12 Ağustos 2025 Salı


16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:53   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!   13:48   ÖZGÜR ÖZEL: ŞEHIT AILELERININ GÖZYAŞLARıNı SILMEK IÇIN O KOMISYONDA YER ALDıM   12:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞI   11:25   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER’DEN SILIVRI’DE TUTUKLU BULUNAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA ZIYARET   09:49   PERSEID METEOR YAĞMURU ZAMANı   09:43   ARPAÇBAHŞIŞ SAKINLERI KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:55   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   08:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA  
 
     
   

Türkiye ihracatına demir çelik sektöründen önemli katkı


Demir ve demir dışı metaller ile çelik sektörü mayıs ayında toplam 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek, ülke ihracatının yüzde 12,7’sini üstlendi. Demir ve demir dışı metaller sektörü yüzde 2,6 artış kaydederken, çelik sektörü de yüzde 3,6 büyüdü.

 

Tarih : 25 Haziran 2025 Çarşamba 16:46   Okunma : 265

Türkiye demir ve demir dışı metaller sektörü, mayıs ayında yüzde 2,6 artışla 1,2 milyar dolarlık ihracata imza atarken, çelik sektörü de bu ayda yüzde 3,6 artış ile 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İki sektör, Türkiye’nin mayıs ayı ihracatının yüzde 12,7’sini üstlendi.

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin (ADMİB) mayıs ayı demir ve demir dışı metaller ihracatı ise yüzde 4 artışla 74 milyon dolar, çelik ihracatı geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 5 düşüşle 188 milyon dolar oldu.

Ukrayna pazarı yükselişe geçti

Mayıs ayında Türkiye geneli demir çelik ihracatında en fazla ihracat gerçekleştirilen ülke Almanya oldu. Bu ülkeyi sırasıyla İtalya, Romanya, İspanya ve Birleşik Krallık izledi. İlk 10 pazar içinde Belçika’ya yüzde 167, İspanya’ya yüzde 64 ve Ukrayna’ya yüzde 49’luk artışlar kaydedildi. 

ADMİB’in mayıs ihracatında ise zirvenin sahibi Romanya oldu. Bu ülkeyi sırasıyla İtalya, Irak, Almanya ve Mısır takip etti. İlk 10 pazar içinde Lübnan’a yüzde 203, Ukrayna’ya yüzde 143, Fas’a yüzde 106’lık artışlar dikkat çekti.

Tosyalı: Sektörümüz, bugünün değil geleceğin de güçlü oyuncusu

Sektörün mayıs ayı ihracatını değerlendiren ADMİB Başkanı Fuat Tosyalı, demir çelik sektörünün zorlu küresel koşullara rağmen üretim gücünü koruduğunu ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağladığını belirtti. Sektörün geldiği noktada değer ve kalite açısından da önemli bir başarıya sahip olduğunu ifade eden Tosyalı, şöyle devam etti:

“Bu başarı, kararlı, uzun vadeli ve çevresel hassasiyetleri merkeze alan bir anlayışın ürünüdür. Dünyada üretim ve ticaretin geleceğini artık çevresel sorumluluklar belirliyor. Avrupa Yeşil Mutabakatı başta olmak üzere karbon ayak izini azaltmaya yönelik tüm yeni regülasyonlar, bizler için sadece bir uyum süreci değil, aynı zamanda bir dönüşüm ve fırsat alanıdır. ADMİB olarak üyelerimizin bu dönüşüme öncülük etmesi için rehberlik ediyor, çevre dostu üretim tekniklerinin benimsenmesi ve karbon salımını minimize eden yatırımların teşvik edilmesi adına yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Üretimden ihracata kadar her aşamada kalite, çevre ve gelecek nesillere karşı sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu yaklaşım, bizi sadece bugünün değil, geleceğin de güçlü oyuncuları arasına taşıyacak.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA