22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Müsavat Dervişoğlu: “Adana üretmekte ısrarcı”


İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Adana bana göre bir doğal sera ve Adana tüm çiftçilerin örnek aldığı üretim modellerini ilk yaşama geçiren yer. Adana bir de ısrarcı üretmekte. Karadeniz`de Terme, Çarşamba, Bafra ovalarının iklimi buraya benzer. Oralar üretmekten vazgeçti, üretim sürecindeki olumsuzluklar yüzünden. Adana`nın da bu konudaki inancını takdirle karşılıyorum. Adana direnmeye örnek olmalı” dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2025 Cuma 18:42   Okunma : 2642

(ADANA) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Adana bana göre bir doğal sera ve Adana tüm çiftçilerin örnek aldığı üretim modellerini ilk yaşama geçiren yer. Adana bir de ısrarcı üretmekte. Karadeniz`de Terme, Çarşamba, Bafra ovalarının iklimi buraya benzer. Oralar üretmekten vazgeçti, üretim sürecindeki olumsuzluklar yüzünden. Adana`nın da bu konudaki inancını takdirle karşılıyorum. Adana direnmeye örnek olmalı” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adaya`ya gelen Dervişoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve ardından Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan`ı ziyaret etti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ziyarette Dervişoğlu`na çiftçilerin sorunlarını aktardı. Dervişoğlu da sorunları yerinde tespit etmek istediklerini ifade ederek, “Bizim diğer partilerden bir farklı tarafımız daha var, bizim Tarım Politikaları Başkanlığımız var. Bu işin ne kadar önemli olduğunun tarafımızdan idrak edilmiş olmasının delili aynı zamanda” dedi.

“Adana bir doğal sera”

Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Gıda arz güvenliği bütün ülkeler açısından çok önemli hale gelecek. İklim değişiklikleri bütün ülkeler ve insanlık için çok önemli hale gelecek. Üretimin doğru bir biçimde yapılabilmesi su kaynaklarının doğru bir biçimde kullanılabilmesi, toprakların kirlenmeden muhafaza edilmesi, bu kendi kendine yeten bir ülke olmanın üzerinde gerçekten kendini tarımın başkenti gibi tanımlayan illerin çokluğundan da yararlanarak dünyayı doyurması muhtemel bir potansiyele ev sahipliği yapması lazım buraların. Çünkü Adana bana göre bir doğal sera ve Adana tüm çiftçinin örnek aldığı üretim modellerini ilk yaşama geçiren yer.

Adana bir de ısrarcı üretmekte. Yani bizim mesela Karadeniz`de Terme, Çarşamba, Bafra ovalarının iklimi buraya benzer. Oralar üretmekten vazgeçti bu üretim sürecindeki olumsuzluklar yüzünden. Adana`nın da bu konudaki inancını takdirle karşılıyorum. Adana direnmeye örnek olmalı. Emsal teşkil etmeli ki tarımda üretimin motoru olan bir bölge. Bugün buraya dinlemeye geldim. Tereciye tere satmak gibi bir niyet asla taşımıyorum. Şundan emin olabilirsiniz biz bunları, bilgileri raporlaştırıyoruz. Meclis`te hem arkadaşlarımız önergeler de ve kanun tekliflerinde kullanıyor bunları hem de ben grup toplantılarında konuşarak kamuoyuyla buluşturmaya çalışıyorum. Karşılıklı iletişimin de sürmesine temin etmek zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Onun için bugün burada dinledik. Yine geleceğiz, siz de bize geleceksiniz. Bu sorunlar çözülünceye kadar, bu sorunların çözümüne dair projeler üretilene kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Siz de diyorsunuz işte açık ve net olarak sorun biliniyor çözülmüyor. Niye?”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA