26 Ağustos 2025 Salı


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Bir Evi Daha Sıcak Yuvaya Dönüştürdü


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus İlçesi’nin Bolatlı Mahallesi’nde yaşamını yalnız sürdüren 82 yaşındaki Atıf Çapar’a yardım eli uzattı. Tek geçim kaynağı yaşlılık aylığı olan Çapar’ın evinin tavanında meydana gelen göçükler kendisi için hayati tehlike oluşturuyordu. Torunu Buse tadilat için maddi imkanları olmadığından çareyi Büyükşehir’de buldu ve kısa süre içinde yüzleri güldü. Ekipler,82 yaşındaki Çapar’a bir de sürpriz yaparak, onarılan evinde doğum gününü kutladı.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 09:38   Okunma : 482

Mersin Büyükşehir Belediyesi,Nisan 2019’dan bu yana hayata geçirdiği projelerle vatandaşların yüzünü güldürürken, ihtiyaç sahibi veya zor durumda kalanların da yaralarını sarıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri,Tarsus İlçesi’nin Bolatlı Mahallesi’nde yaşamını yalnız sürdüren 82 yaşındaki Atıf Çapar’a yardım eli uzattı.Tek geçim kaynağı yaşlılık aylığı olan Çapar’ın evinin tavanında meydana gelen göçükler kendisi için hayati tehlike oluşturuyordu. Torunu Buse Geneş tadilat için maddi imkanları olmadığından çareyi Büyükşehir’de buldu ve kısa süre içinde yüzleri güldü.

Büyükşehir, bir yurttaşın daha yarasına merhem oldu

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli ve zor durumda olan vatandaşlara el uzatmayı sürdürüyor. Eşini kaybettikten sonra evinde tek başına yaşamını sürdürenAtıf Çapar, maddi imkansızlıktan dolayı sıvası dökülen ve bu yüzden tehlike oluşturan yerlerin tadilatını yaptıramadı. Kendisiyle ilgilen torunu Buse ise dilekçe yoluyla Büyükşehir’e ulaştı. Sosyal hizmet uzmanlarının incelemelerinin ardından kısa süre içinde evin tadilatı gerçekleştirildi. Tavanı akıtan ve duvarlarının sıvaları dökülen evinde Atıf Dede, artık güvenle ve huzurla yaşıyor. Ayrıca Atıf Dede hafta içi her gün Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanesinden sıcak yemek hizmeti de alıyor.

“Çareyi Büyükşehir Belediyesi’nde bulduk”

Dedesi için Büyükşehir’e başvuruda bulunan Buse Geneş, “Dedemle, annem ve ben ilgileniyoruz. Bu süre zarfında bizim de durumumuz olmadığı için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum. Dedemin evi önceden dökülüyordu, yaşanılacak halde değildi. Çareyi Büyükşehir Belediyesi’nde bulduk.Sonrasında sıcak yemek ihtiyacını giderdiler. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.

Atıf Dede yeni yaşını Büyükşehir ile kutladı

Mutluluğu gözlerinden okunan Atıf Dede’ye ekipler bir de doğum günü sürprizi yaptı. 1938 doğumlu Atıf Dede, 82. yaşını Büyükşehir ile kutladı. Atıf Çapar, “Vahap Seçer’in gönderdiği işçiler evimi yaptı, Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

“Büyükşehir olarak her zaman ihtiyacı olanların yanındayız”

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, maddi imkanı olmayan ailelere yangın, sel gibi yaşanan doğal afetlerde tadilat desteği verilerek eşya yardımında da bulunulduğunu ifade etti. Yazgı, Atıf Çapar’ın kötü yaşam koşullarının giderildiğini söyleyerek, “Tavan su akıtıyordu, izolasyon yaptık, onardık. Demirler gözüküyordu, içeriye taşlar dökülüyordu. Tavana bakım onarım yapıldı. Daha sonra evin geneline boya badana yaptık.Atıf Amca sosyal hizmetlerden yemek desteği de alıyor ona da yine torunu Buse başvurdu. Hafta içi her gün bir öğün sıcak yemeği geliyor. Tadilatı sadece kötü yaşam koşulu olan evlerde yapmıyoruz her şeyden önce sel, yangın gibidoğal afetlerde vatandaşlarımızın yanında oluyoruzBoya, badana, onarım gibi destekler veriyoruz. Bunun yanında Sosyal Hizmetler Yönetmeliği’ne göre yine sosyal endikasyonlu olan ailelere eşya yardımı yapıyoruz, ana malzemeleri veriyoruz.Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak tüm ekibimizle zor durumda olan yaşlılarımızın, engellilerimizin her zaman yanındayız”dedi.

Vatandaşlar Büyükşehir’e nasıl ulaşıyor?

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne ulakBEL destek hattından hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yoluyla şahsen de başvuran vatandaşlar aynı zamanda Alo 185 çağrı merkezi üzerinden de taleplerini iletebiliyor. Başvuru sonrasında Büyükşehir’in sosyal hizmet uzmanları adrese giderek gerekli incelemeleri yapıyor. Ekipler, yönetmelik gereği belirlenen kriterlere göre vatandaşlara azami ölçüde destek sağlıyor.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BİR EVİ, DAHA, SICAK, YUVAYA, DÖNÜŞTÜRDÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA