21 Kasım 2025 Cuma


12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU  
 
     
   

CHP Milletvekilleri, TBMM`den Birinci Meclis`e yürüdü... Ali Mahir Başarır: "Tayyip Erdoğan konuşanlardan, yürüyenlerden korkuyor. Onu korkutmaya devam edeceğiz"


CHP Milletvekilleri TBMM`den Ulus`taki Birinci Meclis`e “Milletin iradesine sahip çıkıyoruz” sloganıyla yürüdü. Yürüyüş boyunca yurttaşlar alkışlarla ve araba kornalarıyla destek verdi. Birinci Meclis önünde toplanan yüzlerce yurttaş “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Her yer İstanbul her yer direniş” sloganları attı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yürüyüşe destek olmak için Ulus`ta toplanan kalabalığa seslenerek "Recep Tayyip Erdoğan sizden toplananlardan, konuşanlardan, yürüyenlerden korkuyor. Onu korkutmaya devam edeceğiz" dedi. 

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 01:20   Okunma : 347

Haber: Berfin BAYIR - Kamera: Ramazan Berkin GÜLSOY

(ANKARA) - CHP Milletvekilleri TBMM`den Ulus`taki Birinci Meclis`e “Milletin iradesine sahip çıkıyoruz” sloganıyla yürüdü. Yürüyüş boyunca yurttaşlar alkışlarla ve araba kornalarıyla destek verdi. Birinci Meclis önünde toplanan yüzlerce yurttaş “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Her yer İstanbul her yer direniş” sloganları attı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yürüyüşe destek olmak için Ulus`ta toplanan kalabalığa seslenerek "Recep Tayyip Erdoğan sizden toplananlardan, konuşanlardan, yürüyenlerden korkuyor. Onu korkutmaya devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına tepkiler devam ederken CHP Milletvekilleri TBMM Çankaya kapısından Ulus`taki Birinci Meclis`e “Milletin iradesine sahip çıkıyoruz” sloganıyla yürüdü. Yürüyüşe Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Grup Başkanvekili Murat Emir, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ile yurttaşlar katıldı. Milletvekilleri, Mustafa Kemal Atatürk`ün “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sözünün yazılı olduğu pankartı taşıyarak yürüdü. CHP`nin yürüyüşüne polis zaman zaman müdahalede bulundu. Yürüyüş boyunca yurttaşlar alkışlarla ve araba kornalarıyla yürüyüşe destek verdi.

Milletvekilleri, Birinci Meclis önünde otobüs üzerinden konuşma yaptı. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve yüzlerce yurttaş Birinci Meclis önünde toplandı. Yurttaşlar, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Her yer İstanbul her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Dikmen`den yürüyen yurttaşlar da Birinci Meclis`e ulaştı.

Başarır: "Tayyip Erdoğan sizden toplananlardan, konuşanlardan, yürüyenlerden korkuyor. O korkutmaya devam edeceğiz

"İzin vermeyeceğiz. Hep beraber direneceğiz" diyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ulus`ta Birinci Meclis`in önünde kendilerini destekleyen yurttaşlara şöyle konuştu:

"Bu ülkede 12 Mart`ta 12 Eylül`de 19 Mart`ta utanç verici darbeler yaşandı. Seçilmiş İstanbul Belediye Başkanımızı, üç kez seçilmiş belediye başkanımızı gözaltına aldılar. Neden? Kaybetme korkusu, koltuk korkusu, Ama ne yaparsan yap Tayyip Bey, kaybedeceksin. Kaybedeceksin. Zulmünde boğulacaksın. Biz, 86 milyona sesleniyoruz. Gençlere sesleniyoruz. Ezilen emeklimize, işçimize, çiftçimize sesleniyoruz. Biz kimseye mecbur değiliz. Biz kimseye mecbur olmadık. Kimseye mecbur olmayacağız. O yüzden direnmek anayasal bir haktır, toplanmak anayasal bir haktır, asla suç değil. Bakın Recep Tayyip Erdoğan sizden toplananlardan, konuşanlardan, yürüyenlerden korkuyor. Onu korkutmaya devam edeceğiz. O yüzden ben üniversitelerde, sokaklarda anayasaya göre anayasal hakkını kullanan 86 milyona teşekkür ediyorum. Demokrasiye sahip çıkacağız. Hukuka sahip çıkacağız. Bu zorbalara darbecilere eğilmeyeceğiz. Pazar günü sandığa gidip Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu`na oy vereceğiz ve yakın bir zamanda da Tayyip Bey`e zorba düzenine, çürümüş bu düzene güle güle diyeceğiz.

Taşcıer: "Türkiye Cumhuriyeti`ni bu kara lekeye mahkum etmeye çalışanları, tarihin çöp sepetine atacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de şöyle konuştu:

“19 Mart günü milletin iradesine engel olmaya çalışanlar seçme ve seçilme hakkını yok saymaya çalışanlar demokrasiyi ve hukuku askıya alarak çok açık şekilde darbe girişiminde bulunmuştur. Biz CHP olarak bugüne kadar daha önceki darbelerde nasıl dimdik durduysak, hükümet tarafından gerçekleştirilen bu darbeye karşı dimdik şekilde durmaya ve hayır demeye devam edeceğiz. Milletin iradesini yok saymaya çalışanlara karşı işte bugün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir` diyen Atatürk`ün huzuruna geldik. Bu darbe girişiminin ilk püskürtmesini 23 Mart`ta yapılacak ön seçimde gerçekleştireceğiz. Milletin iradesini yok saymaya çalışanlara inat, Ekrem İmamoğlu`nun seçme ve seçilme hakkına engel olmaya çalışanlara inat 86 milyon inancı, kimliği, bugüne kadar oy verdiği partisi ne olursa olsun demokrasi, hukukun üstünlüğü, Cumhuriyet paydasında bir araya geleceğiz ve 23 Mart`ta milletin seçme ve seçilme hakkının engel olmasının önünde nasıl tek duracağını bu iktidara hep birlikte göstereceğiz. İlk seçimde Türkiye Cumhuriyeti`ni ikinci yüzyılda bu kara lekeye mahkum etmeye çalışanları, tıpkı diğerleri gibi tarihin çöp sepetine atacağız.

Ne demişti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı sizsiniz, kurtarıcı millet`, sizin oylarınızla bu ülkeyi, bu Cumhuriyet`i yok saymaya çalışanlara karşı hep birlikte savunacağız, hep birlikte kurtaracağız ve hak ettiği yere, muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte ulaştıracağız ve diyoruz, `kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.`”

Emir: "Cumhuriyet, demokrasi ve tabii ki cumhurbaşkanımız Ekrem İmamoğlu için mücadeleye devam edeceğiz"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Elin despotlarına asla alan bırakmayacağız. Bu güzel ülkeye, bu güzel halka, gençlerimize koltuğuna sahip çıkmak için gasp ediyorlar. Ama biz, her birimizden o kararlılığı görüyorum. Her birimizin gözünde Mustafa Kemal`i Dikmen sırtlarında karşılayan Seğmenlerin kararlılığını görüyorum. Cumhuriyet, demokrasi ve tabii ki cumhurbaşkanımız Ekrem İmamoğlu için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından CHP milletvekilleri, polisin ODTÜ`deki öğrencilere ağır müdahale ettiğini belirterek öğrencilerin eylemine destek vermek üzere ODTÜ`ye gitti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA