5 Aralık 2025 Cuma


15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:47   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:08   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:35   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:20   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:10   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:56   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:47   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:58   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:54   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:28   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

CHP`nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi… İmamoğlu`nun mesajı: “Haklı bir mücadelenin sonunda ferah günlere kavuşacağız, özgür ve adil bir Türkiye`yi inşa edeceğiz”


CHP`nin Van`daki “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun mesajı okundu. İmamoğlu, “Sizlere, iradenize sahip çıktığınız, bu onurlu mücadelede dimdik durduğunuz için tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Hiç mahsun olmayın, umudu diri tutun, haklı bir mücadelenin sonunda ferah günlere kavuşacağız. Hep birlikte, özgür ve adil bir Türkiye`yi inşa edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 10 Mayıs 2025 Cumartesi 13:26   Okunma : 592

Haber: Gülara SUBAŞI - İshak KARA

Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunan CHP`nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun serbest bırakılması ve erken seçim talebiyle düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin beşincisi Van`ın Kent Meydanı`nda yapılıyor. Mitingde konuşan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, şunları söyledi:

``Bugün burada toplanmamızın sebebi sadece miting değil, burada toplanmamızın sebebi bir halkın ‘yeter artık` diye haykırmasıdır. Van`dan yükselen bu ses sadece Van`ın sesi değildir. Bu ses İstanbul`da Ekrem İmamoğlu`nun sesidir. Edirne`den Selahattin Demirtaş`ın sesidir. Esenyurt`ta Vanlı hemşehirimiz kıymetli hocam Ahmet Özer`in sesidir. Ahmet Özer halkın oylarıyla belediye başkanı seçildi. Ne yaptılar, hemen kayyum atadılar. Bu halkın iradesine yapılan bir saldırıdır. Ahmet Özer`in arkasında durmak, Van`ın arkasında durmaktır. İstanbul`un, Diyarbakır`ın, Türkiye`nin dört bir yanında halkların iradesine sahip çıkmaktır. Buradan Saray`a sesleniyoruz, gençlerin umudunu çaldınız, kadınları korkutmaya çalıştınız, esnafı, çiftçiyi borca sürüklediniz.  Unutmayın bu halk sustu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu halk sandıkta öfke ve sel olarak üzerinize akacaktır. Van kayyumlarla değil halkın iradesiyle yönetilecek. Vanlı gençler özgürce hayat kuracak, Vanlı kadınlar meydanlarda başı dik yürüyecek. Bu ülkeye biz adaleti, kardeşliği ve barışı getireceğiz. Biz birleşince güçlüyüz. Biz birleşince kimse önümüzde duramaz. Biz birliğimizi büyüteceğiz.``

``Bu sesi kısmaya çalışanlar, bu iradeyi bastırmaya çalışanlar, başaramayacaklar``

Bedirhanoğlu, Ekrem İmamoğlu`nun Silivri Cezaevi`nden gönderdiği mesajı da mitinge katılanlarla paylaştı. İmamoğlu`nun mesajı şöyle:

``Türkiye`yi umuda kavuşturma yolunda bir durak olarak gördüğüm Silivri Cezaevi`nden, hepinize en içten selamlarımı gönderiyorum. Gönlüm, bugün buluştuğunuz meydanda sizlerle birlikte olmayı isterdi. Türkiye`ye hukuku çok gören, halkın iradesini hiçe sayanlar, buna engel oldular. Hükümleri şimdilik buna yetse de milletimizin yüreğindeki, dualarındaki yerimizi azaltmaya güçleri yetmez... Meydanı dolduran genci yaşlısı, kadını erkeği, Van`ın asil evlatları; cesaretiniz, umudunuz ve kararlılığınız için size teşekkür ediyorum. Hep birlikte bize yaşatılan bu karanlık günlerden kurtulacağız, buna yürekten inanıyorum. Adaletin, eşitliğin, özgürlüğün sesi, bugün Van denizinin kıyısından yükseliyor. Bu sesi kısmaya çalışanlar, bu iradeyi bastırmaya çalışanlar bilsin ki; başaramayacaklar.

``Az kaldı, zincirler kırılacak, millet iradesini çiğneyenler gidecek``

Türkiye`nin dört bir yanında, halkın iradesine kumpas kuranlar, aynı karanlık aklın temsilcileridir. Adil rekabetten kaçan, koltuklarını korumanın ihtirasıyla yanıp tutuşan ve her türlü hukuksuzluğu gözlerini kırpmadan yapanlar, Van`da, İstanbul`da ve Türkiye`nin her yerinde, baskıyla milleti esir almaya çalışıyor. Van`a ne yaptıklarını biliyoruz. Seçimi kazanamayınca, nasıl AK Parti adayını başkan yapmaya çalıştıklarını, neden Van`a kayyım atadıklarını, Van`ı nasıl bir OHAL düzeniyle yönettiklerini biliyoruz. Az kaldı; zincirler kırılacak, millet iradesini çiğneyenler gidecek ve bizim de dallarımız yeşerecektir. Bir tebessümü bu aziz millete çok görenler gittiğinde, Van`ın da yüzü gülecektir.

``Sayın Ahmet Özer`in özgürlüğüne kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz``

İstanbul`un kaderi de Van`ın kaderi de birdir. Bize; İstanbul`a, Van`a, Türkiye`ye her türlü kumpası kuranların ilk hangimize saldırdığını biliyorsunuz. Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer, kaybetme korkusundan eli ayağına dolanan bu darbecilerin hukuksuz kumpasları yüzünden cezaevindedir. Van`ın evladı, bu ülke için yıllarca akademide çalışmış, evlatlarımıza eğitim vermiş, Türkiye`nin demokratikleşmesi, Esenyurt`un ve Van`ın gelişmesi için çalışmış olan başkanımız Sayın Ahmet Özer`in özgürlüğüne kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu garabet düzeni, hepimizin ortak mücadelesiyle sona erecek. Barışa, umuda, Türkiye`nin güzel geleceğine birlikte yürüyeceğiz. Van`ın meydanlarında yükselen bu ses, İstanbul`un meydanlarında, Anadolu`nun her köşesinde yankılanıyor. Milletin sesi, hiçbir baskıyı ve engellemeyi dinlemeden yükseliyor.

``Zindanda bulunduğum süreci, Türkiye`nin geleceği için çalışmakla değerlendiriyorum``

Sevgili kardeşlerim; bizim bu millete hizmet etmek, onun sesine ses olmak, çocuklarımıza, gençlerimize umutlu bir gelecek sunmak için çıktığımız yolu, diplomamı iptal ederek, cezaevine koyarak durdurmaya çalışıyorlar. Ama bilmedikleri bir şey var: Biz yola ikbal derdiyle değil, bu ülkeye, bu millete olan bağlılığımız ve sorumluluk duygumuzla çıktık. Hak yemeyen, hakkını yedirmeyenler olarak, milletin hakkını da kimseye yedirmemek için çıktık. Cezaevi, mücadele azmimizi kırmak bir yana, adil ve müreffeh Türkiye`yi var etme yolundaki kararlılığımızı arttırmıştır. Zindanda bulunduğum süreci, Türkiye`nin geleceği için çalışmakla değerlendiriyorum.

``Van için büyük planlarımız var``

Ülkemizi hak ettiğine kavuşturma yolunda, Van için büyük planlarımız vardır. Biz Van`ı, bir sınır kenti olarak görmüyoruz. Aksine, bulunduğu coğrafyada bir ufuk kenti olarak görüyoruz.  Van sadece doğunun incisi değil, geleceğin merkezidir. İnşallah millet iradesi kararını verip, bizlere emaneti devrettiğinde, Van Türkiye`nin uluslararası ticaret merkezlerinden biri olacaktır. Van, ülkemiz için düşündüğümüz ticaret yolları ve sanayi entegrasyonu modelinin baş şehirlerinden bir tanesidir. Geçmişin ve geleceğin ticaret yollarının üzerinde bulunan Van, sanayiyle de buluşunca, Türkiye`nin lokomotif şehirlerinden biri haline gelecektir. Gençlerimiz için Van`da istihdam oluşacak, Van`ın Türkiye`ye kattığı ekonomik değer, Van`a hizmet için kullanılacaktır. Türkiye, büyük bir ülkedir; Van, büyük bir şehirdir. Biz, Van`ın hak ettiği payı, ilgiyi ve hizmeti almasını sağlayacak, Vanlıların yüzünü güldüreceğiz.

``Haklı bir mücadelenin sonunda ferah günlere kavuşacağız``

Sizlere, iradenize sahip çıktığınız, bu onurlu mücadelede dimdik durduğunuz için tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Hiç mahsun olmayın, umudu diri tutun, haklı bir mücadelenin sonunda ferah günlere kavuşacağız. Hep birlikte, özgür ve adil bir Türkiye`yi inşa edeceğiz.

O güne dek hepinizi Allah`a emanet ediyorum. Ekrem İmamoğlu.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA