3 Kasım 2025 Pazartesi


16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:02   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:55   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:40   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:07   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   18:25   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:15   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:20   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:12   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:47   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

Karşı şehirlerin kardeşlik bağı


Mezitli Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çatalköy Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması imzaladı. Akdeniz’in iki karşı şehrini gönül bağıyla bağlayan kardeşlik protokolü Covid-19 Korona Virüsü tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirildi.

 

Tarih : 12 Ocak 2021 Salı 18:15   Okunma : 655

Mezitli Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çatalköy Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması imzaladı. Akdeniz’in iki karşı şehrini gönül bağıyla bağlayan kardeşlik protokolü Covid-19 Korona Virüsü tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirildi.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli katılımıyla protokol Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioglu tarafından imzalandı.

 ‘BİRLİKTE ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ’

 Girne yakınlarında bulunan ve gelirinin büyük bölümünü turizm ile sağlayan Çatalköy ile Mezitli Belediyesinin kültür, sanat, spor ve ekonomik alandan çeşitli işbirliklerini sağlayacak olan anlaşma ile ilgili söz alan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, çalışkan ve girişimci yönüyle öne çıkan her iki belediye başkanının birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğine inandığının altını çizerek, “Yüz yüze kardeş şehir protokolü imzalamak için hazırlık yaptık ancak Covid-19 nedeniyle uzaktan yapmak durumunda kaldık. Her iki belediyenin isteğini, heyecanını ve coşkusunu görünce çok güzel işler başaracağımızı düşünüyor, birbirlerinin kültürleri, sanatsal ve spor faaliyetleri ile büyük işler başaracağımıza inanıyorum. Özellikle Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için bu birliktelik son derece daha önemli bir hale geliyor. Her iki belediyemize de gösterdikleri işbirliği nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

 ‘YÜZ YÜZE BİRLİKTE OLAMASAK DA GÖNÜLLERİMİZ BİR’

 Yaşanan pandemi süreci yüz yüze görüşmeyi engellese de gönül gönüle birlikteliği engelleyemeyeceğine vurgu yapan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioglu ise, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anavatanımız Türkiye özellikle Covid-19 döneminde çok daha sıkı ilişkiler içerisinde olmalıdır. Birlikte hem ekonomik hem de kültürel projeler üretebiliriz. Turizm bölgesi olduğumuz için bu pandemi döneminde diğer kentlere göre ekonomik açıdan çok daha fazla etkilendik. Covid-19 her ne kadar yüz yüze görüşmemize engel olsa da gönül gönüle görüşmemize engel olamadı. KKTC olarak var olan ekonomik sıkıntılara bir de Covid-19 eklenince kardeşlik ilişkileri çok daha fazla önem kazanıyor” diye konuştu.

 ‘KARDEŞLİK İŞİKİLERİNİ GENİŞ ANLAMDA DÜŞÜNEREK ORTAK PROJELER GEÇEKLEŞTİRMELİYİZ’

 İki kent ilişkilerinin daha geniş kapsamda ele alınması gerektiğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Benzer özellikleri olan iki kentiz. Sadece nüfus olarak Çatalköy’e nazaran biz daha fazla durumdayız. Çok yoğun bir nüfus artışı ve inşaat sektörü üzerinden dönen bir ekonomik durum var. Karşı karşıya sahil komşusuyuz. İmzaladığımız bu kardeş şehir protokolü ile çok önemli birliktelikler sağlayacağımızdan kuşkumuz yok. Özellikle kadınlar ve çocuklarla ilgili projelerimizi Çatalköy’de uygulamaya geçirebiliriz. Artık kardeş şehir projelerini aşarak ortak somut projelerle birbirimize destek olabiliriz. Pandemi nedeniyle uzaktan bağlantı yoluyla imza gerçekleştirebildik ancak kısa sürede bu sıkıntılı günleri aşarak yüz yüze ortak çalışmalara başlayabilmenin ümidini taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Tarafların imzayı atmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KARŞI, ŞEHİRLERİN, KARDEŞLİK, BAĞI, KKTC

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA