9 Mayıs 2025 Cuma


13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"  
 
     
   

TBMM Genel Kurulu... Aysu Bankoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti devleti barışçıl gösteri yapan gençleri hapse atan intikamcı bir yönetime dönüştü"


TBMM Genel Kurulu`nda, CHP`nin protesto hakkını kullanan gençlere yönelik kötü muamelelerin araştırılmasına ilişkin grup önerisi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, "Sokak bir haktır, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak anayasal bir haktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti gençlere geleceği emanet eden bir vizyondan, barışçıl gösteri yapan gençleri hapse atan intikamcı bir yönetime dönüştü. AKP için iktidarda kalmanın yolu işte bu şiddet ve baskı anlayışıdır. Çok net düşman hukuku uygulanmaktadır" dedi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2025 Perşembe 18:01   Okunma : 98

(TBMM) - TBMM Genel Kurulu`nda, CHP`nin protesto hakkını kullanan gençlere yönelik kötü muamelelerin araştırılmasına ilişkin grup önerisi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, "Sokak bir haktır, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak anayasal bir haktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, gençlere geleceği emanet eden bir vizyondan, barışçıl gösteri yapan gençleri hapse atan intikamcı bir yönetime dönüştü. AKP için iktidarda kalmanın yolu işte bu şiddet ve baskı anlayışıdır. Çok net düşman hukuku uygulanmaktadır" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, CHP`nin protesto hakkını kullanan gençlere yönelik kötü muamelelere ilişkin araştırma önergesinin gündemin önüne alınarak görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AK Part ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.  MHP oylarıyla reddedildi. Önerinin gerekçesini açıklayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, şunları söyledi:

“19 Mart sivil darbesinin ardından bir buçuk aydır Türkiye`nin birçok kentinde milyonlarca insan sokaklarda, meydanlarda adaletsizliğe direniyor. Darbe girişiminin ardından yüzlerce genç anayasal protesto hakkını kullandığı için gözaltına alındı ve tutuklandı. 27 Mart`ta İçişleri Bakanlığımız protestolar nedeniyle 2 bine yakın kişinin gözaltına alındığını ve 260 kişinin tutuklandığını belirtti. 49 genç ise hala tutuklu. Protestolardaki gözaltı süreçlerinde yüzlerce işkence ve kötü muameleyi duyduk, bazılarına ise bizzat şahit olduk. Protestolarda yakın mesafeden tazyikli su, yoğun biber gazı, darp uygulamaları, saatlerce ters kelepçeyle bekletme, yerlerde sürükleme, gözaltı süresince aç ve susuz bırakma, cinsel şiddet, küfür, tehdit... 

Hukuksuzluk, sert müdahale var, işkence var, darp olayı zaten var. Bir ifadede ise şunlar yer alıyor; `Gözaltına alınırken hiç direnmememe rağmen yüzümüz asfalta yapıştırıldı, defalarca darp edildim. Yüzüme copla vuruldu, yerlerde saçımdan sürüklendim. 7-8 saat boyunca ters kelepçeyle bekletildik`. Gözaltından emniyetten savcılığa sevk edilirken otobüste saatlerce aç, susuz tuvalet imkanı olmadan bekletildiler. Ama daha kötüsü kadınlar çıplak aramaya maruz kaldı. Kendi çocuklarınızın, yakınlarınızın çıplak aramaya maruz kaldığını düşünün. Yatarı olmayan bir suçtan gözaltına aldığınız, tutukladığınız gençlerden bahsediyorum. Bu emri verenler de uygulayanlar da nasıl insanlar merak ediyorum. Siz bu suçların hesabı sorulmayacak mı zannediyorsunuz? Hepsinin hesabı sorulacak. 

"Biz geleceğimize sahip çıkan gençlerle gurur duyuyoruz"

Bir başka genç; `Mitingden sonra kendimi arbedenin olduğu alanda buldum. Yürüyordum, yürürken alındım. Polisten kaçmadık bile çünkü suçlu olan kaçar, biz yanlış bir şey yapmadık. Ben içtiğim suyun çöpünü bile çantama koymuşum, polise mi şiddet uygulayacağım?`. Bu insanlar özgürce yaşamak istiyor. Ama siz ifade özgürlüğünü kullanan bu insanları şiddetle bastırıyorsunuz. Sokak bir haktır, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak anayasal bir haktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti gençlere geleceği emanet eden bir vizyondan, barışçıl gösteri yapan gençleri hapse atan intikamcı bir yönetime dönüştü. AKP için iktidarda kalmanın yolu işte bu şiddet ve baskı anlayışıdır. Çok net düşman hukuku uygulanmaktadır.

Genel Başkanımız Özgür Özel`e saldıran şahıs gibi birçok cani, katil, hırsız elini kolunu sallayarak geziyor ama Ekrem İmamoğlu, Can Atalay, Gezi tutukluları, gençler içeride. Biz geleceğimize sahip çıkan gençlerle gurur duyuyoruz. "






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA