklarını koruma yolunda faaliyetlerini sürdürme kararlılığını kamuoyuna saygı ile duyurur."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA