21 Kasım 2025 Cuma


16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, "Gezegen Geçit Töreni" için gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi. 

 

Tarih : 3 Mart 2025 Pazartesi 10:14   Okunma : 419

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, "Gezegen Geçit Töreni" için gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gök olaylarını yakından takip eden Mersinlilere adeta görsel şölen yaşattı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı`na bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, "Gezegen Geçit Töreni" için gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi. Mars, Jüpiter, Uranüs, Venüs, Neptün, Merkür ve Satürn`ün 15 yılda bir araya gelmesini fırsat bilen astronomlar, çocuklara ve ailelerine keyifli bir gece yaşattı.

Gezegen geçidi gözlem etkinliğinde astronomlar; "Güneş Sistemi" ve "Gezegen Geçidi Sunumu" gerçekleştirdi. Işık kirliliği nedeniyle Mersin`den Venüs, Mars ve Jüpiter gözlemlenirken, katılımcılar takımyıldızlarını görme şansı da yakaladı.

Gezegen geçit töreninin 1 aydır yaşandığını ve gök olayında 7 gezegenin hizalandığını söyleyen Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi`nde Uzman Astronom Yonca Karaca, “Biz de bu görsel şölene kayıtsız kalamadık ve bir gece gözlem etkinliği düzenledik. Program kapsamında Venüs, Jüpiter ve Mars gezegenini gözlemledik. Satürn gezegenini battığı için, Merkür, Uranüs ve Neptün gezegenlerini ise şehir ışıklarından dolayı gözlemleyemedik ama diğer 3 gezegeni gözlemleme şansını elde ettik” dedi. Etkinliğin dolu dolu geçtiğini söyleyen Karaca, “Katılım büyük ve ilgi çok fazla. Ziyaretçilerimizin de memnun kaldığını umuyoruz. Bize geri dönüşler çok güzel. Biz merkez olarak düzenli olarak gece gözlem etkinliklerine devam ediyoruz. Gece gözlem etkinliklerimiz için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz” diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar, şunları söyledi:

- Gürkan Tersi: “Etkinliği Büyükşehir`in sayfasında gördük, merakla buraya geldik. Kızım da çok ilgili, özellikle Mercan`ın bütün etkinliklerine katılmaya çalışıyor. Gayet memnunuz, teşekkür ediyoruz. Ayrı bir mutluluk tattım bugün. Çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

- Muhammed Ali Polat: “Teleskopla baktım, çok heyecanlı bir şeydi. Venüs`ü gördük güzeldi” dedi. Ada Altunalp ise, “Burada gezegen sıralanmasını izlemeye geldik. Çok güzel görünüyordu, hilal şeklindeydi. Venüs`ü teleskopla ilk defa gördüm, çok güzel görünüyordu ve çok parlaktı."

- Yazefi Ünal: “Venüs`ün evreleri olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Gezegen dizilimi 14 yılda bir olduğu için tabii ki heyecanlıydı. Bir dahaki 14 yıl sonra olacak. Venüs`ü görmek güzel bir histi. İyi ki yapmışlar, teşekkür ediyorum."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA