2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

Özgür Karabat: ``Katar, Yunanistan ile tatbikat yapıyor AKP seyirci kalıyor``


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti iktidarının Kıbrıs ve Doğu Akdeniz politikalarına tepki gösterdi. Karabat, Katar`ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile birlikte enerji sondajı yaptığını ve Yunanistan`da düzenlenen tatbikatlara katıldığını belirterek, "AKP seyirci kalıyor" dedi.

 

Tarih : 12 Nisan 2025 Cumartesi 11:08   Okunma : 246

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti iktidarının Kıbrıs ve Doğu Akdeniz politikalarına tepki gösterdi. Karabat, Katar`ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile birlikte enerji sondajı yaptığını ve Yunanistan`da düzenlenen tatbikatlara katıldığını belirterek, "AKP seyirci kalıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti`nin halk desteğini yitirdikçe jeopolitik hamlelerle ayakta kalmaya çalıştığını ve bu süreçte Türkiye`nin ulusal çıkarlarının göz ardı ettiğini ifade etti. "AKP kendini oyun kurucu zannediyor; ama aslında figüran" diyen Karabat, Katar`ın hem enerji hem de askeri alanda Türkiye aleyhine konumlandığını vurguladı.

Karabat`ın paylaşımına göre, Nisan ayının ilk haftasında Yunanistan`da düzenlenen ve `INIOCHOS` adı verilen çok uluslu hava tatbikatına Katar, İsrail, Fransa, Hindistan ve NATO üyesi birçok ülke katıldı. Tatbikat kapsamında hava savunma sistemlerine karşı operasyonlar, stratejik hedeflerin vurulması ve özel görev senaryoları çalışıldı.

Tatbikatın kamuoyunda dikkat çekmemesi için Katar medyasında geri planda tutulduğunu belirten Karabat, "Bu tatbikat, Katar, İsrail ve NATO`yu ilk kez bir araya getirdi" dedi.

Karabat, Yunanistan`daki tatbikatın yapıldığı günlerde Türkmenistan, Kazakistan ve Özbekistan`ın GKRY`yi ``Kıbrıs Cumhuriyeti`` olarak tanıdığını ve büyükelçi atadığını hatırlattı. Karabat, bu gelişmelere karşı AK Parti`nin yalnızca sembolik tepkiler verdiğini, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`un da bu konuyu Özbekistan ziyaretinde gündeme almadığını söyledi.

Karabat`ın paylaşımı şöyle:

"Katar Yunanistan ile tatbikat yapıyor, AKP Kıbrıs`ta seyirci kalıyor. Halk desteğini yitiren AKP, varlığı sürdürmenin yolunu jeopolitikte arıyor. Kendini `oyun kurucu` zanneden AKP, aslında figüran olduğunu görmüyor. Dost dedikleri Katar bile neler yapıyor, tek tek anlatalım.

Öncelikle, bir önceki paylaşımımızı hatırlayalım. AKP`nin Kıbrıs üzerine planlarını deşifre ettiğimiz tespitlerimiz büyük ses getirdi. Aşağıda paylaşacağımız yeni bilgilerle bu floodu beraber okuyun.

Doğu Akdeniz`deki enerji kaynaklarının çıkarılması için pek çok ülke çalışma yürütüyor. Peki, AKP`nin dost dediği Katar ne yapıyor? Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) adına sondaj yapıyor. Bunlar ticari ilişkiler deyip geçemezsiniz. Çünkü Katar askeri alanda da Türkiye`nin aleyhine pozisyon alıyor. GKRY ve Yunanistan`daki askeri tatbikatlara katılıyor.

Yunanistan`da Nisan`ın ilk haftasında düzenlenen INIOCHOS isimli hava tatbikatına Katar, İsrail, Fransa, Polonya, Hindistan, İtalya`nın aralarında olduğu 13 ülke katıldı, savaş uçakları birlikte uçuş yaptı. Bu tatbikatın Türk kamuoyunda dikkat çekmemesi için Katar medyasında ön plana çıkarılmaması istendi. Ancak Yunanistan Hava Kuvvetleri bütün görüntüleri paylaştı. Yunanistan`daki tatbikat, Katar, İsrail ve NATO`yu ilk kez bir araya getirdi.

INIOCHOS tatbikatında simüle edilen bazı görevlere dikkatinizi çekerim: Entegre hava savunma sistemine karşı hava operasyonları, karşı saldırı, hava/havaalanı saldırısı, özel hedefler (köprüler, elektrik santralleri, araçlar vb.) Suudi Arabistan`ın başını çektiği Arap ülkeleri Katar`a ambargo uygularken, Türkiye zor durumda kalan Katar`a başta gıda ve sağlık malzemeleri olmak üzere her türlü ürünü göndermişti. Şimdi Katar, Doğu Akdeniz`de Türkiye`nin aleyhine ne varsa orada yer alıyor.

"Numan Kurtulmuş, GKRY`nin tanınması konusunda tek kelime etmedi"

Yunanistan`da tatbikat gerçekleştirilirken başka gelişmeler de oldu. Türkmenistan, Kazakistan ve Özbekistan GKRY`yi `Kıbrıs Cumhuriyeti` olarak tanıyıp büyükelçi atadı. AKP`den göstermelik tepki dışında bir ses çıkmadı.

Aynı günlerde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Özbekistan`ı ziyaret etti ve o da GKRY`nin tanınması konusunda tek kelime etmedi. Çünkü AKP bu işin tam ortasında ve Türk cumhuriyetlerinin GKRY`yi tanımasını görmezden geliyor.

Tam 23 yıldır Türkiye`yi yöneten AKP, bir ülkenin bile KKTC`yi tanımasını sağlayamadı. Üstüne, GKRY`nin devlet statüsünün güçlenmesine göz yumdu. İçeride ise yerli ve milli söylemleriyle `oyun kurucu` olduğu yalanını yaydı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açıkça söylüyor: `Avrupa Birliği Türkiye`nin Kıbrıs`tan çıkmasını istiyor.`

Türkiye`nin Kıbrıs`taki garantörlüğü AKP eliyle yok ediliyor. Katar gibi AKP`nin iş birliği içinde olduğu ülkeler de buna destek veriyor. AKP, Kıbrıs`ı verip orada kurulacak doğalgaz boru hattından ekonomik krize kaynak sağlama, yandaşlara da komisyon alma planları yapıyor. Bunları yaparken de Türkiye`yi otoriter bir yapıya sürüklüyor.

Tekrar uyarıyorum: Türk milleti AKP`yi istemiyor. Türkiye 1`den büyüktür ve ülkenin jeopolitik güvenliğini yok edecek hamleler yapmaktan uzak durun. Muhalefeti yok edip otoriter rejime geçme planları tutmayacak. Buna hizmet edenler hem halkımız hem de yargı önünde hesabını tek tek verecek."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA