1 Mayıs 2025 Perşembe


01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"  
 
     
   

Gençlere gözaltında işkence iddiaları... Sezgin Tanrıkulu: "Avukatlarından dinledik, tümüne ama tümüne, gözaltına alınırken çok feci bir biçimde işkence yapılmış"


 CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanın Ekrem İmamoğlu`nun gözalıt ve tutuklanmasının ardandan yapılan protestoları nedeniyle gözaltına alınan vatandaşlara işkence yapıldığını söyledi. Tanrıkulu, ``Tümüne ama tümüne, gözaltına alınırken çok feci bir biçimde işkence yapılmış. İşkence yapan, kötü muamele yapan bütün görevlilere buradan sesleniyorum. Burası Çağlayan Adliyesi. Bir gün mutlaka ama mutlaka, bir gün mutlaka bu devran değişecek, bu düzen değişecek. Bütün bu kayıtlar sizin aleyhinize delil olacak, sahibiniz de olmayacak`` dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2025 Çarşamba 18:16   Okunma : 279

(İSTANBUL) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanın Ekrem İmamoğlu`nun gözaltı ve tutuklanmasının ardandan yapılan protestoları nedeniyle gözaltına alınan vatandaşlara işkence yapıldığını söyledi. Tanrıkulu, ``Tümüne ama tümüne, gözaltına alınırken çok feci bir biçimde işkence yapılmış. İşkence yapan, kötü muamele yapan bütün görevlilere buradan sesleniyorum. Burası Çağlayan Adliyesi. Bir gün mutlaka ama mutlaka, bir gün mutlaka bu devran değişecek, bu düzen değişecek. Bütün bu kayıtlar sizin aleyhinize delil olacak, sahibiniz de olmayacak`` dedi.

Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`nde Ekrem İmamoğlu protestoları nedeniyle Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama istemiyle sevk edilen vatandaşlara ilişkin açıklama yaptı. Tantıkulu, şunları söyledi: 

``Mahmut Tanal`la birlikte Çağlayan Adliyesindeyiz. Gayrettepe`den getirilen 66 yurttaşımız var. Onlardan 22`i adli kontrolle Savcılıktan serbest bırakıldı. 44`ü ise Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama istemiyle sevk edildi.

Avukatlardan dinledik, Mahmut Tanal da dinledi. Tümüne ama tümüne, gözaltına alınırken çok feci bir biçimde işkence yapılmış. Gözaltı aracında, Gayrettepe`ye götürürken feci şekilde işkence yapılmış. Gerçekten kötü durumda olan gençler var içlerinde.

``Bir gün mutlaka ama mutlaka, bir gün mutlaka bu devran değişecek``

Berbat olan şu, dosyada hiçbir şey yok, bir fotoğraf dahi yok, rastgele gözaltına alınmışlar. Düşman ceza hukuku uygulaması tamamen bu ve bir intikam yargılaması. Dün de bugün de ifade alan Savcılar, avukatlarla muhatap olmuyor, hiçbir biçimde. Odalarına girilmiyor. Şüphelilerle ilgili olarak verilen özel dilekçeler dosyaya konulmuyor. `Ben kimseyle muhatap olmam` diyor.

Ben bu Çağlayan Adliyesinde avukatlarla muhatap olmayan Savcılara sesleniyorum: Görevinizi kötüye kullanıyorsunuz. Yaptığınız açıkça hürriyeti tahdit suçuna iştiraktir, açıkça. Nasıl yurttaşlarımızın avukatlarından bilgi almazsınız, dilekçe almazsınız, onların durumlarıyla ilgili olarak görüşme yapmazsınız veya dilekçelerini dosyaya eklemezsiniz? Size kim bu yetkiyi veriyor? Kim? Gücünüzü kimden alıyorsunuz? Nasıl avukatla görüşmezsiniz? Ben işkence yapan, kötü muamele yapan bütün görevlilere buradan sesleniyorum. Burası Çağlayan Adliyesi. Bir gün mutlaka ama mutlaka, bir gün mutlaka bu devran değişecek, bu düzen değişecek. Bütün bu kayıtlar sizin aleyhinize delil olacak, sahibiniz de olmayacak. Ama bunu da bilin, herkes size hukuk içerisinde ve adil davranacak.``

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yetkililere çağrıda bulunarak, "Son sözler şu, kekeme olan, konuşma engelli olan bir çocuğa `sen yabancı dilde slogan attın` diye şu anda tutuklamaya sevk edildi. İki, bu hukuksuzluğun hesabı mutlaka sorulacak. Adalet Bakanıyla görüştük. Adalet Bakanı lütfen görevinizi yapın. Hakim Savcılar Kurulu lütfen görevinizi yapın. Türk yargısını itibarsızlaştırmaya, hukuktan uzaklaştırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA