4 Mayıs 2025 Pazar


01:48   CHP`NIN KONYA MITINGINE HEYBEYLE KATıLAN ÇIFTÇI: "BUNDA TURP YOK. ADALETI, KÖYLÜNÜN, ÇIFTÇININ, EMEKLININ, IŞÇININ HAKKıNı DOLDURACAĞıZ"   01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   23:31   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI… 68 YAŞıNDAKI KONYALı YURTTAŞ: “TUTUKLU GENÇLERI ÇıKARSıNLAR BENI ALSıNLAR”   21:50   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... MURAT BAKAN: BARıŞÇıL BIR INSANDı. BU TUTUMUNU HEM SIYASETTE HEM DE MECLIS`TEKI ILIŞKILERINDE GÖRMEK MÜMKÜNDÜ   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:07   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... OKAN KONURALP: "HOŞÇA KAL AĞABEYIM, BAŞKANıM…"   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:39   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ÖNDER, YARıN İSTANBUL`DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”   17:01   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: ""GENEL BAŞKAN OLARAK TALEBIMDIR, KıRMAZSANıZ INŞALLAH; HER BIRINIZ YÜZ TANE BENIM IÇIN IMZA TOPLAYACAKSıNıZ"   16:22   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLET EKREM BAŞKANı SANA TELEF ETTIRMEZ AMA TALTIF EDER, SENIN YERINE CUMHURBAŞKANı EDER ONU"   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MSK ERKEK BASKETBOL TAKıMı`NA TRIBÜNDEN DESTEK VERDI   15:01   CHP`NIN ``MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR`` MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``BU ÜLKENIN OBRUKLARıNı DA YOKSULLUĞUNU DA ADALETSIZLIĞINI DE BIRLIKTE AŞACAĞıZ``   14:44   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... MANSUR YAVAŞ: ``KORKUYORUZ KI BUGÜN ARTıK SEÇIM DE YAPMAMANıN ÇARESINE BAKACAKLAR``  
 
     
   

Turizmcilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 10 Maddelik Rapor..


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çalışma Bakanlığınca, İş Kanununda turizm sektörünün özelliklerini dikkate alacak şekilde sektörel düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, turizmcilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorunlarını 10 maddelik bir

 

Tarih : 30 Mart 2017 Perşembe 23:45   Okunma : 2543

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizmcilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a turizmde yaşanan sıkıntıları anlattığını söyledi. Sektör temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Acil Çözülmesi Gereken Sorunlar’ başlıklı bir rapor sunduğnu söyleyen Başkan Demir, “2015 yılında Rusya krizi ile başlayan ve 2016’da devam eden çeşitli olaylar, arkasından gelişen darbe girişimi ile birlikte Türk turizminin beklentilerin de ötesinde olumsuz etkilendi. Bu kapsamda, turizmciler olarak oldukça mağdur duruma düşmüş durumdayız. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 10 maddelik bir rapor sunduk. BU rapor doğrultusunda mevcut sorunlarımız için çözüm bekliyoruz” dedi.

Raporda sektörün 10 önemli sorunu şöyle sıralandı:

1. 2018 yılına kadar turizm sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla Eximbank, Kredi Garanti Fonu ve diğer kamu ve özel bankaları devreye sokarak turizm sektörüne özel, düşük faizli ve uzun vadeli işletme kredileri sağlanmalıdır.

2. Son iki yıldaki kayıplar ve 2017 yılındaki belirsizliklerden dolayı halihazırda ödeyemediğimiz vergi, prim ve buna benzer borçlarımız için faizsiz ve uzun vadeli ertelemeler yapılmalıdır.

3. Turizm acil eylem planında 750 bin dolara indirilen ihracatçı sayılma kriteri, turizmciler açısından uygulanabilir nitelikte değildir. KDV ve ÖTV iadesinin mutlaka turizm sektörü için de sağlanması gerekmektedir.

4. Çalışma Bakanlığınca, İş Kanununda turizm sektörünün özelliklerini dikkate alacak şekilde sektörel düzenlemeye ihtiyaç vardır.

5.Yurtdışında Türkiye’ye karşı oluşan olumsuz havanın giderilmesi amacıyla Başbakanlık – Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, bölgesel örgütlenmeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulacak fonla etkin bir tanıtım kampanyası yürütülmelidir. Buna olanak verilecek bir yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır.

6. Yeşil yıldızlı tesisler için sağlanan enerji indirimleri, ilgili kurumlar ve yerel belediyeler tarafından uygulanmamaktadır. Ayrıca 2634 sayılı Kanunun 16. Maddesinin getirdiği hakkın genişletilerek elektrik ve su ücretlerinin en düşük tarifeden uygulanılması sağlanmalıdır. Diğer taraftan; belediyeler su, katı atık, atık su bedellerinde ve emlak vergilerinde yüksek bedeller istemektedirler. Maliyetlerimizi arttıran söz konusu gider kalemleriyle ilgili acil çözüm bulunması gerekmektedir.

7. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığınca turizm amaçlı yapılan 49 yıllık tahsis sürelerinin yaklaşık 30 yılı dolmuştur. Turizm yatırımlarının geri dönüş sürelerinin uzaması ve rekabet avantajını kaybetmemek amacıyla, tesisleri yenileme ihtiyacı dikkate alınarak tahsis sürelerinin uzatılması gerekmektedir.

8. Türk turizmimizin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, dünyadaki turizm hareketleri dikkate alınarak yeni bir bakış açısıyla, sektörü 2023 yılına ve ötesine taşıyacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

9. Türk Hava Yolları’nın uçuş politikasındaki katı tutumunu değiştirerek, Adana, Antalya, Dalaman, Bodrum, Adnan Menderes, Çarşamba, Kapadokya ve Gazipaşa havaalanlarına yurt dışındaki önemli merkezlerden direkt uçuşlara başlaması sektöre önemli destek sağlayacaktır.

10. Son yıllarda ciddi gelişme gösteren ve şu an itibariyle en önemli kaynak pazar haline gelen iç pazarı teşvik etmek ve daha da büyütmek sektörün sürdürülebilirliği ve kaynakların ülke içinde kalmasını sağlamak açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle, emeklilere ve kamu çalışanlarına, 80’li yıllarda olduğu gibi tatil kredileri verilmesi veya buna benzer uygulamaların hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.                        






Paylaş :
Etiketler :  çuktob, murat demir, çalışma bakanlığı, turizm, anayasa, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA