3 Eylül 2025 Çarşamba


21:27   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAHKEME KARARıNA SERT TEPKI: “BU KUMPASA ORTAK OLANıN CHP ILE İLIŞKISI KESILIR”   21:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ACIL İSTANBUL HAMLESI: MYK 3 SAAT TOPLANDı, MITING İPTAL EDILMEDI   20:40   CHP İSTANBUL’DA YARGı KRIZI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI, “BU KARAR SIYASI”   20:34   KARAYALÇıN’DAN YARGı MÜDAHALESINE SERT TEPKI: “CHP’YI KAYYUMA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   20:11   TANJU ÖZCAN’DAN YSK’YA SERT MESAJ: “TUZ ARTıK FAZLA KOKTU”   19:50   TARSUS’TA ŞEFFAF BELEDIYECILIK VE MALI DISIPLINLE YENI DÖNEM BAŞLADı   17:26   TOROSLAR’DA GENÇLERE EĞITIM DESTEĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN MORAL ZIYARETI   15:23   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı...   13:40   1. SıNıF ÖĞRENCILERININ ILK ÇANTALARı BAŞKAN SEÇER’DEN   13:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARı SANATLA BULUŞTURUYOR   11:19   EMEKLILER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ERDEMLI EMEKLI EVI’NDE TÜRKÜLERLE BULUŞTU   10:57   GÜLCAN KıŞ: “GENÇLERIMIZI KADERINE TERK ETTILER”   09:28   BAŞKAN ŞENER’DEN YOL ATAĞı   09:25   MERSIN, SPOR TURIZMINDE ÇıTAYı YÜKSELTIYOR.   13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı  
 
     
   

Yaz sıcağına karşı Kafe Kütüphane


Vatandaşlara ders çalışıp kitap okurken çay kahve içme imkânı da sağlayan Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane yaz döneminde de yoğun ilgi görüyor. YGS, KPSS gibi sınavlarda öğrencilerin büyük başarı kazanmasına olanak sağlayan Kafe Kütüphane yaz döneminde de kitap okumak isteyenlerin uğrak yeri oldu.

 

Tarih : 31 Temmuz 2019 Çarşamba 00:18   Okunma : 2550

Hayırsever Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçilen Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane GMK Bulvarı ile Mezitli Deresi’nin kesiştiği noktada vatandaşlara hizmet veriyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, vatandaşların kitaba daha rahat ulaşabilmesi adına hayata geçirdiği kafe kütüphanenin gerek konum gerekse işlev olarak çok iyi olduğunu ifade eden Tiyatrocu Uğur Turanöner, “Kafe Kütüphane bize çok değerli zaman dilimi geçirmek açısından büyük fayda sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu tür yerlerin öneminin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte ilginin de artacağına inanıyorum. Bilgi ve birikimlerin paylaşma noktası olacaktır” dedi.

Mersin’e yaz tatilini geçirmek için gelen Doktor Özgür Karataş,  “Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra ailemin yaşadığı Mersin’e gelmiş ve uzmanlık sınavına Kafe Kütüphanede hazırlanmıştım. Ulaşım rahatlığı ve sessiz ortam nedeniyle çok iyi bir mekân olduğunu düşünüyorum. Buranın oluşmasında emeği geçen herkese ve Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Öğrenci Mevsim Demir ise çevrede adından sıklıkla bahsedilmesi nedeniyle Kafe Kütüphaneye geldiğini dile getirdiği konuşmasında “Daha sonra benim için vazgeçilmez bir mekân oldu. Çok sakin bir yer. İçecek hizmeti var. Yaz sıcaklarında sağladığı serinlik ve çalışma yeri arayanlar için bulunmaz bir fırsat olan Kafe Kütüphanenin Mezitli’de olması büyük bir ihtiyaca cevap vermiştir. İnsanların kitap okumak ve ders çalışmak için uzak yerlere gitmesine gerek kalmadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Mezitli’de yaşayan Yılmaz Akyüz ise, Kafe Kütüphanenin hem dinlenmek hem de ders çalışmak için harika bir yer olduğunu vurgulayarak görüşlerini şöyle paylaştı:

“Gerek temiz ve ferah olması gerekse çalışan arkadaşlarımızın ilgisi bizim bu mekânı tercih etmemizi sağlıyor. Bizim için önemli bir buluşma mekânı da oldu.”

Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de yaşayan her vatandaşımızın kitaba en kolay şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirdiğimiz kafe kütüphane büyük beğeni kazandı. Sadece öğrenciler değil kitap okumak ve kaliteli zaman geçirmek isteyen vatandaşlarımız da kütüphanemizi ziyaret ediyor. En büyük mutluluğumuz ve gurur kaynağımız vatandaşlarımızın de bu denli yoğun biçimde tercih etmesidir” dedi.

Daha önce hiçbir kütüphanesi bulunmayan Mezitli’yi kütüphanelerle donattıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Hayırsever işadamımız Sayın Alper Gürsoy’un annesi Fitnat Gürsoy’a hitaben yaptırdığı kafe kütüphane ile çocuklarımız ders çalışma alanı ve kütüphanesi olan güzel bir mekana kavuşmuş oldu. Belediyemizin birçok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezimizde, 10 Gönüllü Evimizde ve Down Kafede var” şeklinde konuşarak tüm Mezitlilileri kitap okumaya davet etti.






Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, KAFE KÜTÜPHANE, NEŞET TARHAN, FİTNAT GÜRSOY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA