18 Temmuz 2025 Cuma


22:24   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:10   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:10   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:30   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:04   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:01   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:57   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:50   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:10   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:05   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:25   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"   09:10   AKDENIZ’DE HER GÜN TONLARCA MOLOZ TOPLANıYOR   08:58   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    18:55   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında atölye çalışmaları düzenlendi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat`ın “Değişim İçin Birlikte” projesinin paydaşı olarak tarım alanında çalışan ailelerin çocuklarıyla bir araya gelerek, sanatsal ve eğitici atölye çalışmaları düzenledi. Atölyelerde; yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Tarih : 11 Ocak 2025 Cumartesi 09:32   Okunma : 295

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat`ın “Değişim İçin Birlikte” projesinin paydaşı olarak tarım alanında çalışan ailelerin çocuklarıyla bir araya gelerek, sanatsal ve eğitici atölye çalışmaları düzenledi. Atölyelerde; yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade çalışmaları gerçekleştirildi.

“Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Uyum Merkezi`nin desteğiyle, Günyurdu Mahallesi`nde yaşayan çocuklardan bir grup belirlendi. Atölyelerde çocuklar, eğitim ve kültür hakkı gibi önemli konuları gündeme getirirken, sanatı bir ifade biçimi olarak kullandı.

Atölye çalışmasının ilk gününde Günyurdu-Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde çocuklar kendi hikayelerini anlatarak, heykeller ve korkuluklar tasarladı. İkinci gün Büyükşehir Belediyesi`nin Adnan Menderes Bulvarı`nda yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi`ne getirilen çocuklar, burada kendi tasarladıkları korkuluk figürlerini yaptı.

“Hedefimiz tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak”

Sosyal Hizmetler Dairesi`nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı; tarım alanlarında yaşayan çocukların eğitim hakkına odaklanmak ve farkındalık yaratmak adına yerel yönetim, sivil toplum ve kültür sanat aktörleri olarak bir arada olduklarını belirterek, “Tarsus`un Günyurdu Mahallesi`nde yaşayan çocuklarımızın gündem etmek istedikleri konularda yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade atölyeleri gerçekleştirdik. Projede hedefimiz tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak” dedi.

“Çocuklarla aktiviteler yaparak, yaşadıkları yerin rotalarını çıkardık”

Kültürhane`de görev yapan Ciran Ay, proje kapsamında her kuruluşun kendince bir rol aldığını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi Göç Uyum Merkezi`ndeki arkadaşlar bize yer seçiminde yardımcı oldu ve o çocuklarla tanıştık. Bir çıktı alabilmek için; tüm kurumlar olarak çocuklarla aktiviteler yaparak, çocukların yaşadıkları yerin rotalarını çıkardık. Bu rotaların üstünde, onların kendi haklarına erişememeleri üzerine simgesel bir şeyler bırakmayı düşündük. Çocukların köy içindeki rotasını çizmeye çalıştık” diye konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Günyurdu-Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde program dahilinde düzenlenen atölye çalışmalarına katılan Hasret Ağırağaç, bazı etkinlikleri ilk kez deneyimleme fırsatı yakaladığını belirterek, “Bizim için çok büyük bir anı oldu. Önceden hiç heykel boyamadım, ama burada boyadım. Bir deneyimim oldu en azından. Gezmediğim, görmediğim yerleri gördüm. Birçok insanla tanıştım ve bu durumdan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Ravza Kahveci de her çocuğun eğitim alması gerektiğinin altını çizerek, “Atölye`nin bize çok katkıları oldu. Burada vakit geçirebiliyoruz, arkadaşlarımızla birlikte etkinlikler yapabiliyoruz. Ben yazın okula gitmediğim için çalışıyordum. Okul hayatı gerçekten çok önemli” dedi.

12 yaşındaki Umutcan Filiz ise etkinliğin ikinci gününde de keyifli vakit geçirdiklerini anlatarak, “Kukla boyadık. Oyun oynadık, sorular sordular. Çok güzeldi” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA