19 Temmuz 2025 Cumartesi


10:47   TUNCER BAKıRHAN: "ANAYASA GÜNÜN SONUNDA BIZIM ÖNÜMÜZE GELECEK. ORADA KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ, DEMOKRATIKLEŞME YOKSA, EKONOMIDE ADALET YOKSA, KIM BUNA EVET DER"   10:41   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "MADEN KANUNU DÜZENLEMELERI, EKOLOJIK DENGEYI, YAŞAM KAYNAKLARıNı, INSAN YAŞAMıNı HIÇE SAYAN BIR PERVASıZLıĞıN ÜRÜNÜDÜR"   10:33   PARIS’TEKI GENÇ AVRUPALı SOSYALISTLER KONGRESI’NDE “FREE İMAMOĞLU” DÖVIZI KALDıRıLDı   09:20   LGS TERCIHLERI İÇIN ÖĞRENCILERE BÜYÜKŞEHIR’DEN DESTEK   08:30   YKS SONUÇLARı AÇıKLANDı... SAYıSAL BIRINCISI GAZIANTEP, SÖZEL VE EŞIT AĞıRLıK BIRINCISI ISE BURSA’DAN   08:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: NE KADAR UNUTTURMAYA ÇALıŞSANıZ DA BU HALK HER 10 KASıM’DA YINE AYAĞA KALKAR   06:07   ZEYTINLIKLERIN MADENCILIK FAALIYETLERINE AÇıLMASıNı DA ÖNGÖREN KANUN TEKLIFININ ILK 18 MADDESI TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDILDI   01:04   SEÇER: “TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NI LAYıK OLDUĞU ŞEKILDE YÖNETECEĞIZ”   19:27   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:22   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:18   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:17   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:24   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:10   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:10   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:30   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:04   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:01   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:57   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI  
 
     
   

Tekstil işçilerinin grevine destek veren BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı


Aralarında AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan`ın fabrikasının da bulunduğu Başpınar OSB`deki işçi grevine destek veren Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

 

Tarih : 17 Şubat 2025 Pazartesi 16:36   Okunma : 193

(GAZİANTEP) - Aralarında AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan`ın fabrikasının da bulunduğu Başpınar OSB`deki işçi grevine destek veren Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi`nde (OSB) düşük ücret ve kötü çalışma koşulları nedeniyle grev yapan işçilere destek verdiği için gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, savcılık ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği`ne sevk edildi.

Daha önce de gözaltına alınıp serbest bırakılan Türkmen`in yeniden gözaltına alınması üzerine, EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, KESK, Gaziantep Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Gaziantep şubeleri ve BİRTEK-SEN yetkilileri, Türkmen`e destek verdi.

Türkmen`in savcılıktaki sorgusuna müdahil olma isteği reddedilen Gaziantep Baro Başkanı Bülent Duran ise “Bu bir talimattır ve buradan bir tutuklama kararı çıkacaktır” diyerek duruma tepki gösterdi.

Tüm sivil toplum kuruluşlarının bu olaya ortak bir tepki koyması gerektiğine vurgu yapan Duran, “Hak ve özgürlüklere yönelik, örgütlenme hakkına ilişkin tüm yurttaşları korumak gibi bir görevimiz var. Hukuk tektir ve kimsenin kişisel tasarrufunda değildir. Kanun yorumlanırken kişiye göre makama göre yorumlanmaz” diye konuştu.

"Ekmek mücadelemize kelepçe vurulamaz"

Türkmen, Sulh Ceza Hakimliği`nce tutuklandı. Türkmen`in tutuklanmasının ardından BİRTEK-SEN`in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sendikal faaliyete, ekmek mücadelemize kelepçe vurulamaz. Mehmet Türkmen serbest bırakılsın, haklarımız tanınsın, valilik yasağı kalksın demek için sendikamızın önünde buluşuyoruz. Mehmet Türkmen`in tutuklanması özgürlükleri ayaklar altına almaktır. Başta Antep işçileri olmak üzere ve tüm emek demokrasi güçlerine çağrımızdır. Sendikamız genel başkanının tutuklanması; biz işçilerin haklarının en ileriden savunulduğu, sınıf sendikacılığı çizgisini hayata geçirmek için uğraşan sendikamızın cezalandırılması anlamına gelmektedir" ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA