5 Temmuz 2025 Cumartesi


10:15   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   09:43   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:55   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:52   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:33   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   17:57   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:40   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:50   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   15:15   İMAMOĞLU’NDAN RTÜK’E CEZA TEPKISI   09:50   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:25   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:15   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:05   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:14   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!  
 
     
   

Tutuklu Zafer Partisi Lideri Özdağ`dan TÜSİAD çıkışı... "Cumhur İttifakı`nın gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu göstermiştir"


Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TÜSİAD`ın iktidara yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD`a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, "TÜSİAD`ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir" ifadesini kullandı. 

 

Tarih : 18 Şubat 2025 Salı 11:12   Okunma : 273

(ANKARA) - Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TÜSİAD`ın iktidara yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD`a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, "TÜSİAD`ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir" ifadesini kullandı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden yazılı bir açıklama yaptı. Özdağ, şunları kaydetti:

"Ülkemiz çok ağır bir siyaset, ekonomi, güvenlik ve hukuk krizi yaşamakta ve kriz giderek derinleşmektedir. Cumhur İttifakı`nın krizi aşmak için değil ancak yönetmek için bulduğu çözüm, Türkiye`nin siyasal sisteminin Beyaz Rusyalaştırılmasıdır. Bunun anlamı otoriter başkanlık rejiminin totaliter bir renge dönüşmesidir. Bu amaçla, Cumhur İttifakı Anayasa Mahkemesi kararlarını ve Anayasa`nın iç hukukun parçası kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayarak Anayasayı fiilen askıya almıştır.

"Bağımsız yargıdan bahsetmek hatta bağımsız yargı talep etmek anlamsızdır"

Cumhur İttifakı seçilmiş özel savcılıklar ve mahkemeler aracılığı ile muhaliflerin yasal ve anayasal haklarını ihlal etmekte ve mevcut hukuki mevzuatı iktidar yanlılarına farklı, muhalefet mensuplarına farklı uygulamaktadır. Muhalefete uygulanan düşman ceza hukuku ile siyaset, muhalif siyasi partiler, basın şekillendirilmektedir. Böyle bir ortamda `Bağımsız Yargı`dan bahsetmek hatta bağımsız yargı talep etmek, `adaletin tecelli edeceğine` güveniyorum demek anlamsızdır."

"TÜSİAD`a soruşturma açılması trajikomiktir"

TÜSİAD`ın iktidara yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD`a başlatılan soruşturmaya tepki gösteren Özdağ, "Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir" dedi. Özdağ, şunları kaydetti: 

"Durumu doğru tespit etmek, doğru bir siyasi-hukuki mücadele vermenin de temelini oluşturmaktadır. Türkiye`nin içine sürüklendiği ve DDK, TMSF ve Siber Güvenlik Yasaları ile daha da ağırlaşan, can ve mal güvenliğinin ortadan kalkmasına uzanacak bir yolu açabilecek derin kriz ortamı, özel sektörün en önemli kuruluşu olan TÜSİAD`ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı`nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir. Cumhur İttifakı`nın yönlendirmesi ile TÜSİAD`ın açıklaması üzerine `yargı organlarını etkilemek` iddiası ile TÜSİAD`a soruşturma açılması trajikomiktir.

"İktidar bloğu kayıtsız şartsız itaat etmeyen herkesi artık düşman olarak görmektedir"

Anayasa Mahkemesi bireysel hakların ihlaline dair karar aldığı zaman Anayasa Mahkemesi`ne ve mahkeme üyelerine siyasi eleştiri sınırlarını çok aşan tepkiler veren, hatta mahkemenin kapatılmasını öneren açıklamalar yargıyı baskı altına almak, adil yargılanmayı etkilemek olmuyor da TÜSİAD`ın açıklamaları mı adil yargılamayı etkileme girişimi oluyor? Yaşanan, muhalefete yönelik düşman ceza hukuku uygulamasının bir parçasıdır. İktidar bloğu kayıtsız şartsız itaat etmeyen herkesi artık düşman olarak görmektedir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA