21 Kasım 2025 Cuma


16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

Mersin’de Dünya Bakliyat Günü Coşkuyla Kutlandı: Bakliyat Sağlık ve Ekonominin Anahtarı


Mersin’de 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü, "Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam İçin Bakliyat" temasıyla geniş bir katılım ile kutlandı. Etkinlikte, bakliyatın besin değeri ve çevresel faydaları vurgulandı. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, açılış konuşmasında, bakliyatın özellikle et ve et ürünlerine benzer protein seviyelerine sahip olduğunu belirterek, “Bakliyat, zengin olsun, fakir olsun, her sofranın gıdasıdır” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2025 Pazartesi 23:15   Okunma : 267

Mersin’de 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü, "Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam İçin Bakliyat" temasıyla geniş bir katılım ile kutlandı. Etkinlikte, bakliyatın besin değeri ve çevresel faydaları vurgulandı. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, açılış konuşmasında, bakliyatın özellikle et ve et ürünlerine benzer protein seviyelerine sahip olduğunu belirterek, “Bakliyat, zengin olsun, fakir olsun, her sofranın gıdasıdır” dedi.

2019 yılından bu yana her yıl 10 Şubat'ın ‘Dünya Bakliyat Günü’ olarak kutlandığını hatırlatan Özdemir, Türkiye’nin, Dünya Bakliyat Konfederasyonu'nda her dönem üst düzeyde temsil edildiğini ifade etti. Özdemir, bakliyatın sağlık açısından önemli bir gıda kaynağı olduğunu ve obezite, kalp hastalıkları, diyabet gibi çağdaş hastalıklarla mücadelede uzmanlar tarafından sıkça önerildiğini dile getirdi. Ayrıca, bakliyatın kuraklığa dayanıklı yapısı ve çevreye dost özellikleriyle dikkat çektiğini söyledi.

Özdemir, bakliyatın, özellikle gelir seviyesi düşük kesimler için ekonomik bir protein kaynağı olduğunu ve bu yönüyle her gelir grubunun sofralarında yer bulması gerektiğini ifade etti. Bakliyatın, kolay saklanabilmesi ve düşük maliyetli oluşunun da önemli avantajlar sunduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Mersin’de bakliyatın üretimden ziyade işleme tesisleri ve liman avantajıyla ön plana çıktığını vurguladı. Mersin’in toprak yapısının bakliyat üretimi için uygun olmadığını belirten Seçer, “Mersin’i bakliyatçı bir kent yapan, buradaki işleme tesisleri ve Doğu Akdeniz Çanağı’nın en önemli limanına sahip olmasıdır” dedi. Seçer, yerel yönetimler olarak bakliyat sektörüne nasıl katkı sağlanacağına dair çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Seçer ayrıca, Mersin’deki bakliyat tesislerinin yoğunlaştığı doğu kısmı ile sosyal alanların yer aldığı batı kısmı arasındaki ulaşım sorununa da dikkat çekti. 30 yıl sonra ilk kez 1/5000’lik imar planlarının tamamlandığını ve yeni yol ağlarıyla ulaşımın daha da kolaylaşacağını belirterek, bu planların sektörü daha da geliştireceğini söyledi.

Etkinlikte bakliyat ürünleriyle hazırlanan 12 çeşit yemek konuklara sunulurken, sektöre katkı sunan kişi ve kurumlara plaket verildi. Mersin’de bu yılki etkinlik, bakliyatın sağlıklı beslenmeye olan katkısını ve ekonomik değerini bir kez daha gözler önüne serdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA