1 Mayıs 2025 Perşembe


22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     17:40   ARZU ÇERKEZOĞLU: “TAKSIM YASAĞı BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN ABLUKALARı DAĞıTTıĞıMıZ ÖZGÜR GÜNLERDE 1 MAYıS`ı KUTLAMAK ISTIYORUZ”   17:36   ÖZGÜR ÖZEL, MAHMUT ARSLAN ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   16:59   ANKARA`DA 1 MAYıS... DİSK, KESK, TMMOB VE SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI, TANDOĞAN MEYDANı`NDA: "ADALET VE DEMOKRASI MÜCADELEMIZI BÜYÜTECEĞIZ"   01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI  
 
     
   

Emekliler geçim sıkıntısı nedeniyle bayram sevinci yaşayamıyor


Manisa`nın Soma ilçesinde yaşayan emekliler, bayram coşkusu yerine, ekonomik sıkıntıların ve geçim derdinin gölgesi düşmüş durumda. Bir emekli, "Bu bayram yanlarına gitmeyeceğim. Artık 50-100 lira torunlar beğenmiyor. 250- 300 lira veriyoruz. Torunların yanına gidecek para yok" derken bir başka emekli ise, "İnsanlar 5`ten sonra pazara gidiyor. Manav, market diyoruz ama insanlar çöpten topluyor. Bizim için ne bayramı? Biz deli olmuşuz, delinin bayramı mı olur" diye konuştu.

 

Tarih : 30 Mart 2025 Pazar 12:18   Okunma : 219

Haber: Osman BEKAR

(MANİSA) - Manisa`nın Soma ilçesinde yaşayan emekliler, bayram coşkusu yerine, ekonomik sıkıntıların ve geçim derdinin gölgesi düşmüş durumda. Bir emekli, "Bu bayram yanlarına gitmeyeceğim. Artık 50-100 lira torunlar beğenmiyor. 250- 300 lira veriyoruz. Torunların yanına gidecek para yok" derken bir başka emekli ise, ``İnsanlar 5`ten sonra pazara gidiyor. Bizim için ne bayramı? Biz deli olmuşuz, delinin bayramı mı olur" diye konuştu.

Soma`da yaşayan emekliler bayram sevincinin yerini geçim dersi aldığını, bayramda torunlarının yanına bile gidemediklerini belirtti. 

Emekli bir kadın, "Benim için bu bayram hiçbir şey ifade etmiyor. Eskiden bayram sevinci diye bir şey vardı bir heyecan vardı. Evde temizlik yapmak heyecandı. Şimdi hiçbir şey hissetmiyorum. Hiçbir anlamı yok. Neden; sevincimizi elimizden aldılar. Ülke gündemi malum... Haksızlıklar, hukuksuzluklar, adaletsizlikler... Bu koşulda sevinçten söz edemiyoruz. Heyecanlarımızdan söz edemiyoruz. Çocuklarımla çalışmasam, ben tek başıma idare edemem. 20 bin lira civarında emekli maaşı alıyorum. Pazar fiyatları derken, bin lira ile ancak pazardan çıkabiliyoruz. Kasaba ayda bir kez uğrayabiliyorum. Onda da bir kilo kıyma alıyorum; yarısını köfte yapıyorum, diğer yarısını da yemeklerde kullanıyorum" dedi.

"Torunların yanına gidecek para yok"

Çay ocağının önünde oturan bir emekli, "Bayramlar bizim umurumuzda değil. Bayram diye bir şey mi kaldı? Evde oturacağız. Her şey çok pahalı. Ucuza ne var? Tatlı almak kalksak, bir tatlı 300-400 lira para diyorlar. Artık misafirlerimi kurabiye ile karşılayacağım. Allah`a şükür her şey ucuz! Domates 60 liradan 80 liraya düşmüş, muz 65 liradan 85 liraya düşmüş. Her şey düşmüş, bolluk var! Allah bu günleri aratmasın! Ben et yemiyorum, et gut yapıyormuş. Süt de midemi bozuyor, onu da yemiyorum. Ispanak, pırasa, maydanoz... Emekli maaşımız yemezsek yetiyor. Et pahalı mı diye bize soruyorlar, alamadığım için bilmiyorum" diye konuştu.

Dört torunu olduğunu belirten emekli vatandaş, "Bu bayram yanlarına gitmeyeceğim. Gidersem para isterler, para yok ki! Artık 50-100 lira torunlar beğenmiyor. 250- 300 lira veriyoruz. Torunların yanına gidecek para yok. Önceleri Uşak`a 70 liraya gidiyordum, şimdi 600 lira. Artık kolaysa git! Biz evle kahve arasında turlayacağız" ifadesini kullandı.

"Bayram denince aklıma hiçbir şey gelmiyor"

Bir esnaf ise, "Bayram şu anda güzel geçiyor ama bizim için durgun. Her sektörde durum farklı. Şu anda halkın çoğu giyim ve gıda alışverişi yapıyor. Temel ihtiyaçlarını alıyorlar, diğerleri durgun. Ekonomide de sıkıntı var. Bayram denince aklıma hiçbir şey gelmiyor" dedi.

Başka bir emekli, "Nasıl olsun? Kendimizi sayısala bağladık ya çıkarsa diye. 18 bin lira emekli maaşı alıyorum, bu para yetmiyor. 10 bin lira ev kirası veriyorum, onunla idare etmeye çalışıyorum. 3 torunum var, bu bayram şeker vereceğim. Her bayram üstlerine başlarına 500 lira veriyordum, bu sene şekere talim edecekler. Pazardan geliyorum, pazarın durumu belli, 50 liradan aşağı hiçbir şey yok, 100 liradan aşağı hiçbir şey yok. Nasıl gideceğiz, nasıl alacağız" diye sordu.

"Bayram şu anda bizim için bir ızdırap"

Bir başka vatandaş, "Yarın bayram, çalışmaya devam. Bayram şu anda bizim için bir ızdırap. Çalışmaktan başka çaremiz yok. Emekliyim ama para yetmiyor. 15 bin lira maaş alıyorum, ne yapacağım? Çocuklarım okuyor, geçim derdimiz var. Kasaba gidemiyoruz. Meyve de alsak, yarım kilo, bir kilo ancak alabiliyoruz. Aldığımız maaşla elektrik, su, kredi borçları ancak ödeniyor. Et alamıyoruz, pahalı. Gücümüz yetmiyor, yarım kilo ancak alabiliyoruz. Tavuk etinden başka bir şey yiyemiyoruz. Çocuklar baklava, pasta istiyor ama yarım kilo baklava alacağım. İyi bir baklavanın fiyatı 700- 800 liradan başlıyor, nereden alacaksın" diye konuştu.

"Emekliler ölmüş, tabut parası bile yok"

Kahvehane önünde oturan bir vatandaş, "Evde oturacağız bayramda. Yapacak başka bir şey yok. Çoluk çocuk bayramla ilgili hiçbir şey konuşmuyor çünkü bayram yapmıyorlar. Para yok, gezme yok. 14 bin lira maaş alıyorum. Emekli olmak rahat etmek demek ama şimdi emekli olduk, öldük! Kasabı unuttuk, manavı da unuttuk. Pazardan ne alabilirsek onu alıyoruz. Hiçbir emeklinin mutlu olduğunu düşünmüyorum. 14 bin 500 lira nasıl yetecek? Adam kiracıysa, kira 10-12 bin lira, geriye 2 bin lira kalıyor. O parayla ne yapacak? Faturaları unutun! Ya çalışacak ya da dilenecek, başka çare yok" dedi.

Bir başka emekli vatandaş ise, "İnsanlar 5`ten sonra pazara gidiyor. Manav, market diyoruz ama insanlar çöpten topluyor. Bizim için ne bayramı? Biz deli olmuşuz, delinin bayramı mı olur? Bayram mı kaldı? Emekliyim, 16 bin lira maaş alıyorum. Bence emekliler ölmüş. Şimdi onların tabutunu yapacak paraları bile yok. Bugün bir tabut yaptırsan 5 bin lira. Öldüğüne pişman olur adam! Kasap mı kaldı? Hangi kasaptan bahsediyorsun? Türkiye`de artık kasap bitti" ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA