15 Mayıs 2025 Perşembe


11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:12   BTP SÖZCÜSÜ LÜTFULLAH ÖNDER: "İKTIDARıN ŞIRAZESI KAYMıŞ, ÖLÇÜSÜ ŞAŞMıŞTıR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   10:10   KKTC ANA MUHALEFET PARTISI CTP GENEL BAŞKANı ERHÜRMAN: “FEDERASYON, KıBRıS SORUNU ÇÖZÜLECEKSE BUNUN NASıL OLACAĞıNı GÖSTEREN FORMÜLASYON"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   23:27   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... YURTTAŞLAR BEKLENTI VE KAYGıLARıNı ANLATTı: HEP BERABER, OMUZ OMUZA İMAMOĞLU`NU KURTARACAĞıZ   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:51   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... KADıKÖY BELEDIYE BAŞKANı KÖSEDAĞLı: SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıMıZı, BÜROKRAT ARKADAŞLARıMıZıN BIR AN ÖNCE ARAMıZDA OLMASıNı ISTIYORUZ   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:48   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... EDIRNE BELEDIYE BAŞKANı AKıN: "HUKUKSUZLUKLARA KARŞı ÇıKAN TÜM VATANDAŞLARıMıZ BURADA"   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ  
 
     
   

Kadın Üreticiler,Büyükşehir’in Stantlarını El Emeği Ürünleriyle Donattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticileri desteklemeye ve el emeği ürünlerine değer katmaya devam ediyor.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki kadın üreticiler, ‘tezgahları el emeğiyle, yeni yılı umutla donatıyoruz’ sloganıyla düzenlenen “Yeni Yıl Etkinliği”nde bir araya geldi. Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm ilçelerden gelen 192 kadın üretici, tezgahlarınıel emeği ürünleriyle donattı.

 

Tarih : 30 Aralık 2020 Çarşamba 00:14   Okunma : 511

Mersin Büyükşehir Belediyesi,el emeği ürünlerini kazanca dönüştürmek için çabalayan kadın üreticileri desteklemeye, ürünlerine değer katmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde üreticiler, ‘tezgahları el emeğiyle, yeni yılı umutla donatıyoruz’ sloganıyla düzenlenen “Yeni Yıl Etkinliği”nde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ücretsiz olarak kurduğu stantlarda el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen 192 kadın üretici, yeni yılda önce sağlık sonra tüm üreticilere bol kazanç diledi. 

Bu etkinlikte kadın emeği var!

Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılına girmeye sayılı günler kala kadın üreticileri Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya getirdi. Tarsus’tan Anamur’a kadar tüm ilçelerden gelen 192 kadın üretici Büyükşehir’in kurduğu 62 stantta yerini aldı. Etkinlikte, bakliyattan kurutulmuş sebzelere, peynirden kuruyemişe, dekoratif ürünlerden çiçeğe, kıyafetten çantaya ve çeşitli aksesuarlara kadar birçok ürün yer alıyor. İki gün devam edecek etkinlik için ilçelerden gelen kadın üreticiler Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir ediliyor. Kadın üreticiler deniz kenarında düzenlenen etkinlikle hem sosyalleşiyor hem de pandemi döneminde ürettikleri ürünleri satma olanağı buluyor.

Etkinlikte ‘Burada Kadın Emeği Var’ yazılı bir de fotoğraf köşesi yer alıyor. Büyükşehir’in marangozhanesinde yapılan fotoğraf panosunda ‘Gelecek Nesillerin Mimarıdır Kadın’, Kadın Demek Emek Demek’, ‘Burada Kadın Elinden Üretim Var’, ‘Kadın Varsa Emek Var’, ‘Kadın Sırtında Yükselen Umutlar’ yazılı bölümler ise dikkat çekiyor.

“Ben aslında kendine pazar arayan, çırpınan bir üreticiyim”

Tarsus’tan etkinlik için gelen Ayşe Banu Solmaz, ilk kez bir stantta ürünlerini sergileme imkanı bulduğunu vurgulayarak, “Çok güzel bir organizasyon, çok beğendim.Hem ortam hem stantların kalabalık olması hem mekan gerçekten iç açıcı, çok hoşuma gitti. Evde kendim üretiyorum, el nakışları yapıyorum, polyester boyuyorum, dekoratif boyama, kapı süsleri yapıyorum. Çiçeklerle oynamayı çok seviyorum. Buradaki bütün kadınlar da kendi emeklerini sergiliyorlar, gerçekten çok güzel. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Ben aslında kendine pazar arayan, çırpınan bir üreticiyim evde kendi başıma. O yüzden bu fırsatı bana verdiği için çok teşekkür ediyorum. Bütün dünya için önce sağlık diliyorum, sonra bir şeyler yapmak için üreten bütün insanlara hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

“Herkese sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum”

Mut’tan gelen üretici Ayşe Cenk ise etkinlikten çok memnun kaldığını söyleyerek, “Mut Taşhan Üretici kadınları olarak Başkanımız Vahap Seçer’inyardımıyla da şu an buradayız. Ürettiğimiz ürünlerimiz tulum, otlu, buzhane peynirimiz, tereyağımız, küflü peynirimiz, küçük tulumlarımız, çökeleğimiz,  nar ekşimiz, pekmezimiz,çemenimiz, incir, domates, biber kurumuz bulunmaktadır. Herşey doğaldır. Bu vesileyle Başkanımız Vahap Seçer’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Yılbaşı için de sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum herkese” diye konuştu.

“Kadınlarımız üretsin, kendi ayakları üstünde durabilmeleri için yılmasın”

Üretici Şükran Bayram,ahşap boyama yaptığını, toprak saksıları süslediğini belirterek, “Kadınlarımız üretsin, kendi ayakları üstünde durabilmeleri için yılmasınlar. Ellerinden geleni yapsınlar. Zaten Sevgili Başkanımız’ın bize sunduğu destekten dolayı en azından satış yaptığımızda belli bir yere geleceğimize inanıyorum. Kimseye sığınmadan, muhtaç olmadan ihtiyaç duymadan kendi ayaklarımız üzerinde durabileceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Biz çok memnunuz,gelenler de memnun olur inşallah”

Gülnar’dan gelen üretici Havva Şimşek de el emeği ürünleriyle tezgahı bezeyen kadın üreticilerden biri. Şimşek, “2020 iyi geçmediği için özellikle sağlık istiyorum. İnşallah 2021 güzel bir şekilde sağlıklı, sıhhatli bir şekilde geçer. Bütün ürünler kadın elinden çıkmış, hepsi çok güzel şeyler. Biz çok memnunuz,gelenlerde memnun olur inşallah”dedi.

“Bu ürünlerle yurtdışında iki çocuk okuttum”

Yenişehir İlçesi’nden katılan Raziye Yalçın ise uzun yıllardır el sanatlarıyla uğraştığını ve Ev Ekonomisi teknisyenliğinden emekli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

18 yıldır hala uğraşıyorum el sanatlarıyla, yeni şeyler öğreniyorum. Mevsimine göre keçe yapıyorum. Doğal taştan takı yapıyorum. Kaktüs yetiştiriyorum kendi çapımda, 70-80 tane çeşidim var. Baktım o kadar çok ki satmaya başladım.Bunlarla yurtdışında iki çocuk okuttum ama şimdi duramıyorum, devam ediyorum çünkü üretmek çok iyi bir şey. Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle bir imkanı bize sağladığı için çok memnunum. Böyle belli bir yerimizin olması çok faydalı.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KADIN, ÜRETİCİLER, BÜYÜKŞEHİR’İN, STANTLARINI, EL EMEĞİ, ÜRÜNLERİYLE, DONATTI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA