29 Ekim 2025 Çarşamba


23:28   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU  
 
     
   

Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı... Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı: "Böylesi bir dönemde uluslararası dayanışmaya ihtiyacımız vardı"


Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, "Bizler de Kıbrıs`ın kuzeyinde, Türkiye`deki demokratik yansımaları, misliyle yaşıyoruz. Kendi fikrini ifade ettiği için, demokratik yollarla bazı eleştirilerde bulunduğu için, insanlar Türkiye`ye yasaklı ilan edilip giremiyor. Bu ciddi bir demokrasi açığını teşkil ediyor. Mafya ve türevleriyle olan ilişkiler, gazetecilerin bunları yayınlaması, ciddi tehditler almalarına sebebiyet veriyor. Böylesi bir dönemde uluslararası dayanışmaya inanılmaz ihtiyacımız vardı. Adalet, hukuk ve insanların hür iradesi zemin bulur" dedi. 

 

Tarih : 24 Mayıs 2025 Cumartesi 17:31   Okunma : 575

(İSTANBUL) - Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, "Bizler de Kıbrıs`ın kuzeyinde, Türkiye`deki demokratik yansımaları, misliyle yaşıyoruz. Kendi fikrini ifade ettiği için, demokratik yollarla bazı eleştirilerde bulunduğu için, insanlar Türkiye`ye yasaklı ilan edilip giremiyor. Bu ciddi bir demokrasi açığını teşkil ediyor. Mafya ve türevleriyle olan ilişkiler, gazetecilerin bunları yayınlaması, ciddi tehditler almalarına sebebiyet veriyor. Böylesi bir dönemde uluslararası dayanışmaya inanılmaz ihtiyacımız vardı. Adalet, hukuk ve insanların hür iradesi zemin bulur" dedi. 

Sosyalist Enternasyonal`in rutin gündemli düzenlenen Konsey Toplantısı, CHP`nin ev sahipliğinde İstanbul`da devam ediyor. Toplantıya katılan Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı değerlendirmede, bugünkü toplantıda demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne yönelik önemli mesajların verildiğini kaydetti.

Harmancı, "Türkiye`de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün her geçen gün tartışmalı hale geldiği bir noktada ve 16 milyon İstanbullunun oyuyla, üç kez seçilen bir belediye başkanının, henüz daha gerekçelendirilemeyen bazı sebeplerle tutsak halde tutulması ve böylesi bir dönemde Sosyalist Enternasyonel`in CHP`nin ev sahipliğinde İstanbul`da toplanıyor olması güçlü bir mesaj taşıyor" dedi. 

Gazze ve Filistin`de 50 bine yakın insan öldüğünü belirten Harmancı, İsrail`in bu süreçte insani yardımları bloke ettiğini ifade etti. Dayanışma mesajlarının bir arada verilmesinin önemine değinen Harmancı, "Dünyada artık popülist politikacılar, otokrat kişiler, gittikçe yükselen bir tonda, iktidarı ele geçirmeye başladı. Buna karşı olarak da bir blok olarak hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Harmancı, şöyle konuştu: 

"Bizler de Kıbrıs`ın kuzeyinde, Türkiye`deki demokratik yansımaları, misliyle yaşayan bireyleriz. Kendi fikrini ifade ettiği için, demokratik yollarla bazı eleştirilerde bulunduğu için, insanlar Türkiye`ye yasaklı ilan edilip giremiyor. Bu ciddi bir demokrasi açığını teşkil ediyor. Mafya ve türevleriyle olan ilişkiler, gazetecilerin bunları yayınlaması, ciddi tehditler almalarına sebebiyet veriyor. Güvenlik açıklarını ortaya çıkarıyor. Böylesi bir dönemde uluslararası dayanışmaya inanılmaz ihtiyacımız vardı. Umarım bu dayanışma sonuç verir. Adalet, hukuk ve insanların hür iradesi zemin bulur."

"Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı`nı oluşturduk"

Sosyalist Enternasyonal içerisinde yerel yönetimlere ilişkin bir konseyin oluşturulmasını `eksik ayaklardan bir tanesiydi` diyerek değerlendiren Harmancı, şu ifadeleri kullandı: 

"Yerel yönetimler insana doğumundan ölümüne kadar, nüfuz eden ve insanlarla birebir ilişkilerde birçok şeyi geliştirmeyi başarabilen kurumlardı. Bugün öğlen bir çalışma yemeğiyle birlikte Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı`nı oluşturduk. Bu bağlamda da artık yerel yönetimler arasında bir bağ, dayanışma mesajları, şehirler arası diplomasi ağı da gerçekleşecek. Biz de bu vesileyi fırsat bilerek, Atina, İstanbul ve Lefkoşa`nın, iki belediye başkanın bir araya geleceği, dostluk, barış ve kardeşlik mesajları vereceği bir forum oluşturması önerisini yaptık. Umarım bu da hayat bulur ve buradan güçlü bir barış mesajını dünyaya iletebiliriz." 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA