18 Haziran 2025 Çarşamba


11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:08   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   09:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:23   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:15   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:18    MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:13   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:04   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:57   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:50   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:40   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:05   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:58    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:15   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:05   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Sivrisinekle Mücadelede Lepistes Üretmeye Devam Ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarih : 2 Ekim 2020 Cuma 10:44   Okunma : 602

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelindeki binlerce sulama havuzuna bırakılması için sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda oluşturulan göletin içine bırakılan 20 adet lepistes balığı, üreyerek binlere ulaştı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında sulama havuzlarında sivrisinek üremesinin önüne geçen lepistes balıkları, sinekle mücadelede kimyasal ilaç kullanımının önüne geçerek hem doğanın korunmasını sağlıyor, hem de maddi yönden masrafları azaltıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelindeki yüzlerce sulama havuzuna bırakılması amacıyla sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiliyor.

Doğanın ve kamu kaynaklarının korunmasını ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde uygulamaya konulan çalışma kapsamında, bir tür süs balığı olan ve sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıklarının çoğaltılması ve il genelinde bulunan binlerce sulama havuzuna bırakılması için çalışmalar yürütülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkalığı’na bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamında oluşturulan gölete bırakılan 20 lepistes balığı hızla çoğalarak sayıları binlere ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen sivrisinekle mücadelede lepistes balıklarının kullanılması uygulamasının ilk etap çalışmaları geçtiğimiz Mayıs ayında yapılmış ve proje olumlu sonuçlar vermişti.

Sulama havuzlarına bırakıldı

İlk etapta 1000 adet sulama havuzuna, sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları bırakıldı. Hiçbir kimyasal kullanılmadan sivrisinek çoğalımının önüne geçilmesini sağlayan uygulama, oldukça külfetli olan sinekle mücadelede harcanan miktarı da asgari düzeye indiriyor.

Herhangi bir kimyasal kullanılmadan ve çevre kirliliği yaratmadan gerçekleştirilen üretimde, balıklar tamamen doğal şekilde larvaların yok olmasını sağlıyor ve sivrisineğin üremesinin önüne geçiyor. Üretilen lepistes balıkları, il genelinde ihtiyaç duyulan sulama havuzlarına bırakılacak.






Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, sivrisinekle, mücadele, larva, lepistes, balık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA