21 Kasım 2025 Cuma


22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:01   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:26   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:23   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:18   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin LGS`ye hazırlanan öğrencilere öğle yemeği ikramı devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Liselere Geçiş Sistemi Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere, öğle yemeği ikramı devam ediyor. Mersin merkez ilçelerin yanı sıra Tarsus ve Erdemli`de bulunan 15 LGS Kurs Merkezi`nde eğitim gören yaklaşık bin 500 öğrenci, ücretsiz öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor.

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 09:34   Okunma : 394

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Liselere Geçiş Sistemi Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere, öğle yemeği ikramı devam ediyor. Mersin merkez ilçelerin yanı sıra Tarsus ve Erdemli`de bulunan 15 LGS Kurs Merkezi`nde eğitim gören yaklaşık bin 500 öğrenci, ücretsiz öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nde eğitim alan ve Liselere Geçiş Sistemi Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere yönelik öğle yemeği ikramı devam ediyor. Mersin merkez ilçelerin yanı sıra Tarsus ve Erdemli`de bulunan 15 LGS kurs merkezinde ders gören yaklaşık bin 500 öğrenci, ücretsiz öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor. Dezavantajlı bölgelerde açılan ve eğitimde fırsat eşitliği yaratan Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nde ders gören 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, yemek imkânından faydalanıyor.

Tarsus`a bağlı Yenice Mahallesi`nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yaşar Bayboğan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nden yararlanan 60`a yakın LGS hazırlık öğrencisi de öğle saatlerinde okuldan çıkıp kurs merkezine gelerek önce Büyükşehir Aşhanesi`nde pişirilen yemeklerini yiyor, ardından sınıflardaki yerlerini alıyorlar. 

"Yaklaşık 150 bin paket yemek ikramı yapmış bulunmaktayız"

Büyükşehir Belediyesi Yaşar Bayboğan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde görevli Fen Bilimleri Öğretmeni Begüm Ece Yüksel Tümtaş, öğrencilerin ve velilerin projeden memnun olduklarını belirterek, "LGS Kurs Merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimiz için başlattığımız her gün bir öğün ücretsiz yemek projemiz, bu yıl da devam etmektedir. Öğrencilerimize eğitim-öğretim yılının başından itibaren, yaklaşık 150 bin paket yemek ikramı yapmış bulunmaktayız. Erdemli, Tarsus ve merkez ilçelerimizde bulunan toplam 15 LGS Kurs Merkezimizde eğitim gören yaklaşık bin 500 öğrencimiz bu hizmetimizden faydalanıyor. Aşhanede Gıda Mühendislerimizin gözetiminde hazırlanan yemek paketlerini, öğrencilerimizin ders programlarına göre ayarlayarak kurs merkezlerine teslim ediyoruz" dedi.

"Sosyal etkinlikler ve geziler düzenlemeyi de planlıyoruz"

Öğrenciler için sosyal projeler de düzenlendiğini hatırlatan Tümtaş, "LGS`ye 2 ay kala birebir etütler, bol soru çözümü ve denemeler ile sınava en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimleriyle birlikte, fiziksel ve sosyal gelişimlerini de önemsiyoruz. Bahar döneminde olmamız sebebiyle, öğrencilerimizin akranlarıyla bir araya gelip eğlenebilecekleri sosyal etkinlikler ve geziler düzenlemeyi de planlıyoruz" diye konuştu.

"Hocalarımız, okul için notlarımıza katkı sağlıyor ve deneme sınavları yapıyorlar"

Kurs merkezlerinden faydalanan öğrenciler ve velileri de memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi: 

-Ela Ataylı: "Öncelikle bize bu imkanı sağladığı için Başkanımız Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyorum. Burada birebir etüt alıyoruz. Hocalarımız, okul için notlarımıza katkı sağlıyor ve deneme sınavları yapıyorlar. Ben bu süreçte kendimi çok iyi hissettim. Çünkü herhangi bir durumda kendimi kötü hissettiğimde rehberlik hocama gidiyorum. Bunların yanı sıra geziler ve yemek ikramları da oluyor." 

-Şerife Naz Fidan: "Burada öğrendiklerimizi okulda tekrar ederek pekiştiriyoruz. Ayrıca eğlenceli etkinlikler de oluyor. Mesela Karboğazı`na gitmiştik." 

-Güney Doğrusöz: "Okuldaki dersler bittiğinde, zaman darlığından dolayı eve gidemiyoruz. O yüzden burada bize yemek ikramı yapılıyor. Okuldaki sınavlar ve sözlüler için bize yardımcı oluyorlar. Buradaki hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." 

-Velilerden Serpil Özer: "Burada LGS hazırlığının yanı sıra; sosyal faaliyetler, eğlenceler, yarışmalar oluyor. Çocuklarımız okul çıkışı eve gelemedikleri için direkt buraya geliyorlar. Öğle yemeklerini burada yiyorlar. Başkanımız Vahap Seçer`e teşekkürlerimizi sunuyoruz."

-Veli Ramazan Baskın: Büyükşehir eğitime büyük destek veriyor. 2 çocuğum da öğlen gelip burada eğitim görüyor. Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri ile geleceğimize destek veriyor."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA