4 Mayıs 2025 Pazar


11:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… SELAHATTIN DEMIRTAŞ: “BIR TANE MEZARıN YOK KI, ON MILYONLARıN KALBINE GÖMÜLECEKSIN"   11:23   AVUSTRALYA`DA İŞÇI PARTISI LIDERI ANTHONY ALBANESE TEKRAR BAŞBAKAN OLDU   01:48   CHP`NIN KONYA MITINGINE HEYBEYLE KATıLAN ÇIFTÇI: "BUNDA TURP YOK. ADALETI, KÖYLÜNÜN, ÇIFTÇININ, EMEKLININ, IŞÇININ HAKKıNı DOLDURACAĞıZ"   01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   23:31   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI… 68 YAŞıNDAKI KONYALı YURTTAŞ: “TUTUKLU GENÇLERI ÇıKARSıNLAR BENI ALSıNLAR”   21:50   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... MURAT BAKAN: BARıŞÇıL BIR INSANDı. BU TUTUMUNU HEM SIYASETTE HEM DE MECLIS`TEKI ILIŞKILERINDE GÖRMEK MÜMKÜNDÜ   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:07   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... OKAN KONURALP: "HOŞÇA KAL AĞABEYIM, BAŞKANıM…"   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:39   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ÖNDER, YARıN İSTANBUL`DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”   17:01   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: ""GENEL BAŞKAN OLARAK TALEBIMDIR, KıRMAZSANıZ INŞALLAH; HER BIRINIZ YÜZ TANE BENIM IÇIN IMZA TOPLAYACAKSıNıZ"   16:22   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLET EKREM BAŞKANı SANA TELEF ETTIRMEZ AMA TALTIF EDER, SENIN YERINE CUMHURBAŞKANı EDER ONU"   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MSK ERKEK BASKETBOL TAKıMı`NA TRIBÜNDEN DESTEK VERDI  
 
     
   

Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti… Hemşehrileri Adıyamanlılar: “Sanki babamızı kaybettik, yetim kaldık”


Tedavi gördüğü hastanede 18 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder`in hemşehrileri Adıyamanlılar, “Sanki babamızı kaybettik, yetim kaldık. Adıyaman`ın çok değerli bir abimizi kaybettik” sözleriyle üzüntülerini dile getirdi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2025 Cumartesi 21:01   Okunma : 201

(ADIYAMAN) - İstanbul`da tedavi gördüğü hastanede 18 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder`in hemşehrileri Adıyamanlılar, “Sanki babamızı kaybettik, yetim kaldık. Adıyaman`ın çok değerli bir abimizi kaybettik” sözleriyle üzüntülerini dile getirdi.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle 15 Nisan günü İstanbul`daki özel bir hastaneye kaldırılan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 18 gündür yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. 63 yaşında yaşamını yitiren Önder`in vefatı, memleketi Adıyaman`ı yasa boğdu. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Adıyamanlılar, Önder`in ölümünde büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

‘Memleketimizin böyle güzide bir insanı kaybetmesine çok üzücü bir durum`

Sırrı Süreyya Önder`in barıştan yana olduğunu söyleyen Ramazan Adlı, “Memleketimizin böyle güzide bir insanı kaybetmesi çok üzücü bir durum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Kendisine Allah`tan rahmet diliyorum. Böyle barıştan yana, demokrasiden yana, son nefesine kadar demokrasiden yana olan barış elçisine tekrardan Allah`tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

‘Gerçekten büyük bir kayıp`

Enver Camcı ise, Önder`in ölümünün büyük bir kayıp olduğunu dile getirerek, “Böyle bir hemşehrimizi kaybetmek çok üzüntü duyuyoruz. Gerçekten büyük bir kayıp. Türkiye için büyük bir kayıp yani. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

‘Meclis`te sadece barışı temsil ediyordu`

Sırrı Süreyya Önder`in Adıyaman`ın için çok vefalı biri olduğunu aktaran Yalçın Çoban, şunları söyledi:

“Hem siyasette hem sanat dünyasında çok barışçıl bir insandı. Toplum tarafından sevilen bir insandı. Yeri geldi sanat dünyasında yaptığı, yeri geldi bir insanın en güzel olarak doğal konuşması Meclis`te olsun her konuda olsun sadece barışı temsil ediyordu.”

‘Sırrı abimizi kaybettik`

“Bütün Türkiye`nin başı sağ olsun” diyen Murat Aslantürk, “Sırrı abimizi kaybettik. Hepimiz üzgünüz. Allah mekanını cennet etsin. Yani yeri doldurulmayacak bir insandı. Hepimiz üzgünüz” dedi.

‘Tüm Türkiye`nin başı sağ olsun`

Ali Ateş, Önder`in yeni süreçte önemli roller aldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Öncelikle çok derinden üzgünüz. Tüm Türkiye`nin başı sağ olsun. Süreyya abimiz çok kıymetli, çok değerli bir insandı. Bu süreçte de çok önemli rol oynuyordu kendisi. Allah mekanı cennet etsin. Söyleyecek çok şey daha yok.”

‘Adıyaman çok önemli bir değerini kaybetti`

Sırrı Süreyya Önder`in Meclis`in en önemli siyasetçisi olduğunu söyleyen Selçuk Demir, “Adıyaman çok önemli bir değerini kaybetti. Çok üzgünüz. Çok büyük bir hem siyasetçiydi. Türkiye iyi bir insanı kaybetti. Meclis`in en olumlu, en güzel konuşan, en iyi siyasetçisi oydu. Türkiye çok şeyi kaybetti ya. İyi bir insanı kaybetti. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Hasan Kaya ise Sırrı Süreyya Önder`i yaşamanı yitirmesini şu sözlerle aktardı:

“Sanki babamızı kaybettik, yetim kaldık. Adıyaman`ın çok değerli bir abimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.”

Önder için 4 Mayıs Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi`nde (AKM) anma töreni düzenlenecek. Önder`in cenazesi, daha sonra Levent`te bulunan Barbaros Camii`de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı`nda toprağa verilecek.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA