10 Ekim 2025 Cuma


11:10   AFETLERDE RUHSAL DAYANıKLıLıK: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK MODEL   11:01   YUMURTALıK’TAN AVRUPA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ: ALMAN GENÇLER HAYRAN KALDı!   09:45   YUMURTALıK İÇIN MECLIS ALARMı: “GÖZ DOLDURUYOR AMA GÖRMEZDEN GELINIYOR!”   09:37   TIYATRO PERDESI ERDEMLI’DE ÇOCUKLAR İÇIN AÇıLDı: “İKI BAVUL DOLUSU” KAHKAHA VE EMPATIYI BULUŞTURDU   16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”  
 
     
   

Mezitli Belediyesi’nden kadınlara destek, el emeği ekonomiye dönüşüyor


Mezitli Belediyesi’nin kadın aile atölyelerinde yer alan dikiş ve nakış kursuna katılan kadınlar, hünerli elleriyle birbirinden güzel ürünler ortaya koyuyor. Kursta el becerilerini geliştiren kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine de katkıda bulunuyor.

 

Tarih : 8 Ağustos 2025 Cuma 15:21   Okunma : 521

Mezitli Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla Kadın Aile Atölyelerinde düzenlediği eğitimlerle kadın girişimciliğine ve mesleki gelişime destek vermeye devam ediyor.Viranşehir, Akdeniz ve Menderes Mahallelerinde bulunan Kadın Aile Atölyelerinde açılan dikiş, nakış, el işi, ev tekstili, örgü, dekoratif el becerileri ve ev aksesuarları kurslarına katılan kadınlar, hem mesleki becerilerini geliştiriyor hem de el emeğiyle ürettikleri ürünleri çeşitli kermeslerde, festivallerde, üretici pazarlarında kurulan stantlarda satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kurslara katılan kadınlar, aldıkları eğitimlerle dikiş ve nakışın inceliklerini öğrenerek özgün tasarımlar ortaya koyuyor. Ortaya çıkan ürünler, kadınların emekleriyle şekillenip stantlarda beğeniye sunuluyor. Aynı zamanda kadınlar bu ortamda sosyalleşme ve fırsatı da yakalıyor.

Kadınların üretim sürecinde daha fazla söz sahibi olması için projelerini sürdüreceklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve sosyalleşebilmeleri adına Kadın Aile Atölyelerimizi büyütmeye ve yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Kadınların yaşama daha güçlü tutunabilmeleri için her alanda yanlarındayız. El emeğini ekonomiye kazandırma çabası içinde olan tüm kadınları destekliyoruz. Bu kurslar sadece yetenek kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda kadınlarımızın hikâyelerini yazmalarına da katkı sağlıyor” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA