11 Mayıs 2025 Pazar


15:05   ÖZGÜR ÖZEL, VAN`DA KUYUMCU ESNAFıNı ZIYARET ETTI: "İNŞALLAH IKTIDAR DEĞIŞINCE EMEKLIDE DE ASGARI ÜCRETLIDE DE ÇIFTÇIDE DE PARA BOLARACAK, IŞLER DAHA DA IYI OLACAK"   15:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL VAN`DA: "BIZ BU ÜLKEDE ANNELERIN GÖZYAŞLARıNıN DURMASıNı ISTIYORUZ AMA BUNU MECLIS`TE VE TOPLUMSAL MUTABAKATLA YAPMAMıZ LAZıM"   14:35   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE`DE BIR SÜREÇ GELDIYSE IKTIDARıN SAYESINDE DEĞIL, IKTIDARA RAĞMEN GELMIŞTIR"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   13:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… İMAMOĞLU`NUN MESAJı: “HAKLı BIR MÜCADELENIN SONUNDA FERAH GÜNLERE KAVUŞACAĞıZ, ÖZGÜR VE ADIL BIR TÜRKIYE`YI INŞA EDECEĞIZ”   13:04   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLAN ÇIFTÇI: ``EMEKLI, ASGARI ÜCRETLI HEPSI PERIŞANDıR, TÜRKIYE PERIŞANDıR``   12:18   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÖZGÜR ÇELIK: "BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR IÇIN ÖZGÜRLÜK TALEBIMIZI DILE GETIRECEĞIZ"   10:40   ÖZGÜR ÖZEL, “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI IÇIN VAN`DA... ÖZEL: “VAN`DAN, TÜRKIYE`YE ÖNEMLI MESAJLARıMıZ OLACAK, HERKESI MITINGE BEKLIYORUZ”   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING  
 
 
 
 
 
   

Tutuklu Zafer Partisi Lideri Özdağ`dan TÜSİAD çıkışı... "Cumhur İttifakı`nın gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu göstermiştir"


Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TÜSİAD`ın iktidara yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD`a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, "TÜSİAD`ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir" ifadesini kullandı. 

 

Tarih : 18 Şubat 2025 Salı 11:12   Okunma : 209

(ANKARA) - Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TÜSİAD`ın iktidara yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD`a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, "TÜSİAD`ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir" ifadesini kullandı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden yazılı bir açıklama yaptı. Özdağ, şunları kaydetti:

"Ülkemiz çok ağır bir siyaset, ekonomi, güvenlik ve hukuk krizi yaşamakta ve kriz giderek derinleşmektedir. Cumhur İttifakı`nın krizi aşmak için değil ancak yönetmek için bulduğu çözüm, Türkiye`nin siyasal sisteminin Beyaz Rusyalaştırılmasıdır. Bunun anlamı otoriter başkanlık rejiminin totaliter bir renge dönüşmesidir. Bu amaçla, Cumhur İttifakı Anayasa Mahkemesi kararlarını ve Anayasa`nın iç hukukun parçası kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayarak Anayasayı fiilen askıya almıştır.

"Bağımsız yargıdan bahsetmek hatta bağımsız yargı talep etmek anlamsızdır"

Cumhur İttifakı seçilmiş özel savcılıklar ve mahkemeler aracılığı ile muhaliflerin yasal ve anayasal haklarını ihlal etmekte ve mevcut hukuki mevzuatı iktidar yanlılarına farklı, muhalefet mensuplarına farklı uygulamaktadır. Muhalefete uygulanan düşman ceza hukuku ile siyaset, muhalif siyasi partiler, basın şekillendirilmektedir. Böyle bir ortamda `Bağımsız Yargı`dan bahsetmek hatta bağımsız yargı talep etmek, `adaletin tecelli edeceğine` güveniyorum demek anlamsızdır."

"TÜSİAD`a soruşturma açılması trajikomiktir"

TÜSİAD`ın iktidara yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD`a başlatılan soruşturmaya tepki gösteren Özdağ, "Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir" dedi. Özdağ, şunları kaydetti: 

"Durumu doğru tespit etmek, doğru bir siyasi-hukuki mücadele vermenin de temelini oluşturmaktadır. Türkiye`nin içine sürüklendiği ve DDK, TMSF ve Siber Güvenlik Yasaları ile daha da ağırlaşan, can ve mal güvenliğinin ortadan kalkmasına uzanacak bir yolu açabilecek derin kriz ortamı, özel sektörün en önemli kuruluşu olan TÜSİAD`ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir. Cumhur İttifakı`nın yönlendirmesi ile TÜSİAD`ın açıklaması üzerine `yargı organlarını etkilemek` iddiası ile TÜSİAD`a soruşturma açılması trajikomiktir.

"İktidar bloğu kayıtsız şartsız itaat etmeyen herkesi artık düşman olarak görmektedir"

Anayasa Mahkemesi bireysel hakların ihlaline dair karar aldığı zaman Anayasa Mahkemesi`ne ve mahkeme üyelerine siyasi eleştiri sınırlarını çok aşan tepkiler veren, hatta mahkemenin kapatılmasını öneren açıklamalar yargıyı baskı altına almak, adil yargılanmayı etkilemek olmuyor da TÜSİAD`ın açıklamaları mı adil yargılamayı etkileme girişimi oluyor? Yaşanan, muhalefete yönelik düşman ceza hukuku uygulamasının bir parçasıdır. İktidar bloğu kayıtsız şartsız itaat etmeyen herkesi artık düşman olarak görmektedir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA