20 Temmuz 2025 Pazar


11:20   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   10:59   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:57   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:39    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:45   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:22   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”   21:11   ÖZEL: "BEYAZ TOROSLARA TESLIM OLMADıK, AK TOROSLARA TESLIM OLMAYACAĞıZ"   19:54    ÖYMEN’IN CENAZE PROGRAMı BELLI OLDU. İLK TÖREN TBMM’DE   19:51   ÖZGÜR ÖZEL, FıNDıK BAHÇESINDE ÜRETICILERLE SOHBET ETTI... FıNDıK ÜRETICISI ERDOĞAN: "İNSANLAR ARTıK FıNDıK BAHÇELERINI VEYA DIĞER TARıM ÜRÜNLERINI DE KONUTLARA TERK EDIYOR"   19:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ATÖLYELERI SANAYI KOMPLEKSI GIBI ÇALıŞıYOR   19:07   ZEYTINLIKLERLE ILGILI TEKLIF YASALAŞMADAN ÖNCE AK PARTILILER TEPKILERINI DILE GETIRMEK ISTEYEN MUHALEFET GRUP BAŞKANVEKILLERINI SUSTURMAYA ÇALıŞTı   18:27   MURAT ÇALıK’ıN ANNESI HASTANE BAHÇESINDE NÖBETTE: “FERYADıMı DUYUN”   18:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "KENAN EVREN’DEN BETER BIR YAPı, ZIHNIYET BUGÜN ALTıN, KÖMÜR KAYNAKLARıNı, TÜM MADENLERI YABANCı ŞIRKETLERE, KANADALıLARA, YERLI ŞIRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKTI"   18:08   BAŞKAN SEÇER’DEN, ABDURRAHMAN TUTDERE’YE ZIYARET    18:01   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL: TOROSLAR’A TEKSTIL KENT, MUT’A MODERN BIR HAL İSTIYORUZ   17:07   NEVAF KıLıÇ: “TÜRKIYE-IRAK EKONOMIK İŞBIRLIĞI YENI BIR SÜRECE GIRDI”   17:03   ABD ADALET BAKANLıĞı, EPSTEIN SORUŞTURMALARıNDAKI GIZLI IFADELERIN KAMUOYUNA AÇıKLANMASıNı TALEP ETTI   16:59   ÖZEL’DEN MURAT ÇALıK TEPKISI: "MUHATAPLARıN BIZLERIZ GEL, BIZDEN NE ISTIYORSAN HESAPLAŞ AMA ÇOCUĞUN, ANANıN YAKASıNDAN DÜŞÜN ARTıK   16:50   ASLı ÖYMEN: “BIR VIRÜSE YENIK DÜŞTÜK ASLıNDA KÜÇÜCÜK BIR VIRÜSE”  
 
     
   

Mersin’in Gülümseten Hizmet Araçları


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi ve değişim odaklı anlayışını vatandaşlara hizmet veren araçlara da yansıtıyor.Yol süpürme araçları“Kenti Mis”, vidanjörler “Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri”, sulama arazözü“Su gelir güldür güldür”, engelli hizmet aracı “Engel mi Mesafeler”, evlere yemek servisi aracı “Bizimkisi bir aş hikayesi”, ilaçlama aracı “Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?”, yol yapım destek aracı da “Gül döktüm yollarına” sloganlarıyla hizmet veriyor ve yüzleri gülümsetiyor.

 

Tarih : 12 Ağustos 2020 Çarşamba 08:39   Okunma : 834

Her yönüyle yenilenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi ve değişim odaklı anlayışını vatandaşlara hizmet veren araçlara da yansıtıyor.Vatandaşların hizmetinde olan ve 7/24 çalışan yol süpürme aracı, sulama arazözü, engelli transfer aracı, evde bakım hizmeti aracı, eve yemek servisi aracı, vidanjör, yol bakım destek, ilaçlama aracı üzerinde bulunan esprili cümleler ile Mersinli vatandaşların yüzlerini gülümsetiyor.

Giydirmeler araçların hizmet verdiği alanlara uygun yapılıyor

Kentin her noktasında hizmet veren araçlarına esprili ve sevimli bir dille oluşturulan cümlelerin yer aldığı bir şekilde giydirmeyapan Büyükşehir Belediyesi, yüzlerde tebessüm oluşturan bir hizmetle daha gönülleri fethediyor.

Araçlar hizmet verdiği alana göre sınıflandırılarak, üzerine uygun cümlelerin olduğu giydirmeler yapıldı.Aracın niteliğine göre yazılan cümlelerin hepsinin hikayesibulunuyor.

‘Kenti Mis’, Mersin’i mis gibi yapıyor

Üzerinde “Kenti Mis” yazan yol süpürme aracı, Mersin’i Türkiye’nin en temiz kenti yapmak için her gün yollara düşüyor. Mesaisi günün erken saatlerinde başlayan Kenti Mis süpürme aracı kenti mis gibi yapıyor. Tüm gün kentin sokaklarını süpüren sevimli hizmet aracı gören vatandaşların yüzünde tebessüm oluşturuyor.

Vidanjörler için: ‘Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri’

Kanal ve kanalizasyon tıkanması için kullanılan vidanjörler için üzerinde “Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri” cümlelerinin olduğu giydirmeler bulunuyor.

‘Bizimkisi bir aş hikayesi’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aşhane’de hazırladığı yemekleri, yaşlı, engelli olan ve yemek yapamayan vatandaşların evine kadar ulaştırıyor. Büyükşehir tarafından haftanın beş günü verilen bu hizmet, “Bizimkisi bir aş hikayesi” sloganıylagiydirileneve yemek servisi aracı ile Aşhane’ye gelip yemek alamayacak durumda olan vatandaşların ayağına kadar ulaştırılıyor.

Sulama arazözü: ‘Su gelir güldür güldür’

Sulama arazözü için yapılan giydirmenin de yine hikayesi var. Aracın giydirmesi çok sevilen bir halk türküsü olan “Su Gelir Güldür Güldür’ün sözlerinden esinlenerek yapıldı. Türküden esinlenerek yapılan giydirmeli sulama arazözüyolları ve yol kenarlarındaki yeşillikleri sulamak için her sabah yola koyuluyor.

‘Engel mi Mesafeler’ hizmet vermeye?

Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmelerini sağlamak amacıyla ulaşım hizmeti veren Engelli Transfer Aracı da yine çok sevilen bir şarkının sözlerinden yola çıkılarak, “Engel mi mesafeler” cümlelerinin yer aldığı bir şekilde giydirildi.

Evde bakım hizmeti aracı ile ‘Mutlu ol yeter’

İlerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde sağlık ve bakım uygulamasını başlattığı Evde Sağlık ve Bakım Uygulamasının aracı olan evde bakım hizmeti aracı vatandaşların mutluluğu için çalışıyor. Yine çok sevilen bir şarkının sözlerinden esinlenerek yapılan ve alanına uygun bir şekilde giydirilen aracın üzerinde ise “Mutlu ol yeter” yazısı yer alıyor.

‘Gül döktüm yollarına’

Mersinli vatandaşların konforlu yollarda ulaşım yapması için hizmet veren yol yapım destek aracı için de yine alanına uygun bir şekilde giydirme yapıldı.“Gül döktüm yollarına” yazan yol yapım destek aracı, yolların standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla çalışıyor.

‘Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?’

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında sinekle mücadele konusunda hizmet verdiği ilaçlama araçları da “Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?”sloganıyla giydirildi. İlaçlama araçları pandemi sürecindedezenfeksiyon işlemleri konusunda daen çok hizmet veren araçlardan biri oldu.






Paylaş :
Etiketler :  MERSİNİN GÜLÜMSETEN HİZMET ARAÇLARI, CHP, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA