26 Ağustos 2025 Salı


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

ABD Başkanı Trump: “Uygun olursa yarın Türkiye`ye giderim”


ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turu kapsamında bulunduğu Doha`da, programının bugün ve yarın için yoğun olduğunu ancak, İstanbul`da düzenlenen Rusya-Ukrayna müzakereleri nedeniyle gerekirse yarın Türkiye`ye gidebileceğini söyledi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2025 Perşembe 11:09   Okunma : 561

(ANKARA) - ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turu kapsamında bulunduğu Doha`da, programının bugün ve yarın için yoğun olduğunu ancak, İstanbul`da düzenlenen Rusya-Ukrayna müzakereleri nedeniyle gerekirse yarın Türkiye`ye gidebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turunun Doha ayağında yaptığı açıklamada, Ukrayna`daki savaşın ulaştığı yıkıcı boyutlara dikkat çekti. Trump, "Ukrayna`da haftalık ortalama 5 bin kişi ölüyor ve bu sayı aslında düşük bile sayılır. Uydu görüntülerini alıyorum. Görmek istemeyeceğim şeyler. Kafalar, kollar, bacaklar savaş alanına saçılmış halde. Hiç böyle bir şey görmedim, keşke görmeseydim" dedi.

Trump, İstanbul`da yapılacak Rusya-Ukrayna görüşmelerine ilişkin de "Bugün ve yarınki yoğun programımız nedeniyle Türkiye`ye gitmem zor. Ama bir gelişme olursa, cuma günü gitmeyi düşünürüm. Şu an müzakere eden insanlar var. Umarım Rusya ve Ukrayna bir adım atar. Çünkü bu artık durmalı. Eğer uygun olursa, yarın Türkiye`de yapılacak Rusya-Ukrayna görüşmelerine katılabilirim. Umarım Rusya ve Ukrayna bir şeyler yapar. Bu durum artık sona ermeli" diye konuştu.

ABD`nin önceki dönem Ukrayna`ya sağladığı mali desteği eleştiren ve 350 milyar dolardan fazla yardımın hiçbir denetim olmaksızın gönderildiğini belirten Trump, "350 milyar dolar gönderdik. Kimse nereye gittiğini bilmiyor, sadece bir çek yollanıyor. Hiçbir hesap verme yok, sadece para istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy`i, "Belki de tarihin en iyi satıcısı" diyerek eleştiren Trump, "Her gelişinde 100 milyar dolarla geri dönüyordu. Son gelişinde biraz daha az aldı, sadece 60 milyar. Şeker çalmaktan farksız. Önceki yönetim için kolaydı. Bu yönetim biraz daha sert davranıyor. Ama biz bu işi bitirmek istiyoruz" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA