25 Kasım 2025 Salı


16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”  
 
     
   

Tülay Hatimoğulları: Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer tutuklu arkadaşların bırakılmasının bu süreci kolaylaştırıcı adımlardan biri olarak görüyoruz


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) üçüncü hak ihlali kararının 8 Ekim’de itiraz süresinin dolmasına ilişkin, "Türkiye’ye verilen süre yarın doluyor. Bizler bugün ya da yarın gerçekten AİHM’in kararlarının yerine getirilmesini ve toplumun vicdanının rahatlamasını bekliyoruz. AİHM kararının hayata geçirilerek Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer tutuklu arkadaşların bırakılmasının şöyle bir anlamı olacaktır: Bu sürecin kolaylaştırıcı adımlarından ve iyi niyet adımlarından biri olarak görüyoruz bunu" dedi.

 

Tarih : 7 Ekim 2025 Salı 16:22   Okunma : 512

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında, 'SDG/YPG’ye de İmralı'dan bir çağrı gelmesi gerekir' dedi. Doğrudan böyle bir çağrı olmalı mı? Komisyonun, İmralı'ya gitmesi konusunda bir açıklama yaptı. Bunun zamanlaması veya şekliyle ilgili öneriniz olacak mı?" sorusuna Hatimoğulları, şöyle yanıtladı:

"Sayın Bahçeli'nin bugün grupta yaptığı komisyonla ilgili konuşma gerçekten çok önemli bir konuşmaydı. Geçen senenin 1 Ekim'inde bu süreci başlatan bir yaklaşıma denk düşen, uygun düşen bir konuşmaydı. Sayın Bahçeli'nin, 'İmralı'ya komisyonun gidebileceği, bunun önünde bir engel olmadığını ve Türkiye toplumu adına istediği soruları sorabileceğini ve isterse çıkıp bunu kamuoyuyla paylaşabileceğini', bu anlama gelen bir şekilde özetledi. Biz tamamen bu görüşe katılıyoruz. Komisyon mutlaka İmralı'ya gitmelidir. Baş muhatap olarak Sayın Öcalan’la bu görüşmenin gerçekleşmesi, bir eşiğin aşılması bakımından önemli olacaktır.

SDG ile ilgili çağrı konusunda elbette onu biz bilemeyiz. Komisyon gitsin, kendisiyle görüşsün. Bu konuda görüşlerini alsın. Ama şunu belirtmeliyim: Bugün sizler de takip etmişsinizdir, Şam yönetimi ve SDG bugün bir araya gelmiş ve görüşmelerini sürdürüyorlar. Suriye için demokratik müzakere ve demokratik entegrasyon sürecini bizler sürekli destekledik. Şimdi de desteklediğimizin altını çizmek isteriz."

"Bizler bugün ya da yarın AİHM’in kararlarının yerine getirilmesini bekliyoruz"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki AHM'nin üçüncü hak ihlali kararının 8 Ekim'de itiraz süresinin dolmasına ilişkin bir soru üzerine Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Sayın Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani Kumpas davasından şu an tutuklu bulunan bütün arkadaşlarımızın zaten AİHM’in verdiği ilk karar göze alınarak bırakılmaları gerekiyordu. AİHM Büyük Daire üçüncü kez kararını açıklıyor ve Türkiye’ye verilen süre yarın doluyor. Bizler bugün ya da yarın gerçekten AİHM’in kararlarının yerine getirilmesini ve toplumun vicdanının rahatlamasını bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki arkadaşlarımız saatler içerisinde bırakılsın diye canı yürekten talep ediyoruz, istiyoruz. Bu sadece bizim basitçe bir isteğimiz değil. Ortada AİHM Büyük Daire’nin çok önemli bir kararı var ve bu toplumun vicdanını yaralayan, haksız, hukuksuz bir yargılama var.

"Bu sürecin kolaylaştırıcı adımlarından ve iyi niyet adımlarından biri olarak görüyoruz bunu"

AİHM kararının hayata geçirilerek Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer tutuklu arkadaşların bırakılmasının şöyle bir anlamı olacaktır: Bu sürecin kolaylaştırıcı adımlarından ve iyi niyet adımlarından biri olarak görüyoruz bunu. Bu bakımdan da önemli bir adımdır ve atılmalıdır. Elbette bu adımlar çoğalmalı. AİHM kararı başka konularda da var. Osman Kavalalar için var. AİHM kararına bağlı olarak atılması gereken önemli adımlar var.

Sadece bu değil, bizim açımızdan bu süreçte atılması gereken en somut adım elbette ki biraz önce konuşmamızda da ifade ettiğimiz sürece ilişkin yasal ve hukuki sürecin ve yasa yapım sürecinin başlamasıdır. Elbette AİHM kararının hayata geçmesi, bütün Türkiye halklarına ve bizlere çok güzel bir armağan olacaktır. Ümit ediyoruz ki arkadaşlar saatler içerisinde bırakılır. Bütün umudumuz ve temennimiz budur."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA