25 Haziran 2025 Çarşamba


12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:01   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:55   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:40   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:31   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:25   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:13   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:15   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:07   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:30   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:19    ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:15   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:10   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:06   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:01    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI  
 
     
   

Başkan Seçer, Yenipazar Esnafı İle Bir Araya Geldi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Şevket Sümer Mahallesi Yenipazar’da esnaf ile buluşan ve hayırlı işler dileyen Seçer, Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istediklerini ifade etti.

 

Tarih : 28 Aralık 2019 Cumartesi 22:05   Okunma : 359

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Şevket Sümer Mahallesi Yenipazar’da esnaf ile buluşan ve hayırlı işler dileyen Seçer, Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istediklerini ifade etti.

Akdeniz’e yatırımların başlayacağı dönemlerin geldiğini dile getiren Seçer, Akdeniz ilçesi hizmet almada uzun yıllar ihmal edilmiş. Belediyemizin, yani Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istiyoruz. Önemli sorunların yaşandığı bir ilçe üzerindeyiz. Türkiye’de örneği az bir ilçe. Gelir dağılımında adaletsizliğin bu kadar çok olduğu çok az ilçe vardır. Bunların en başında Akdeniz ilçesi geliyor. Düşünün limanınız, fabrikanız, OSB’niz var, Mersin’in gayri safi hasılasının önemli bir kısmı bu bölgeden karşılanıyor ama Mersin’in en yoksul kesimi de bu bölgede. Böyle bir açmaz var” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar,Yönetim Kurulu üyeleri,Kadın Kolları,Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri,  Büyükşehir,Akdeniz İlçe Meclis Üyeleri ile birlikte Akdeniz İlçesi’ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Yenipazar’da hem esnafa hayırlı işler diledi, hem de vatandaşlar ile bir araya gelerek, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istediklerini ifade eden Seçer, Akdeniz’e yatırımların başlayacağı dönemlerin geldiğini dile getirdi.

Dükkanları tek tek gezdi

Başkan Seçer, ilk olarak Akdeniz Belediyesi Şevket Sümer Çok Amaçlı Mahalle Evi’nde Şevket Sümer Mahalle Muhtarı’na taziye ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ile tokalaşıp, hayırlı işler dileyen Seçer, kahvehanelere girdi, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar ilçe yöneticileri,Büyükşehir ve Akdeniz İlçe Meclis Üyeleri ile dükkanları tek tek ziyaret eden Seçer, son olarak Siteler Mahalle Muhtarlığı ziyareti ile geziyi sonlandırdı.  Başkan Seçer’in gezisi sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı takvimi de vatandaşlara dağıtıldı.

“Vatandaşın sorunlarını kendilerinden dinliyoruz”

Seçer, sokağa çıkarak yaşanan sorunları yerinde göreceklerini vurgulayarak, yaklaşık 15 gündür büro çalışmaları dışında, saha incelemeleri konusundaki uygulamaları başlattıklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Farklı bölgelerde, farklı ilçelerimizde, farklı sorunların yaşandığı alanları bizatihi yerinde görerek, inceleme yapıyoruz. Vatandaşın içerisinde olup, bölgelerine ilişkin sorunları kendilerinden dinlemek çok daha doğru sonuçlara bizi yönlendiriyor. Bugün de Yenipazar’dayız” diye konuştu.

“Önemli yatırımların da başlayacağı dönemler geliyor”

Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar,Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte bölgelerinde bazı gözlemler yaptıklarını dile getiren Seçer, “Yurttaşlarımızla da temasımız oluyor. Onlara sorunları iletmeleri yönünden de bir fırsat tanımış oluyoruz. Her şey memleketimiz için. Daha yeni bir belediye yönetimi sayılabiliriz. İlk 9 ay bir emekleme, bir toparlanma dönemi, bir şekil verme dönemiydi. Ama bundan sonra önemli yatırımların da başlayacağı dönemler geliyor” sözlerine yer verdi.

Metro Projesi’nin 2. fazı Akdeniz’i ilgilendiriyor

Seçer,  hizmetlerde ilk etapta sosyal faaliyetler ve sosyal yardımlar ile ön plana çıktıklarından bahsederek, eğitim alanında hayata geçirdikleri tüm hizmetleri tek tek anlattı. Ulaşımda hayata geçirdikleri ve geçirmeyi planladıkları hizmetlere de değinen Seçer, Metro Projesi’nde önceki gün ihaleye çıkıldığını ve 2020 yılında kazmayı vurmak istediklerini vurguladı. Metro Projesi hakkında konuşan Seçer, “Bunun için altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Dönemimizde finansman önemli bir sorun. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı, piyasalarda daralmaların yaşandığı bir dönemde bu yatırımları yapmak kolay değil. Ucuz ve uzun süreli ödeme koşullarını bize sağlayan finans kaynakları arayışı içerisindeyiz. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz” diyerek, raylı sistemde üç faz halinde yeni bir çalışma yaptıklarını da anlattı. Seçer, ayrıca 2. fazın Akdeniz ilçesini de ilgilendirdiğini söyledi.

“Akdeniz ilçesi hizmet almada uzun yıllar ihmal edilmiş”

Akdeniz ilçesinin uzun yıllar hizmet anlamında ihmal edildiğinin altını çizen Seçer, “Altyapı, üstyapı, temiz suya erişim, yol, kaldırım gibi konularda uzun yıllar ihmal edilmiş. Belediyemizin, yani Büyükşehir'in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istiyoruz. Önemli sorunların yaşandığı bir ilçe üzerindeyiz. Türkiye'de örneği az bir ilçe. Gelir dağılımında adaletsizliğin bu kadar çok olduğu çok az ilçe vardır. Bunların en başında Akdeniz ilçesi geliyor. Düşünün; limanınız, fabrikanız, OSB’niz var, Mersin’in gayri safi hasılasının önemli bir kısmı bu bölgeden karşılanıyor ama Mersin’in en yoksul kesimi de bu bölgede. Böyle bir açmaz var” dedi.

“Kentin bu bölgesinin mutlaka dönüştürülmesi lazım”

Akdeniz bölgesinde önemli yatırımlar yapacaklarını ifade eden Seçer, “Uzun yıllar çarpık kentleşmenin, yoğun göçün, dönemsel olarak iç göçün, daha sonra Suriyeli göçün, belki de en derin tahribatları yaptığı ilçe Akdeniz ilçesi. Bu konuda vatandaşlarımızın bize kredi vermesini, biraz sabretmelerini istiyoruz. Bunlar önemli yatırımlar olacak. Altyapı yatırımları. Hem parasal olarak önemli miktarlardır, hem de zaman alan, projelendirilmesi gereken projelerdir ya da yatırımlardır. Kentsel dönüşüm bu bölgede son derece önemli. Kentin bu bölgesinin mutlaka dönüştürülmesi lazım. Fiziki koşulları daha uygun sokaklar, semtler, mahalleler oluşturmak lazım. Bunları da tabii ki gerçekleştirmek sadece belediyelerin sorumluluğu altında değil. Daha çok merkezi hükümetle bir eşgüdüm halinde bunların yapılması işi çok daha kolaylaştıracak yatırımlar” ifadelerini kullandı.

“Hangi siyasi partiden olursa olsun bütün ilçe belediye başkanlarımızla işbirliği içerisinde çalışma zorunluluğu vardır”

İlçe belediyesi ile Büyükşehir’in eşgüdüm halinde çalışması ve işbirliği yapmasının da önemine değinen Seçer, şunları söyledi:

“Biz yönetime gelir gelmez şunu söyledik: ‘Seçim bitmiştir. 13 ilçemiz vardır. Hangi siyasi partiden olursa olsun bütün ilçe belediye başkanlarımızla işbirliği içerisinde çalışma zorunluluğu vardır. Bu bir gerekliliktir, onun ötesinde bir zorunluluktur.’ Eğer bir ilçeye yerinde, zamanında, en uygun yatırımı yapmak istiyorsanız ilçe belediyesi ile Büyükşehir arasında koordinasyonu sağlamak zorundasınız. Çünkü kaynaklar hepimizin kaynağı. İsraf edilen her kuruş hepimizin cebinden çıkan para demektir. Ödediğimiz vergi demektir. Her şey vergi üzerine kurulu. Onun için her kuruşu, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını çok dikkatli harcamamız lazım. Türkiye ne çekiyorsa adam kayırmacılıktan, yandaşçılıktan, haksız kazançtan, rüşvetten çekiyor. Bunlar artık modern dünyada konuşulan kavramlar değil. Türkiye bunları süratle bitirmeli. Bunları yapacağız. Yolumuz meşakkatli bir yol. Yolumuz çok emek isteyen bir yol. Ama bunları birer birer gerçekleştireceğiz. Bunu da tabi ki vatandaşlarımızın desteği ile yapacağız.”






Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI, ÜNAL UYAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA