9 Ekim 2025 Perşembe


16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI  
 
     
   

TBMM`de AYM`nin Can Atalay ile ilgili kararının okunması… CHP`li Katip Üye Gezmiş: Halk iradesine düşülen bu noktayı milletin vicdanına havale ediyorum


TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP`li Elvan Işık Gezmiş, milletvekilliği düşürülen Gezi havası hükümlüsü Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) hak ihlali kararının bugünkü TBMM Genel Kurulu`nda okunmasının ardından başlayan tartışmalara tepki gösterdi. Gezmiş, “30 Ocak 2024 tarihinde terk ettigim kürsüde divan devam ederken, bugün devam etmemesi gerektiği söyleniliyor. Hak, hukuk, adalet ve halk iradesine düşülen bu noktayı milletin vicdanına havale ediyorum” dedi.

 

Tarih : 16 Nisan 2025 Çarşamba 20:47   Okunma : 347

(TBMM) - TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP`li Elvan Işık Gezmiş, milletvekilliği düşürülen Gezi havası hükümlüsü Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) hak ihlali kararının bugünkü TBMM Genel Kurulu`nda okunmasının ardından başlayan tartışmalara tepki gösterdi. Gezmiş, “30 Ocak 2024 tarihinde terk ettiğim kürsüde divan devam ederken, bugün devam etmemesi gerektiği söyleniliyor. Hak, hukuk, adalet ve halk iradesine düşülen bu noktayı milletin vicdanına havale ediyorum” dedi.

Elvan Işık Gezmiş, TBMM Genel Kurulu`nda bugün Can Atalay ile ilgili AYM`nin hak ihlali kararının okunmasının ardından yaşanan ilgili tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Gezmiş, açıklamasında şunları kaydetti:

“30 Ocak 2024`te, Hatay halkının iradesi yok sayılırken, Divan Katibi olarak görev yaptığım oturumda kürsüden ayrılmıştım. Ayrılarak tepkimi göstermiş olmama rağmen AKP Meclis Başkanvekili fezleke kararını okumaya devam etmiş ve divandan kalkmış olmama rağmen AKP`li Divan katibi oturmuş ve Genel Kurul devam etmişti.

O gün sessiz kalanlar, bugün TBMM Başkanvekilimiz Sayın Gülizar Biçer Karaca`nın yaptığı ‘milli egemenlik` vurgusu sonrası  AKP`li Katip Üyenin kalkıp, Divan`a Katip Üye olarak benim oturmamdan ve oturumun devam etmesinden rahatsızlıklarını  ifade ediyorlar. 30 Ocak`ta terk ettiğim kürsüde Divan devam ederken, bugün devam etmemesi gerektiği söyleniliyor. Hak, hukuk, adalet ve halk iradesine düşülen bu noktayı milletin vicdanına havale ediyorum.”

TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde milletvekilliği düşürülen Gezi davası hükümlüsü Can Atalay ile ilgili AYM`nin hak ihlali kararı okunurken, AK Partili Katip Üye Havva Sibel Söylemez, Başkanlık Divanı`ndan ayrılmış, bunun üzerine Genel Kurul`da bulunan CHP`li Elvan Işık Gezmiş Divana gelerek Söylemez`in boşalttığı yere oturmuştu.

Bu sırada AK Partililer tepki göstermiş, Başkanlık Divanı`nda boşluk oluştuğu gerekçesiyle oturumun sonlandırılması gerektiğini, devam edemeyeceğini savunmuştu. 






Paylaş :
Etiketler :  TBMM, AYM, Can Atalay, CHP, Gezi Davası, Genel Kurul

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA