4 Temmuz 2025 Cuma


09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:25   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:15   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:05   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:14   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:55   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:50   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:30   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:18   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:02   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI    09:35   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:28   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:56   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:50   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:36   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU  
 
     
   

Toroslar’da “İleri Dönüşüm” Hamlesi


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye daha imza attı. Toroslar Belediyesi ile Toroslar Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan “İleri Dönüşüm” çalışması ile kadınlar, Toroslar’ın kültür hazinelerinden olan çulhalık tezgâhlarında temiz tekstil atıkları niteliğindeki ayakkabı bağcıkları ve eşofman bel bağlarını dokuyarak rengarenk çantalara ve tekstil ürünlerine dönüştürdü.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 16:34   Okunma : 557

Toroslar Belediyesinin Çukurova Mahallesi’nde bulunan Dokuma Atölyesi’nde eğitim alan kadınlar, el emeği ile yaptıkları ürünlerden bir sergi düzenledi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da sergiyi gezerek, temiz atık malzemelerini yeniden değerlendirerek ev ekonomisine katkıda bulunan kadın üreticileri tebrik etti.

“Üreten kadın, söz sahibi kadın”

Toroslar Kent Konseyi Başkanı Sevgi Altınöz Çetin, Başkan Yıldız’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Çetin, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a kadınlara sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Buradaki eğitim ile amacımız, kadının ekonomiye katılımını sağlamaktır. Kurs ve hobiden öteye geçmektir. Bir hayalin peşinden koşarak ayakkabı bağcıklarını dokumayı başardık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bitkilerin köklerinden organik boya yapabilen donanımda kadınlarımız da var gönüllü ekibimizde. Önümüzdeki zamanda bu alanda da girişimlerde bulunacağız. Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle diğer mahallerde de ikamet eden ve evlerinde tezgahları olan kadınlarımız için çalışmalara başladık. Başkanımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Sürdürelibirliği ileriye taşıyan kadınların her zaman yanındayız”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise özellikle kadın işsizliğinin had safhada olduğunu belirterek, “Bizler çok ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntılardan bahsediyoruz ama aynı zamanda bir kültürel kırılma da var.  Yeni dönem yaşamımız bizi çok yoksullaştırıyor. Köy nüfusunun aşağıya inmesi, Yörük nüfusunun neredeyse bitecek noktaya gelmesi, ekonomik olarak toplumsal bir darbe vuruyor ama kültürel bir kırılmaya da neden oluyor. Dolayısıyla bu çalışmaların kültürel zenginliğimizi de açığa çıkartabilecek bir pozisyona gelmiş olması da önemli. Toroslar Kent Konseyimiz de bu konuda işaret fişeği olabilirse Toroslar’da hakikatten bu işi ulusal çapta satabileceğimiz bir hale getirebilirsek ve kadınlarımız bu işten ekmek yemeye başlarsa bizim muradımız yerine gelecek demektir” diye konuştu.

Hem çevreye hem de bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen kadın üreticiler de sürdürülebilir bir çalışmanın içinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Yıldız’a ve Toroslar Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA