2 Mayıs 2025 Cuma


10:02   MERSIN`DE SEKTÖR TEMSILCILERI VE ÖĞRENCILER, “GELECEĞIN ANAHTARı: YEŞIL DÖNÜŞÜMLE YÜKSELEN YEŞIL İŞLER” PANELINDE BULUŞTU   10:01   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "SIYASET SOSYAL MEDYA BAŞıNDA, TELEVIZYON BAŞıNDA YAPıLMAZ"   09:44   TAKSIM ABLUKASı YAKLAŞıK 24 SAAT SONRA KALDıRıLDı   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, 1 MAYıS KORTEJINDE EMEKÇILERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ: “BU HÜKÜMETE ITIRAZıMıZ VAR”   09:14   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: “BEN DE BU KENTE HIZMET EDEN BIR IŞÇIYIM”   01:58   BOLU KARTALKAYA`DAKI YANGıN FACIASıNDA ÇALıŞANLARıN OTOPARKA INEREK ARAÇLARı ÇıKARTTıĞı GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   01:01   SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU: MERKEZ VE TAŞRA TEŞKILATıNDA GÖREVLENDIRILMEK ÜZERE 15 BIN 342 SÖZLEŞMELI PERSONEL ALıMı GERÇEKLEŞTIRILECEK     23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: Depremden gerekli dersler hâlâ çıkarılmadı


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden yurttaşları andı. Başkan Yıldız, büyük felaketten gerekli derslerin çıkarılmadığını, depremden etkilenen şehirlerin sorunlarının çözülemediğini, deprem olması muhtemel yerlerde de depreme karşı önlem alınmadığını belirterek “Artık birilerinin inisiyatif alması, görev alması gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2025 Perşembe 14:12   Okunma : 463

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 11 ilde yıkıma neden oldu, on binlerce insan enkaz altında hayatını kaybetti, yüz binlerce insan göç etmek zorunda kaldı.

Bu büyük felaketin ikinci yılında, depremde hayatını kaybeden yurttaşları anan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, deprem bölgesinde hâlâ devam eden sorunlara ve şehirlerin depreme hazırlanması konusundaki ihmallere dikkat çekti.

Başkan Yıldız, “6 Şubat 2023 ülkemizde felaketin yaşandığı gün. 11 kentimiz etkilendi. Maalesef 6 Şubat’tan sonra da biz gerekli dersleri alamadık. Hâlâ hem depremden etkilenen şehirlerin sorunlarını çözebilmiş değiliz hem de ihtimal ki deprem olması beklenen bölgelerde gerekli önlemleri alabilmiş değiliz. Sürekli sorumluluğu birbirimizin üzerine atarak, sen etkilisin, ben yetkiliyim kavgası yaparak bu memlekette vakitler gelip geçip gidiyor ama olan canlara oluyor. Bakınız sadece 6 Şubat’tan sonra bu ülkede defaten felaketler yaşandı. İşte iki hafta evvel bir otel gözümüzün önünde cayır cayır yandı. 78 yurttaşımız öldü ve biz hâlâ bu otelin yanmasına sebep nedir bilmiyoruz. Yine hâlâ sorumlusu olmayan bir olayla karşı karşıyız. Herkes sorumluluğu birbirine atıyor. Ülkemizin 6 Şubat gibi, yangın gibi bu tarz felaketlerde boşu boşuna insanların ömrünü yok etmemesi için, insan hayatının yok olmaması için artık birilerinin inisiyatif alması, görev alması gerekiyor” dedi.

“Toroslar’da yapı stoğumuz eski”

Şehirlerin depreme hazırlıklı hale getirilmesinin ekonomik güçle mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, “Toroslar Belediyesi olarak, kentimiz çok sağlam bir zeminde kurulu olmasına rağmen, yapıların çok eski stoklar olması, herhangi bir mimari mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış çok yoğun bir dokumuzun olması nedeniyle deprem konusunda hakikaten bizi de çok ciddi endişelendiriyor. Bu konularda kafa yoruyoruz ama hani mevcut ekonomik durum düzelmediği müddetçe, ilçeler bazında, iller bazında tek tek durumun düzeltilmesinin de mümkün olmadığını bilecek kadar ekonomik bilgiye hakimiz.  Dolayısıyla ben bir kez daha 6 Şubat’ta ve daha sonraki felaketlerde yaşamını yitirmiş olan hemşerilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Onların ailelerine, dostlarına, eşlerine sabır diliyorum. Ülkemizin bir daha bu felaketleri yaşamaması için her birimizin inisiyatif alarak, kendi görevlerimizi gerçekten doğru bir şekilde yapmamız gerektiği kanaatini bildiriyorum” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA