27 Temmuz 2025 Pazar


18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR   17:57   ENERJISA DAĞıTıM ŞIRKETLERI KRITIK TEKNOLOJIYI TÜRKIYE’YE GETIRDI: TEMAS GERILIMI TESPIT TEKNOLOJISIYLE ŞEBEKE GÜVENLIĞI ARTıYOR   17:56   İSTANBUL TICARI GAYRIMENKUL SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR   17:49   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:35   MESKİ, ANAMUR ÇUKURABANOZ MAHALLESI’NDE ALTERNATIF SU KAYNAĞıNı DEVREYE ALDı   16:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR   09:40   19 MART MITINGI SONRASı EVE DÖNÜŞ YOLUNDA DARP EDILEREK GÖZALTıNA ALıNAN ŞEHIR PLANCıSı AYHAN ERDOĞAN’ıN SUÇ DUYURUSUNA TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ   09:30   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: FILISTINI RESMEN TANıYACAĞıZ   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GÜLNAR KıRSALıNDAKI ÜSTYAPı YATıRıMLARıNı SÜRDÜRÜYOR    04:17   CHP ADANA İL BAŞKANLıĞı’NDAN ZEYDAN KARALAR’ıN ÇOCUKLARı HAKKıNDA GÖZALTı IDDIALARıNA YALANLAMA: "GERÇEĞI YANSıTMıYOR"   01:38   CHP’LI YAVUZYıLMAZ: ERDOĞAN’ıN YÜCE DIVAN’DA YARGıLANMASıNA NEDEN OLACAK BELGELERE ULAŞTıK   21:56   “MERSIN SANAYI, ÜRETIM VE TICARI ALANLARDA ISTIHDAM GÜCÜNE SAHIP”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Çevre Temizliği İçin Bir Hizmet Daha


Mersin Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni kattığı hidrolift aracı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını toplayarak, hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan atıklara engel oluyor.

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:04   Okunma : 360

Mersin Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni kattığı hidrolift aracı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını toplayarak, hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan atıklara engel oluyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’nden randevu alarak, evlerinde veya bahçelerinde oluşan inşaat ve yıkıntı atıklarını toplatabiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu örnek hizmet ile kent genelinde hafriyat atıklarının oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Temiz çevre ve sürdürülebilir bir doğa için önemli projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan inşaat ve yıkıntı atıklarına engel olmak için araç filosuna hidrolift aldı.

İnşaat ve yıkıntı atıkları artık doğaya gelişigüzel bırakılmayacak

Kent genelinde uzun süredir hafriyat atıkları ile mücadele eden, hafriyat dolgu sahaları oluşturan ve denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeni hizmeti ile hafriyattan kaynaklı çevre sorunlarına sürdürülebilir ve kolay yönetilebilir bir çözüm üretti.  

Özellikle vatandaşların taşıma konusunda sıkıntı çektiği, boş arazilere ve çöp konteynırlarının yanına bıraktığı, ev ve bahçe tadilatlarından kaynaklı inşaat-yıkıntı atıkları, Büyükşehir’in yeni aldığı hidrolift aracı tarafından toplanacak.

Vatandaşların 185 Çağrı Merkezi’nden randevu almaları gerekiyor

Hidrolift aracından faydalanmak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’ne ulaşarak randevu alıyor. Cüzi bir miktar ücret karşılığında araç, vatandaşların bulunduğu mahalleye giderek, üzerinde bulunan konteynırlardan birini bırakıyor. Vatandaşlar hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını bu konteynırlara bırakıyor. Araç daha sonra konteynerı alarak, hafriyat dolgu sahalarına götürüyor. Bu atıklar yol yapım bakım ve onarım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Hayata geçirilen yeni hizmet ile hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilirken, akılcı bir şekilde yönetilen hafriyat atıkları ile maliyetler düşürülüyor.

Saydam: “Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımıza çözüm buldu”

Binalarında yapılan tadilat nedeniyle çıkan molozlar için Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Tadilata başladığımız gün itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Kendilerinden belli bir miktar, çok düşük bir fiyatla konteyner talep ettik. Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Evimizden çıkan molozları çuvalladık, konteynerimize bırakıyoruz. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yardımcı olmasını isteyen Saydam, “Çöplerin kenarlarına molozları koymayalım. Bu hiç hoş olmayan bir görüntü yaratıyor, çevre kirliliği yaratıyor” diye konuştu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, moloz, çevre, kirlilik, hizmet, temizlik, hidrolift

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA