13 Ağustos 2025 Çarşamba


15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   10:52   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:46   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:02   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:29   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:16   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:01   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:37   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı   16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"  
 
     
   

Ahmet Baran Yazgan Sazlıdere Barajı`nda: "Suyumuzun, tarlalarımızın yok olmaması için davalarımızı açacağız"


CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP`nin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu`nun işaret ettiği Avrupa`nın en önemli su kaynaklarından Sazlıdere Barajı`nın etrafında başlatılan inşaat alanına ilişkin olarak dava açacaklarını belirterek, "Bu inşaatı, muhafız içeride diye rahatça yapabileceklerini, bu barajı, bu tarlaları kurutabileceklerini, ranta dönüştürebileceklerini düşündüler. Buna asla izin vermiyoruz" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 18 Nisan 2025 Cuma 20:20   Okunma : 220

(İSTANBUL) - CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP`nin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu`nun işaret ettiği Avrupa`nın en önemli su kaynaklarından Sazlıdere Barajı`nın etrafında başlatılan inşaat alanına ilişkin olarak, "Bu inşaatı, muhafız içeride diye rahatça yapabileceklerini, bu barajı, bu tarlaları kurutabileceklerini, ranta dönüştürebileceklerini düşündüler. Buna asla izin vermiyoruz. Yakında suyumuzun, tarlalarımızın yok olmaması ve geleceğimizin karartılmaması için davalarımızı da açacağız" ifadesini kullandı.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun "Yokluğumu fırsat bilip `Kanal İstanbul` denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası`nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı`nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” ifadesini kullandığı Sazlıdere Barajı civarında incelemelerde bulundu. Yazgan, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi İstanbul`un su havzaları ve tarım alanlarının olduğu bir bölge burası. Ama arkamda görmüş olduğunuz bu kaçak yapı, İstanbul`un baş muhafızı Ekrem Başkanımızın içeri atılmasıyla birlikte inşaatına başlandı. Bu inşaatı, muhafız içeride diye rahatça yapabileceklerini, bu barajı, bu tarlaları kurutabileceklerini, ranta dönüştürebileceklerini düşündüler. Buna asla izin vermiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni kazanamayan Murat Kurum nerede? Bunları görmüyor musun? Nasıl burada tarlaları imara açıyorsunuz? Hangi gerekçeyle bu işleri yapıyorsunuz? Arnavutköy Belediyesi nerede? Senin mücavir sahan değil mi burası. Bunları görmüyor musun? Burada bir ruhsat var mı? Siz bunu yapmak için İstanbul`un muhafızı Ekrem İmamoğlu`nu içeri atmayı bekliyordunuz? Bu nasıl bir aymazlıktır?

"Yakında davalarımızı açacağız"

Akın Gürlek`e sesleniyorum? O gariban öğrencileri eylem yaptıklarında atmaca gibi tutuklamayı biliyorsunuz. Burada kaçak 24 bin tane konut yapılıyor. Bunlar kime yapılıyor, belli değil. TOKİ yapıyor bunları. Önünde bir tabela bile yok. Katarlılara mı peşkeş çekiliyor burası. Siz de başsavcı olarak gereğini yapın. Siz de onu yapacak yürek var mı yok mu onu bilmiyorum. Bir gider, bin Ekrem İmamoğlu gelir, burayı da kimseyi bırakmayız. Yakında suyumuzun, tarlalarımızın yok olmaması ve geleceğimizin karartılmaması için davalarımızı da açacağız, soru önergelerimizi de verdik, gereğini yapacağız."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA