2 Haziran 2024 Pazar


13:01   İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN BINANıN ÇEVRESINDEKI 3 BINA BOŞALTıLDı.. ÇÖKME ANLARı KAMERALARA YANSıDı   11:28   İSTANBUL VALILIĞI: "KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN BINADA 1 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 7 KIŞI DE YARALANMıŞTıR"   09:33   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "KÜRESEL EMEKLILIK RAPORUNDA EN KÖTÜ EMEKLILIK SISTEMLERININ SıRASıYLA HINDISTAN, FILIPINLER, ARJANTIN VE TÜRKIYE OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı"   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   08:12   3 ILÇE VE 4 BELDEDE YEREL SEÇIM YENILENIYOR... OY VERME IŞLEMLERI BAŞLADı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   17:29   ABD BAŞKANı BIDEN, LGBTQİ+ ONUR AYı`Nı KUTLADı   16:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:03   CHP SAMSUN MILLETVEKILI MURAT ÇAN: "BARıNAKLARı GEZEREK RAPOR OLUŞTURACAĞıZ"   14:08   CHP, YARıN RIZE`DE DÜZENLENECEK ÇAY MITINGI`NE HAZıRLANıYOR...   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:42   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`E KURBAN BAYRAMı`NDAN ÖNCE İADEIZIYARETTE BULUNACAĞıNı SÖYLEDI   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:53   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZŞAHBAZ`DAN BURDUR AÇıKLAMASı   11:39   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTI  
 
     
   

Üniversiteliler Artık Çorbalarını Büfelerden Alacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Ekim 2019 itibariyle hayata geçirdiği “1 Ekmek 1 Çorba” projesi ile kentin 18 farklı noktasında vatandaşlara ulaşıyor. Haftanın 6 günü, günlük 4 bin kişinin içini ısıtan çorba ikramı, iki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla 6 bin kişiye ulaşacak. Büyükşehir’in marangozhanesinde dışarıdan hizmet almadan imal edilen iki çorba büfesi, Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi girişine konulacak.

 

Tarih : 8 Ocak 2020 Çarşamba 21:24   Okunma : 384

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ekim 2019’da faaliyete geçirilen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, herkese ve her kesime ulaşmaya devam ediyor. 18 farklı noktada haftanın 6 günü sabah 07.30-09.30 saatleri arasında dağıtılan çorbalar, Mersinliler’in içini ısıtıyor. İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla çorba ikramı günlük 4 bin kişiden 6 bin kişiye ulaşacak.

Çorba da büfesi de Büyükşehir’den

Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet üretmeye devam ediyor. Dışarıdan hizmet almak yerine Büyükşehir’in marangozhanesinde üretilen çorba büfeleri ile tasarruf sağlanırken, ulaşılan kişi sayısı da artacak. Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi girişine konulacak iki çorba büfesi sayesinde öğrenciler sabah derslerine girmeden çorbalarını alabilecek.

Büyükşehir kendi kaynaklarını kullanarak üretiyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, “Büfelerimizin üretimini, Belediyemiz’in kendi atölyelerinde kendi marangozhanesinde yaptık. Büfeler, üniversite öğrencilerimizin daha çok geldikleri 07.30 ile 09.30 saatleri arasında hizmet verecek. Hafta sonları büfeler olmayacak fakat mobil araçlarımız hizmette olacak. Hem Mersin içerisinde, hem de daha farklı noktalarda Cumartesi günleri hizmet verecek” dedi.

Aylık 150 bin kişi çorbadan içecek

İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla Mersin’de çorba dağıtım noktalarının 25’e yükseleceğini ifade eden Gökayaz, “1 Ekmek 1 Çorba projemiz, Ekim ayının ilk günlerinde başladı. Projemizin büyük bir ilgi görmesiyle Tarsus ve Mersin’de belli noktalarda bu çalışmalarımıza başladık. Şu an itibariyle kentimizin 18 farklı noktasında bu hizmeti sürdürüyoruz. Yakın zamanda bu noktalarımız 25’e çıkacak. Şu anda günlük ikram rakamınız 4 bin. İki büfemiz ve mobil noktalarla beraber günlük 6 bin kişilik çorba ikramımız söz konusu olacak. Aylık olarak baktığımızda ise bu rakam 150 bin kişilik olacak” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  1 EKMEK 1 ÇORBA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA