15 Mayıs 2025 Perşembe


11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:12   BTP SÖZCÜSÜ LÜTFULLAH ÖNDER: "İKTIDARıN ŞIRAZESI KAYMıŞ, ÖLÇÜSÜ ŞAŞMıŞTıR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   10:10   KKTC ANA MUHALEFET PARTISI CTP GENEL BAŞKANı ERHÜRMAN: “FEDERASYON, KıBRıS SORUNU ÇÖZÜLECEKSE BUNUN NASıL OLACAĞıNı GÖSTEREN FORMÜLASYON"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   23:27   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... YURTTAŞLAR BEKLENTI VE KAYGıLARıNı ANLATTı: HEP BERABER, OMUZ OMUZA İMAMOĞLU`NU KURTARACAĞıZ   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:51   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... KADıKÖY BELEDIYE BAŞKANı KÖSEDAĞLı: SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıMıZı, BÜROKRAT ARKADAŞLARıMıZıN BIR AN ÖNCE ARAMıZDA OLMASıNı ISTIYORUZ   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:48   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... EDIRNE BELEDIYE BAŞKANı AKıN: "HUKUKSUZLUKLARA KARŞı ÇıKAN TÜM VATANDAŞLARıMıZ BURADA"   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ  
 
     
   

Trafik ihlallerine cezalar ağırlaştırılacak… TBMM`de çalışmaları süren kanun teklifi taslağında kırmızı ışık, aşırı hız ve şerit ihlali tekrarlarında ehliyet iptali öngörülüyor


TBMM`de, AK Parti`nin cuma günü Meclis Başkanlığına sunmayı planladığı kanun teklifi taslağında, ölümlü trafik kazalarının azaltılması amacıyla para cezalarının yüksek oranlarda artırılması öngörülürken, özellikle kırmızı ışık, aşırı hız ve şerit ihlallerinde suçun tekrarlanması halinde ehliyetin geri verilmemek üzere iptali ve yeniden alınabilmesi için ise ekstra koşulların ve psikolojik testlerin de gerekeceği hükümler yer alıyor. Araçta cep telefonu kullanımı ve kazadan sonra olay yerinden kaçanlara da ağır cezalar öngörülen taslakta, 75 yaşın üstündekilere getirilmesi düşünülen ehliyet yenileme şartının müzakereler sonucunda kabul görmediği için teklifte yer almayacağı öğrenildi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2025 Çarşamba 18:15   Okunma : 90

HABER: Emine DALFİDAN

(TBMM) - TBMM`de, AK Parti`nin Cuma günü Meclis Başkanlığı`na sunmayı planladığı kanun teklifi taslağında, ölümlü trafik kazalarının azaltılması amacıyla para cezalarının yüksek oranlarda artırılması öngörülürken, özellikle kırmızı ışık, aşırı hız ve şerit ihlallerinde suçun tekrarlanması halinde ehliyetin geri verilmemek üzere iptali ve yeniden alınabilmesi için ise ekstra koşulların ve psikolojik testlerin de gerekeceği hükümler yer alıyor. Araçta cep telefonu kullanımı ve kazadan sonra olay yerinden kaçanlara da ağır cezalar öngörülen taslakta, 75 yaşın üstündekilere getirilmesi düşünülen ehliyet yenileme şartının müzakereler sonucunda kabul görmediği için teklifte yer almayacağı öğrenildi.

TBMM`de AK Parti Grubunun çalışmalarını sürdürdüğü Karayolları Trafik Kanunu`nda değişiklik öngören kanun teklifi taslağında sona gelindi. Trafik kazalarının arttığı yaz tatili gelmeden önce bu yasayı çıkarmak isteyen AK Parti Grubu, kanun teklifini Cuma günü TBMM Başkanlığına sunmayı planlıyor. Taslağa göre özellikle ölümlü kazalara en fazla yol açan “kırmızı ışık, ani manevrayla şerit değiştirme ve aşırı hız” ihlallerine uygulanan para cezaları, caydırıcılığın sağlanması amacıyla yüksek oranlarda artırılacak.

Ayrıca bu üç ihlalin yıl içinde üç kez tekrarlanması halinde ehliyet iptali söz konusu olabilecek. Ehliyeti iptal edilen kişi, yeniden başvurmak zorunda kalacak. Ancak bu başvuruda ehliyet için mevcut koşulların yanı sıra başka şartlar da gerekecek. Söz konusu kişinin yeniden ehliyet alması için psikolojik testlerden geçmesi istenecek. Bu amaçla Sağlık Bakanlığından etki analizi de istendi. Etki analizi çerçevesinde kanun teklifine, psikolojik test şartı eklenecek.

Trafik kazasından sonra olay yerinden kaçanlara ve araçta cep telefonu kullananlara, ehliyetsiz araç kullananlara yönelik cezalar da caydırıcı oranlarda ağırlaştırılacak.

Öte yandan özellikle 75 yaşından sonra ehliyetin yenilenmesine yönelik getirilmesi planlanan düzenlemeden, ölümlü veya yaralamalı kazalarda yaştan kaynaklanan anlamlı bir veri bulunmadığı için bu düzenlemeden vazgeçildiği öğrenildi. 

AK Partili kurmaylar, taslağa son şeklini verdikten sonra TBMM Başkanlığı`na sunacak.  

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA