23 Haziran 2025 Pazartesi


11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU  
 
     
   

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili seçimi için oy verme işlemi başladı


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun geçici tedbirle görevden uzaklaştırılması ve tutuklanması nedeniyle yapılan TBB Birlik Meclisi Başkan Vekili seçiminde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç aday oldu. Adayların belli olmasının ardından oy verme işlemi başladı.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 16:08   Okunma : 210

(ANKARA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun geçici tedbirle görevden uzaklaştırılması ve tutuklanması nedeniyle yapılan TBB Birlik Meclisi Başkan Vekili seçiminde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç aday oldu. Adayların belli olmasının ardından oy verme işlemi başladı.

TBB Birlik Meclisi, Ekrem İmamoğlu`nun geçici bir tedbirle görevden uzaklaştırılması ve tutuklanması nedeniyle Başkan Vekili seçimi gündemiyle toplandı. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanları katıldı. 

TBB Başkan Vekilliği için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç aday oldu. Birlik Meclisi 864 üyeden oluşuyor. Başkan Vekili seçimi dört tura kadar sürebilecek. İlk turda, üye tam sayısının üçte ikisine denk gelen 576 oy aranacak. Yeterli oy sağlanamazsa ikinci tura geçilecek ve yine 576 oy gerekecek. Üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 433 oy aranacak. Üçüncü turda da salt çoğunluk sağlanamazsa, dördüncü ve son turda en fazla oyu alan aday Başkan Vekili seçilecek. 

Divan Başkanı Zeydan Karalar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ``Sayın İmamoğlu`nun hukuki sürecinin adil, şeffaf ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesini temenni ediyor; kendisiyle ilgili nihai kararın demokratik, halk iradesine ve hukuk normlarına uygun biçimde alınmasını umut ettiğimizi vurgulamak istiyorum`` dedi.

TBB`nin tüm siyasi görüşleri ve yerel idareleri kucaklayan bir çatı kurum olduğuna dikkati çeken Karalar, “Böylesine önemli bir yapının, hukuki ve yönetsel işleyişinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. Karalar, yapılacak seçimin Birlik camiası ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek meclis üyelerine teşekkür etti.

Karalar`ın adaylığı nedeniyle Divan Başkanlığı görevini TBB 2`inci Meclis Başkanvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yürüttü.

Seçim gündemine geçilmeden önce belediye başkanlarına hitap eden Akın, bu sabah Silivri Cezaevi`nde ziyaret ettiği TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun selamlarını ve sevgi mesajını iletti. Akın, şöyle konuştu:

"Bugün burada TBB`mize Başkanvekili seçmek için bir aradayız. Gönül isterdi ki bugün kentlerimizin geleceği hakkında konuşalım. Daha yaşanabilir, daha müreffeh kentler oluşturmak; vatandaşlarımıza hizmet yolunda istişare etmek için toplanalım ancak bugün görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan TBB  ve İBB Başkanı`mız Sayın Ekrem İmamoğlu`nun yerine bir Başkanvekili seçmek yerine buradayız. Bugün yapacağımız seçim, bir vekalet seçimidir. Ekrem Başkanı`mız hak yerini bulup da görevlerinin başına gelene kadar tıpkı İBB`de olduğu gibi TBB`de de layıkıyla temsil edilecektir. Kalıcı bir huzur ve barış ortamı ancak ve ancak akıl, sağduyu ve vicdanımızın pusulasının gösterdiği demokrasiyi mümkündür. Demokrasi hava gibi, su gibi lazım. İnsanların kendilerini güvenli hissettikleri, huzurlu yaşayabildikleri daha müreffeh bir ülke için en kısa sürede bu uygulamaların son bulmasını, ilçe belediye başkanlarımızın, TBB ve İBB Başkanı`mız Sayın Ekrem İmamoğlu`nun görevlerinin başına dönmelerini yürekten diliyorum."

Ahmet Akın`ın konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA