20 Kasım 2025 Perşembe


16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:01   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:26   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:23   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:18   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ   22:56   MEBİ PLATFORMU VE DISIPLINLI ÇALıŞMA VURGUSU: İL MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN ÖĞRENCILERE YOL HARITASı   22:29   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA  
 
     
   

Erlau Metal`de işçilerin eylemi sürüyor: “Bir an önce toplu iş sözleşmesi masasına oturulmasını istiyoruz. İşimizi seviyoruz, sonuna kadar direneceğiz”


Gebze`deki Erlau Metal`de işten çıkarılan Birleşik Metal-İş Sendikası`na üye 23 işçinin eylemi, 12`nci gününde devam ediyor. İşçilerden Abdullah Özkoç, “Sendika hakkımız anayasal haktır, biz bunun kabul edilmesini istiyoruz. Bir an önce Birleşik İş Metal-İş Sendikamızla toplu iş sözleşmesi masasına oturulmasını istiyoruz. İşimizi seviyoruz, kapıdayız, direniyoruz. Sonuna kadar direneceğiz” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2025 Cuma 14:02   Okunma : 310

Haber: Buse ÖZBEY

(ANKARA)- Gebze`deki Erlau Metal`de işten çıkarılan Birleşik Metal-İş Sendikası`na üye 23 işçinin eylemi, 12`nci gününde devam ediyor. İşçilerden Abdullah Özkoç, “Sendika hakkımız anayasal haktır, biz bunun kabul edilmesini istiyoruz. Bir an önce Birleşik İş Metal-İş Sendikamızla toplu iş sözleşmesi masasına oturulmasını istiyoruz. İşimizi seviyoruz, kapıdayız, direniyoruz. Sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Gebze`deki Erlau Metal`de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın Birleşik Metal-İş Sendikası`na toplu sözleşme için verdiği yetkiye itiraz eden işveren, sendika üyesi Abdullah Özkoç`u 14 Nisan`da işten çıkarmıştı. Abdullah Özkoç`un işten çıkarılmasına tepki gösterip işe alınması talebiyle eylem başlatan sendika üyesi 22 işçinin de 18 Nisan`da işlerine son verilmişti. İşçilerin, işten çıkarmalara karşı başlattığı eylem, 12`nci gününde devam ediyor.

Süreci ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren Özkoç, şunları söyledi:

“Bizler Erlau Metal çalışanları olarak, bazılarımız 1,5 yıl bazılarımız da 7 yıl çalıştı. Bunca yılda kimi arkadaşlarımız baskı, mobbing, aşağılama, hakaret, küçümseme, küçük görme gibi şeylere maruz kaldık. Bunlara maruz kaldığımız için örgütlendik ve Çalışma Bakanlığı`na yetki başvurusunda bulunduk, başvurduktan sonra yetki belgemiz 1 hafta sonra geldi. 1 haftanın sonunda işveren vekilimiz beni haksızca, hukuksuzca işten çıkardı. Benim haksızca çıkarılmamı kabul etmeyip itiraz eden arkadaşlarımız da 1 hafta sonra hukuksuzca kimisi Kod 49 kimisi Kod 45`le asılsız suçlamalarla işten çıkarıldı. Biz, sendikal hakkımızın tanınmasını istiyoruz. Sendika hakkımız anayasal haktır, biz bunun kabul edilmesini istiyoruz.

Çalışma Bakanlığı`na yetki başvurusunda bulunuyoruz. Bakanlık bizi biliyor, mevcudumuzu görüyor. Nasıl oluyor da işverene tekrar itiraz yolu veriyor bunu anlamış değiliz. Çalışma Bakanlığı işverene, ‘ben yetkiyi verdim ama sen de itiraz et` diyor. Bu haksızlıktır, adaletsizliktir. Bunu kabul etmiyoruz. Bir an önce Birleşik İş Metal İş Sendika`mızla toplu iş sözleşmesi masasına oturulmasını istiyoruz. İşimizi seviyoruz, kapıdayız, direniyoruz. Sonuna kadar direneceğiz.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA