17 Haziran 2025 Salı


17:05   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:58    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:15   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:05   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:05   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:59   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:40   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:25   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:15    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:25   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:59   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:24   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:19   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:15   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”  
 
     
   

Büyükşehir, Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezinden sosyal faaliyetler


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve başlangıç evresi Alzheimer hastaları için hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nin sosyal faaliyetleri devam ediyor. ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ faydalanıcılarına yönelik olarak, Tarsus Gençlik Kampı’nda bir etkinlik düzenlendi. Katılımcıların oldukça memnun kaldığı ve değişik ikramların da yapıldığı programda, çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

 

Tarih : 17 Haziran 2025 Salı 09:05   Okunma : 377

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve başlangıç evresi Alzheimer hastaları için hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nin sosyal faaliyetleri devam ediyor.

‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ faydalanıcılarına yönelik olarak, Tarsus Gençlik Kampı’nda kahvaltı etkinliği düzenlendi. Hasta yakınlarının da eşlik ettiği programda, zihinsel ve fiziksel aktiviteler gerçekleştirildi. Gençlik Kampı’nın doğal ortamında yapılan programda çember atma, el becerileri geliştirme, topla oynama ve çeşitli aktivitelerin yanı sıra, müzik eşliğinde danslar da edildi.

Şentürk: “Yaz sezonunun da başlamasıyla birlikte, bu tarz etkinlikleri sürekli yapacağız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog olarak görev yapan Ece Şentürk; bu tip programların hem hasta, hem de hasta yakınlarının kaliteli zaman geçirmelerine olanak verdiğine vurgu yaparak, “Hastalarımız ve hasta yakınlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik. Yaz sezonunun da başlamasıyla birlikte, düzenli olarak bu tarz etkinlikleri yapacağız” dedi.

Alzheimer’ın sadece unutkanlıktan ibaret bir hastalık olmadığına; kişinin benlik kaygısı, benlik durumu, zihinsel gelişimi, sosyal ve duygusal gelişimi açısından da birçok alt katmanı olan bir durum olduğuna dikkat çeken Şentürk, “Bu tarz dış mekan etkinlikleri; hem yeni uyarıcılara maruz kalmaları, hem de yakınlarıyla olan sosyal bağlarını pekiştirmeleri açısından olumlu etki yapmakta. Hastalarımız ve hasta yakınları bu etkinliklerle kaliteli bir vakit geçirdikleri için, kendilerinden de olumlu geri dönüş alıyoruz” ifadelerini kullandı.

  

Alzheimer hastaları ve hasta yakınları, etkinliklerden memnun kaldı

‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ faydalanıcılarından, geçmişte milli atlet olan Ahmet Kahveci “Çok güzel bir etkinlik. Sevdim ben burayı. Belediye’nin yaptığı etkinliklerin hepsi güzel. Gelmeyenlere de tavsiye ederim” diye konuştu.

Hasta yakını Fikret Özdoğan, eşinin merkezden faydalandığını ve son derece memnun olduklarını belirterek, “Burada çalışan arkadaşlara soruyorum, ‘Sevginizi burada bırakıyorsunuz, eve ne götürüyorsunuz?’ diye... Bu arkadaşların hepsi süper. Öyle iyi insanlar ki… Eşim eve mutlu bir şekilde geliyor. Başkanımız Vahap Seçer’e, bu tür nörolojik hastalıklara gösterdiği hassasiyet ve bunun için açtığı tedavi merkezleri için teşekkür ediyorum” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA