2 Eylül 2025 Salı


13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   10:01   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:50   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:30   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:15   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:25   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:25   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:54   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı   15:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KAÇAK DÖKÜMLERE DIJITAL MÜDAHALE: ÇEVREYI KIRLETENLERE ANıNDA CEZA   15:37   YAYA GÜVENLIĞI TEHLIKEDE: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN SERT MÜDAHALE   15:20   GÜLCAN KıŞ: “TÜİK KÂĞıT ÜSTÜNDE İŞSIZLIĞI BITIRDI, GENÇLER HÂLÂ İŞSIZ!”   15:05   BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

TBMM KİT Komisyonu... CHP`li Akbulut: "Ulusal Süt Konseyi`nin yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı yok"


CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Et ve Süt Kurumu`nun Burdur`da faaliyete geçmesini isteyerek "Ramazan Bayramı`nda süt fiyatlarının bırakın 17,55 olmasını, bazı bölgelerde 10 TL`nin altına düştüğü gözlemlendi. Yem çuvallarının 700-750 TL bandında olduğunu düşününce süt fiyatlarının 10 TL`den verilme gibi bir durum yok. Ulusal Süt Konseyi`nin kurulmuş olması süt üreticileri için bence önemli bir gelişme ama yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı olmayan bir kurum olarak görünüyor" dedi. 

 

Tarih : 7 Mayıs 2025 Çarşamba 17:20   Okunma : 522

(TBMM) - CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Et ve Süt Kurumu`nun Burdur`da faaliyete geçmesini isteyerek "Ramazan Bayramı`nda süt fiyatlarının bırakın 17,55 olmasını, bazı bölgelerde 10 TL`nin altına düştüğü gözlemlendi. Yem çuvallarının 700-750 TL bandında olduğunu düşününce süt fiyatlarının 10 TL`den verilme gibi bir durum yok. Ulusal Süt Konseyi`nin kurulmuş olması süt üreticileri için bence önemli bir gelişme ama yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı olmayan bir kurum olarak görünüyor" dedi. 

TBMM KİT Komisyonu, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında toplanarak denetim kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin bilanço görüşmelerine başladı. Komisyonda, bugün Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü`nün 2021-2022 yıllarını kapsayan Sayıştay raporları ve önerileri görüşüldü. Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Melik Daloğlu, yaptığı sunumda, hayvancılık sektörü, üretici kapasitesi, alım-satım işlemlerine ilişkin bilgi verdi. 

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Et ve Balık Kurumu`nun 2013 yılında özelleştikten sonra, Burdur`da kurumun tekrar faaliyete geçmediğini belirtti. Burdur`da günlük ortalama süt üretiminin bin ton olduğunu aktaran Akbulut, Et ve Süt Kurumu`nun Burdur`da faaliyete geçmesini talep etti. Akbulut, kurum yetkililerine, `Bununla alakalı bir çalışmanız var mı, yok mu` sorusunu yönelterek şöyle devam etti: 

"Ulusal Süt Konseyi süt fiyatı belirliyor. Ocaktan itibaren litresini 17,55 TL, tavsiye edilen olarak belirlemek zorunda kalıyor. Bunda da dayatma yapamıyorsunuz çünkü özel sektör işine geldiği zaman alıyor, işine gelmediği zaman almıyor. Hal böyle olunca süt de ertesi güne bırakılacak bir şey değil, dökülecek bir şey değil. Üretici, mecburen özel sektörün teklif ettiği fiyatlarda sütü vermek zorunda kalıyor.

Ramazan bayramında süt fiyatlarının bırakın 17,55 olmasını, bazı bölgelerde 10 TL`nin altına düştüğü gözlemlendi. Şu anda üretici, 1 litre sütle 1,5 kilo yem alsa da kurtarır ama fiyatlar çok düşük. Yem çuvallarının 700-750 TL bandında olduğunu düşününce süt fiyatlarının 10 TL`den verilme gibi bir durum yok. Bu bizi sağmalı hayvanların kesime gönderilmesiyle karşı karşıya bırakıyor.

Özel sektörü denetleme ile alakalı bir proje geliştirebilirseniz üreticilerimize fayda getirecektir. Birçok yem firması -ne yazık ki özel yem fabrikaları- süt işine de girdiklerinden dolayı piyasa koşullarının üzerinde üreticiye, `Sütünü alırım ama yemini benden almazsan...` dayatmasıyla karşı karşıya bırakıyorlar. Bu yem fiyatları da normal piyasa koşullarının üzerinde daha fazla fiyatla üreticilerimize satılıyor. Bu anlamda Ulusal Süt Konseyi`nin kurulmuş olması süt üreticileri için önemli bir gelişme ama yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı olmayan bir kurum olarak görünüyor."

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA