10 Ekim 2025 Cuma


16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI  
 
     
   

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun ikinci toplantısında jammer önlemi


Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın davet edildiği, cuma günü yapılacak ikinci toplantısında, sinyal kesici kullanılması gibi önlemler alınacak. Ayrıca, CHP ve DEM Parti’nin, komisyona katılanların sayısının 51’e tamamlaması talebi oylanacak. Talep kabul edilirse AK Parti, CHP ve DEM Parti’den 1’er milletvekili daha komisyon üyesi olacak.

 

Tarih : 7 Ağustos 2025 Perşembe 15:14   Okunma : 514

Terör örgütü PKK’nın fesih kararı ve silah bırakmasının ardından yürütülecek süreçte gerekli yasal düzenlemeler için TBMM’de kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu yarın ikinci toplantısını yapacak. Toplantıda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, kurumları adına yürüttükleri çalışmalar ve güncel gelişmeler hakkında komisyonu bilgilendirecek.

Toplantı için Genel Kurul önlemleri alınacak

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, ikinci toplantının başında yazılı basın kısa süreliğine içeri alınacak. Ardından toplantının basına kapalı yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantının basına kapalı ve gizli yapılmasını komisyonda oylamaya sunacak. Oylamanın ardından yazılı basın çıkartılacak ve TBMM Genel Kurulu’nda kapalı toplantılarda alınan önlemler uygulanacak. Buna göre, komisyon üyelerinin dışarıyla iletişim kurmalarını ve toplantıdaki görüşmelerin dışarıya aktarılmasını engelleyen sinyal kesici (jammer) kullanılması gibi önlemler alınacak. Komisyonun usul esaslarında yer alan "Kapalı yapılması kararlaştırılan toplantıların tutanakları gizli olacak" maddesi gereği bu toplantının tutanakları da gizli tutulacak.

CHP ve DEM Parti’den komisyona katılanların 51’e tamamlaması talebi

Komisyonda, AK Parti’den 21, CHP’den 10, DEM Parti’den 4, MHP’den 4, Yeni Yol Grubu’ndan 3, HÜDA PAR’dan 1, Yeniden Refah Partisi’nden 1, TİP’den 1, EMEP’ten 1, Demokratik Sol Parti’den 1 ve Demokrat Parti’den 1 milletvekili bulunuyor. Üç üye ayrılan İYİ Parti ise komisyona katılmıyor.

Alınan bilgiye göre, CHP ve DEM Parti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a, "İYİ Parti için ayrılan üç üyelik kontenjanın doldurularak Komisyonun 51 üyeye tamamlanması" önerisinde bulundu. Kurtulmuş'un yarın yapılacak toplantıda bu öneriyi de komisyona sunması bekleniyor. Oylamada talebin kabul edilmesi halinde komisyona, AK Parti, CHP ve DEM Parti’den 1’er üye daha katılacak. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA