21 Kasım 2025 Cuma


16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

Bosna Hersek`in Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik hakkında "anayasal düzeni tehdit etmek" suçlamasıyla gözaltı kararı


Bosna Hersek`teki iki entiteden (özerk devletçik) biri olan Sırp Cumhuriyeti`nin (RS) Başkanı Milorad Dodik ile RS Başbakanı Radovan Viskovic ve RS Ulusal Meclisi (NSRS) Başkanı Nenad Stevandic hakkında "anayasal düzeni tehdit etmek" suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 13:57   Okunma : 308

(ANKARA) - Bosna Hersek`teki iki entiteden (özerk devletçik) biri olan Sırp Cumhuriyeti`nin (RS) Başkanı Milorad Dodik ile RS Başbakanı Radovan Viskovic ve RS Ulusal Meclisi (NSRS) Başkanı Nenad Stevandic hakkında "anayasal düzeni tehdit etmek" suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Bosna Hersek`te ayrılıkçı söylemlerle gündeme gelen ve Bosna Hersek`teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti`nin (RS) Başkanı Milorad Dodik hakkında Bosna Hersek Savcılığı tarafından "anayasal düzeni tehdit etmek" suçlamasıyla gözaltı kararı verildi. Dodik`in yanı sıra, aynı gerekçeyle RS Başbakanı Radovan Viskovic ve RS Ulusal Meclisi (NSRS) Başkanı Nenad Stevandic`in de gözaltına alınması için talimat verildi. Bugün NSRS`de yeni bir anayasa yapılması için oturum düzenlenmesi planlandı.

Bosna Hersek Mahkemesi, daha önce Dodik hakkında, "Yüksek Temsilcilik Ofisi (OHR) kararlarına saygı duymadığı" gerekçesiyle 1 yıl hapis ve 6 yıl siyasi yasak cezası vermişti. Ancak mahkeme kararının hemen ardından NSRS`de yapılan oylamada, devlet kurumları olan Bosna Hersek Yüksek Yargı ve Savcılık Konseyi (VSTV), Bosna Hersek Savcılığı, Bosna Hersek Mahkemesi ve Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı`nın (SIPA) RS entitesindeki faaliyetleri yasaklanmıştı.

Bahsi geçen “ülke anayasasına aykırı kararları imzalaması” ve söz konusu kararların yasa olarak yürürlüğe girmesinin ardından Dodik, mahkeme ve savcılığın çağrılarına yanıt vermeyeceğini ve RS polisinin kendisini koruyacağını belirtmişti. Bunun üzerine, Bosna Hersek medyasında, Dodik ve NSRS tarafından alınan bu kararlar, "darbe" olarak belirtilirken, Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi, Dodik`in kararlarını iptal etti.

Bosna Hersek Devleti`ndeki iki entitesini Bosna Hersek ve Sırp Cumhuriyeti oluşturuyor.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA