2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

TRT, sosyal medya paylaşımını gerekçe göstererek bir uzmanın işine son verdi


TRT`de uzman olarak görev yapan Abdulkadir Alan, Instagram hikayesinde kuruma yönelik çeşitli eleştirilerde bulundu. TRT, paylaşımın kurum itibarına zarar verdiğini belirterek savunmasını istedi. Alan, paylaşımının ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğunu savunarak, hukuka aykırı yollarla elde edilen delillerin geçerli olamayacağını belirtti. Ancak 16 Nisan`da sözleşmesi feshedildi.

 

Tarih : 20 Nisan 2025 Pazar 12:21   Okunma : 171

HABER: Mehmet OFLAZ

(ANKARA) - TRT`de uzman olarak görev yapan Abdulkadir Alan, Instagram hikayesinde kuruma yönelik çeşitli eleştirilerde bulundu. TRT, paylaşımın kurum itibarına zarar verdiğini belirterek savunmasını istedi. Alan, paylaşımının ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğunu savunarak, hukuka aykırı yollarla elde edilen delillerin geçerli olamayacağını belirtti. Ancak Alan`ın sözleşmesi 16 Nisan`da feshedildi.

2 Nisan`daki boykot paylaşımının ardından, TRT`nin Teşkilat dizisinden çıkarılan Aybüke Pusat`a destek veren Boran Kuzum, Furkan Andıç ve Başak Gümülcinelioğlu da işten çıkarılmıştı.

ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgiye göre, TRT`de uzman olarak görev yapan Abdulkadir Alan, dışarıya kapalı olan Instagram hesabındaki hikayelerden "TRT kimin kanalı" ve "TRT, hizmet üretiminin yüzde 80`ini dışarıdan sağlayan, KHK düzenlemesine dayanarak özel hukuk hükümlerine tabi personel alan ve bu kişilerden 100`den fazlasının yönetici yapıldığı, son 5 yılda bizzat şahit olduğum ve olmaya da devam ettiğim içi boşaltılmış, sömürülmüş bir kurumdur. AK cenahın arka bahçesine/çiftliğine dönüştürülmüş, babasının premsesleri ile doldurulmuştur. Hiçbir vasfı olmayan kişilerin daire başkanı yapıldığı, kurum kültürüne sahip, üreten bir avuç insanın ötekileştirildiği ve alt kademelerde çalışmaya zorlandığı, kamu hizmeti yayın kuruluşundan çok şirket gibi yönetilen, iktidar partisi yandaşlarına dış yapımlar ve alımlar vasıtasıyla para aktarılan, partizan kadroların istihdam kapısına dönüşen, iktidar partisinin halkla ilişkiler ajansı olarak çalışan bir kurumdur. Gerçekleri savunduğum için benim de sözleşmemi sonlandırabilirsiniz" şeklinde bir açıklama yaptı.

TRT Proje Yönetimi Dairesi Başkanı İsmail Sakallı, Abdulkadir Alan`ın paylaşımları nedeniyle TRT hakkında ithamlarda bulunduğunu ve kurum itibarına zarar verdiğini belirterek savunmasını talep etti.

"Doğrudan eleştiri kapsamındadır"

Alan, savunmasında şunları kaydetti:

"Eylül 2020 tarihinden itibaren TRT bünyesinde görev yapmakta olan bir çalışan olarak, kurum içi kapalı ve kamuya açık olmayan kişisel Instagram hesabımdaki bir hikâye paylaşımım gerekçe gösterilerek tarafımdan savunma istenmiştir. Paylaşımın, iznim olmadan bir kurum çalışanı tarafından ekran görüntüsü alınarak idareye sunulması sonucunda bu süreç başlamıştır. Paylaşımımda ifade ettiğim düşünceler, doğrudan kamuya açık bir mecrada yapılmamış olup yalnızca kişisel hesabım üzerinden ve sınırlı erişime sahip bir alanda paylaşılmıştır. Söz konusu ifadeler, somut kişi, kurum veya kişilik haklarını hedef almamakta, doğrudan eleştiri kapsamındadır ve Anayasa`nın tanıdığı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir."

Anayasa ve AİHS hatırlatması...

Alan, paylaşımlarının Anayasa`nın 26. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin 10. maddesi uyarınca ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında, kapalı sosyal medya hesabımdaki içeriklerin üçüncü kişilerce izinsiz şekilde alınarak paylaşılması hukuka aykırıdır, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu`nun 24. maddesi, kişilik haklarının ihlalini engeller, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince, işverenin haklı fesih hakkını kullanabilmesi için işçinin davranışının açık, somut, ağır nitelikli ve kurumun temel işleyişini etkileyecek ölçüde olması gerekir. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) m. 189/2, hukuka aykırı yollarla elde edilen verilerin delil olarak kullanılamayacağını belirtir.

Kişisel bir değerlendirme niteliğinde olan bu paylaşımın herhangi bir şekilde kurumu doğrudan küçük düşürücü, hakaret içeren ya da kurum sırlarını ifşa edici bir yönü bulunmamaktadır. Savunma istemine konu olan paylaşım tamamen ifade özgürlüğü çerçevesindedir. Hukuka aykırı yollarla elde edilen delillerin dikkate alınmamasını tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla, savunmamı bilgilerinize arz ederim."

TRT İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Zeki Koç, 16 Nisan`da Alan`ın sözleşmesini feshetti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA