18 Temmuz 2025 Cuma


22:24   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:10   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:10   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:30   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:04   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:01   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:57   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:50   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:10   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:05   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:25   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"   09:10   AKDENIZ’DE HER GÜN TONLARCA MOLOZ TOPLANıYOR   08:58   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    18:55   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Büyükşehir’den 19 Gemiye 36 Milyon Lira Ceza


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,“5 Haziran Dünya Çevre Günü”ve “Çevre Koruma Haftası”etkinlikleri kapsamında farkındalığı artırmak ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için Marina’da dalış etkinliği gerçekleştirdi.Balık adamlar dalış yaparak alışveriş sepetinden sandalyeye, cam şişelerden poşetlere kadar yüzlerce atığı denizden çıkardı. Atıklar, yurttaşlar görebilsin diye sergilenmek üzere belirlenen alana bırakıldı.

 

Tarih : 8 Haziran 2020 Pazartesi 02:33   Okunma : 481

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,“5 Haziran Dünya Çevre Günü”ve “Çevre Koruma Haftası”etkinlikleri kapsamında farkındalığı artırmak ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için Marina’da dalış etkinliği gerçekleştirdi.Balık adamlar dalış yaparak alışveriş sepetinden sandalyeye, cam şişelerden poşetlere kadar yüzlerce atığı denizden çıkardı. Atıklar, yurttaşlar görebilsin diye sergilenmek üzere belirlenen alana bırakıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, “Denizlerimizin özellikle insan eliyle kirletilmesi bizleri üzüyor. Deniz araçlarının denizi kirletmesini istemiyoruz. Bu konuda yüzlerce denetim yaptık. 19 gemiye 36 milyon gibi bir ceza yazmak zorunda kaldık. Amacımız ceza değil, amacımız caydırıcılık. Biz Mersinliler’in denize küsmesini istemiyoruz. Bizlerin vatandaşlarımızdan isteği deniz ortamına istenmeyen maddeleri atmamaları, bu konuda duyarlı olmaları” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde temiz bir kent için her fırsatta çevre bilinci oluşturacak projeler yürütmeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,“5 Haziran Dünya Çevre Günü” ve “Çevre Koruma Haftası” etkinlikleri kapsamındafarkındalığı artırmak ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için Marina’da dalış etkinliği gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza yazdıklarını söyledi.

Büyükşehir, temiz bir kent için çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi, küresel bir sorun haline gelen çevre kirliliğinin farkında olarak hem yurttaşların bilinçlenmesi hem de çevre temizliği için birçok etkinliğe imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her gün çok sayıda insanı ağırlayan Marina’da deniz kirliliğine dikkat çekmek için dalış gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda görevli balık adamlar, insan kaynaklı pek çok atığı denizden çıkardı.Balık adamlar dalış yaparak sandalyeden şişeye, plastik atıklardan alışveriş sepetine kadar insan kaynaklı birçok atığı denizden çıkardı. Yeri mavilikler olmayan pek çok atık yurttaşlarda farkındalık yaratmak için sergilendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, ilgili müdürler ve temizlik ekipleri katıldı.

“19 gemiye 36 milyon lira ceza yazdık”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde yürüttükleri çalışmalarla yurttaşlarda çevre konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi. Marina’daki etkinliğin Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik ve deniz polisinin ortak çalışmasıyla gerçekleştiğini söyleyen Halisdemir, “Denizlerimizin özellikle insan eliyle kirletilmesi bizleri üzüyor. Biz bu farkındalığı vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz. Deniz araçlarının denizi kirletmesini istemiyoruz. Bu konuda yüzlerce denetim yaptık. 19 gemiye 36 milyon gibi bir ceza yazmak zorunda kaldık. Amacımız ceza değil, amacımız caydırıcılık. Biz Mersinliler’indenize küsmesini istemiyoruz. Bizlerin vatandaşlarımızdan isteği deniz ortamına istenmeyen maddeleri atmamaları, bu konuda duyarlı olmaları” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  BALIK ADAMLAR, DENİZDEN ALIŞVERİŞ SEPETİ, VE SANDALYE ÇIKARDI, BÜYÜKŞEHİR, DENİZ KİRLİLİĞİNE , DİKKAT ÇEKİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA