8 Eylül 2025 Pazartesi


21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:10   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:44   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:38   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:30   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”   22:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ÇAĞRı: “ATATÜRK’ÜN EVINE SAHIP ÇıKıN!”   21:42   “İL BINAMıZ İŞGAL EDILDI” — CHP’DEN İSTANBULLULARA ACIL DEMOKRASI NÖBETI ÇAĞRıSı   21:27   İL BAŞKANLıĞıNA POLIS ABLUKASı: ÖZGÜR ÇELIK “HALKıN EVINI KORUYACAĞıZ” DEDI   20:40   “FINALDE KALP ATıŞLARı DURDU: TÜRKIYE 3-2 ILE DÜNYA İKINCISI”   20:38   İSTANBUL’DA SIYASI KRIZ: CHP İL BINASı ABLUKADA, 6 İLÇEDE EYLEM YASAĞı   15:07   YAYLALARıN ŞAMPIYONU AYVAGEDIĞI: SÜPER KUPA MERSIN’DE SAHIBINI BULDU  
 
     
   

TBMM Genel Kurulu`nda tutanaklardan çıkarılan Can Atalay ile ilgili AYM kararının okunduğu bölüm, tutanaklara yeniden eklendi


TBMM Genel Kurulu`nda, tutanaklardan çıkarılan Can Atalay ile ilgili kararın okunduğu bölüm tutanaklara yeniden eklendi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil, ilgili bölümün tutanaklara yeniden eklenmesinin ardından sosyal medya hesabından “Can Atalay`la ilgili AYM Kararının okunduğu fasıl 6 saatin ardından nihayet tekrar sisteme yüklendi. Teşekkürler. Zahmet verdik” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 16 Nisan 2025 Çarşamba 22:52   Okunma : 236

(TBMM) - TBMM Genel Kurulu`nda, tutanaklardan çıkarılan Can Atalay ile ilgili kararın okunduğu bölüm tutanaklara yeniden eklendi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil, ilgili bölümün tutanaklara yeniden eklenmesinin ardından sosyal medya hesabından “Can Atalay`la ilgili AYM Kararının okunduğu fasıl 6 saatin ardından nihayet tekrar sisteme yüklendi. Teşekkürler. Zahmet verdik” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde, cezaevinde bulunan Gezi davası hükümlüsü Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesinin milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin yok hükmünde olduğuna dair hak ihlali kararı, CHP`li Katip Üye Sibel Suiçmez tarafından okundu. Bu sırada AK Partililer itiraz ederek, tepki gösterdi ve CHP`lilerle gerginlik yaşandı. Kararın okunduğu ve tartışmaların yaşandığı bu bölüm, TBMM`nin internet sitesinden yayımlanan ham tutanaklarına da yansıdı. Ancak bir süre sonra tutanaklardan bu bölümün çıkarıldığı fark edildi. Bunun üzerine CHP ve TİP`ten tepki açıklamaları yapıldı. Yaklaşık 6 saatin ardından, çıkarılan bölümün tutanaklara yeniden konulduğu görüldü.

TİP Milletvekili Kadıgil: "Bu rezalet nedir"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, sosyal medya hesabından, bilgili bölümün tutanaklardan çıkarılan ve tutanaklarda yer alan fotoğraflarını paylaşarak, şunları yazdı:

"İlk fotoğraf bir saat önceki Meclis son tutanağı. İkincisi şu anki. Can Atalay`la ilgili AYM hükmünün okunduğu fasıl son tutanakta an itibariyle görünmüyor. Genel Kurul açıkken Meclis Başkan Vekili`nin talimatıyla Divan Üyesi tarafından söylenen sözlerin tutanaktan çıkartılması kararını Genel Kurul kapalıyken kim, nasıl veriyor diye sormak için tutanak hizmetleriyle görüştüm. Tartışmalı bir an olduğunu, beyanlarda hata olmasın diye ilgi faslın kontrolde olduğunu kısa süre içerisinde yükleneceğini ifade ettiler. Bekliyoruz."

Kadıgil daha sonra, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`u da etiketleyerek,  "Genel Kurul kapanalı 5 saat, bu tweeti atalı ise 2 saat oldu. Hala tutanaklar eksik. Hala Can Atalay`ın AYM Kararına ilişkin fasıl tutanağa işlenmedi. Evet Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş. Bu rezalet nedir? Meclis`in ilgili birimi bilgi almak için arayan vekile yalan mı söyledi yoksa birileri Meclis emekçilerinin görevlerini yapmasına alenen engel olacak kadar küstahlaştı mı? 102 yıldır eksiksiz tutulan o tutanakların tamamlanması için tam olarak neyi bekliyorsunuz" paylaşımında bulundu.

Sera Kadıgil, bunun ardından yeni bir paylaşım yaparak, "Can Atalay`la ilgili AYM Kararının okunduğu fasıl 6 saatin ardından nihayet tekrar sisteme yüklendi. Teşekkürler. Zahmet verdik" ifadelerini kullandı. 

Murat Emir: "Tutanaklar Meclisimizin namusudur"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de sosyal medya hesabından, "TBMM Başkanvekilimiz Gülizar Biçer Karaca Anayasa ve İçtüzüğe uygun davranarak AYM kararını okutmuştur. Anayasa ve İçtüzük tanımayan AKP bu kez de tutanakları değiştirmeye ve AYM kararının okunduğu bölümü tutanaklardan çıkartmaya çalışıyor. Başta TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş olmak üzere tüm yetkilileri uyarıyoruz. Tutanaklar Meclisimizin namusudur. Beğenmediğiniz bölümlerini sonradan çıkartabileceğiniz sıradan metinler değildir. Yeni bir hukuksuzluk daha yaratmayın. İzin vermeyiz" ifadelerini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da sosyal medya hesabından "Bugün TBMM tutanaklarına da darbe yapmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş hak ihlali kararının Meclis`te okunmasıyla birlikte Can Atalay`ın özgürlüğüne kavuşması gerekirken ham tutanaklardan bu bölüm silindi! Tüm halkın bu tutanakları görme hakkı var. İşte darbe zihniyeti budur" paylaşımını yaptı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA