29 Mayıs 2025 Perşembe


14:35   KAĞıT, KARTON VE AMBALAJ SEKTÖRÜ, KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA GÜÇLENIYOR   14:01   TARSUS TURIZMDE YENI BIR DÖNEME GIRIYOR   13:40   BÜYÜKŞEHIR’DEN FAKıLı MAHALLESI’NE SULAMA BORUSU DESTEĞI    13:27   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ ÜRETICININ SESI OLUYOR   13:01   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI MECLIS TOPLANTıSı ANKARA’DA GERÇEKLEŞTIRILIYOR   10:49   DENIZ ARAÇLARıNıN BAKıM VE ONARıMı BÜYÜKŞEHIR’IN USTALARıNDAN…   15:20   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN’DE CHP’LI BELEDIYELER ÇALıŞıYOR, IKTIDAR SADECE IZLIYOR!”   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: “GEZI, HALKıN ORTAK VICDANıDıR VE GELECEĞE YAZıLMıŞ BIR MANIFESTODUR”   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:18   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   10:01   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE   19:55   MERSIN BAROSU: “AYRıMCıLıĞıN GELDIĞI SON ACı NOKTA !”    15:02   TARSUS TSO YÜKSEK İSTIŞARE KURULU 2025 YıLı TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:50   TOROSLAR’DA KADERINE TERK EDILEN GÖLET ALANıNDA ıSLAH ÇALıŞMALARıNA BAŞLANDı   09:38   BÜYÜKŞEHIR, DENIZ VE KıYı YAŞAMı İÇIN VATANDAŞ BILIMI ETKINLIĞINE EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ONKOLOJI HASTALARıNA ÜCRETSIZ ULAŞıM HIZMETI SAĞLıYOR   09:24   TARSUS`TA "25.05.2025"TE 20 ÇIFTIN NIKAHı KıYıLDı   23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK  
 
     
   

Basın Konseyi, Dünya 2025 Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle tören düzenledi


Basın Konseyi, her yıl Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle düzenlediği ödül törenini İstanbul`da gerçekleştirdi. Pera Müzesi Oditoryumu`nda gerçekleştirilen ödül törenine medya, hukuk, siyaset ve akademi dünyasından tanınmış isimler katıldı.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 14:38   Okunma : 761

(İSTANBUL) Basın Konseyi, her yıl Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle düzenlediği ödül törenini İstanbul`da gerçekleştirdi. Pera Müzesi Oditoryumu`nda gerçekleştirilen ödül törenine medya, hukuk, siyaset ve akademi dünyasından tanınmış isimler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 101 yıllık Cumhuriyet tarihinin basın açısından hiç olmadığı kadar ağır baskı, sindirme, ötekileştirme yaşandığını, demokrasilerde hiç yaşanmaması gereken koşullarda gazetecilerin mesleklerini yapmaya çalıştığını belirtti. Türenç, haksız gözaltılara, tutuklama kararlarına, baskılara, işsizliğe, tehdit ve korkutmalara karşı kararlılıkla nasıl mücadele edildiğini konuşmamız gerektiğini kaydetti.

"Kaybeden Türkiye olmuş, kaybeden çok seslilik olmuştur, kaybeden demokrasi olmuştur"

Türkiye`nin 180 ülke içinde basın özgürlüğü sıralamasında 159. sıraya gerilediğini hatırlatan Türenç, Basın Konseyi olarak bu durumu tersine çevirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Kamu kaynaklarının haksız şekilde birtakım basına aktarılması, Türkiye`de bir yandaş basın olgusunu ortaya çıkardığını belirten Pınar Türenç, "Kaybeden Türkiye olmuş, kaybeden çok seslilik olmuştur, kaybeden demokrasi olmuştur" dedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç`in ardından kürsüye gelen Sözcü TV muhabiri Gülnur Saydam, Türkiye`de kamusal gücü elinde bulunduran güçlerin bilgiyi ve haberin kendi menfaatleri doğrultusunda eğip büktüklerini kaydederek kanıtlı ve teyitli yaptıkları haberlerin bile bu çevrelerce acımasızca manipüle edildiğini söyledi ve Basın Konseyi`ne kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Saraçhane eylemleri nedeniyle gözaltına alınan öğrenci konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması üzerine Saraçhane`de yapılan protestolarda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Irmak Uyan da törende kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Irmak Uyan, sadece yasal haklarını kullandığı için evinin önüne onlarca polis yığıldığını ve sabaha karşı gözaltına alındığını anlattı. Irmak Uyan Türkiye`nin daha demokrat ve daha özgür olması için haklarını aramaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Törenin sunuculuğunu yapan Levent Yıldız, ödülün veriliş gerekçesini açıkladı. Yıldız, “Basın Konseyi olarak 2025 yılı basın özgürlüğü ödülümüzü tüm zorluklara göğüs geren, darp edilen araç gereci kırılan, elinden alınan, kalemi yok edilmeye çalışılan, gözdağı verilen, gözaltına alınan, olaylarda acımasızca gaz yedirilen, ayağına kelepçe takılarak ev hapsine mahkum edilen, sabahın kör karanlığında çocuğunun yanında derdest edilen, günlerce göz altında bekletilen, Silivri zindanlarına mahkum edilen, ekranları karartılan, ağır para cezalarıyla susturulmaya çalışılan, ilan ve reklamları adil dağıtmayarak ekonomik güçsüzlüğe itilen, işsiz bırakılan ama yine de, inatla gazetecilik diyen, direnen, tüm gerçek gazetecilere ve onurlu gazetecilik mesleğine adamak istiyoruz.” dedi. Tören, etkinliğe katılan gazetecilerin sahneye davet edilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA