18 Ağustos 2025 Pazartesi


09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı  
 
     
   

Kadınlar Üretiyor Mersin Kazanıyor


Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin merkez ve farklı ilçelerde belirli zaman aralıklarıyla kurulan üretici kadın stantları, Erdemli’deilk kez açıldı.Büyükşehir’in öncülüğünde Erdemli’dekurulan 56 stantta el emeği, göz nuru ürünlerini satışa sunan 193 üretici kadın, hem ekonomik kazanç sağlarken, hem de dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.Stantlar önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de açılmaya devam edecek.

 

Tarih : 1 Şubat 2021 Pazartesi 19:29   Okunma : 499

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kentin tüm ilçelerinden gelen üretici kadınlara açılan stantlar, kadınların ev ekonomisine katkı için bir kazanç kapısı haline geldi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ortak çalışmalarlaErdemli ilçesinde de ilk kez açılan üretici kadın stantlarındakadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Etkinliğe katılan kadınlar, ekonomik kazanç sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

56 stantta 193 üretici kadın yerini aldı

Kadın emeğine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Mersin merkez ile farklı ilçelerde açmayı sürdürdüğü stantları bu kez de Erdemli ilçesinde kurdu. Erdemli İlçesi Türbe Mahallesi Belediye Otoparkı Kermes Alanı’nda 56 stant kurulurken, 193 üretici kadın bu stantlarda, bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveler ile el ürünlerini satışa sunma imkanı yakaladı. Etkinliğe, Mersin merkez, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut,Arslanköy ve Gülnar’dan üretici kadınlar katıldı.

Mersinden Kadın Kooperatifi ile Mut Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi’nin de stant açtığı üretici kadınların buluşmasında,Erdemli halkı daha sağlıklı ve ekonomik ürünlere ulaştı.

“Her yere katılmayı düşünüyorum”

Çamlıyayla’dan gelen ve ilk defa üretici kadınların buluşmasına katılan Munise Yasin, Başkan Seçer’in dağıttığı üzüm sıkma makinesi ile yaptığı pekmezleri ve ürettiği diğer ürünleri tanıttı. Standında yer alan ürünleri sayan Yasin,“Pekmez, ceviz sucuğu, muskamız var.Biz ilk kez geldik. Sağ olsun Başkanımız bu yıl üzüm çekme makinesi verdi. Onunla kolaylık oldu. Onunla çektik. Pekmezimizi kendimiz yapıyoruz. Şerbet yapıyorum, bandırma yapıyorum” dedi.Kadın üreticilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yasin,“Ortam güzel.Böyle olursa her yere katılmayı düşünüyorum”diye konuştu.

“Evde boş boş duruyorduk.Böyle bir şey yapılması çok iyi oldu”

Standında, evinde ürettiği gıda ürünlerini, yağları ve sabunları sergileyen Melek Sezer, açılan üretici kadın stantlarını beğendiğini söyledi. Sezer, üretici kadınlar buluşmasına katılmadan önce evde boş oturduğunu belirterek, “Kendi ürünlerimiz var burada. Bunları kendi bahçemizde üretiyoruz. Bu katkı kadınlarımız için çok iyi oldu. Daha özverili, daha elverişli oldu böyle bir şey sunulması, böyle bir şey yapılması. Daha da genişletilmesi için elimizden gelen her şeyi yaparız. Evde boş boş duruyorduk. Böyle bir şey yapılması çok iyi oldu. Eve katkı. Çocuklarımız var. Herkesin geçimi zor. Böyle yapılması daha iyi oldu. Daha genişletilmesini isteriz” dedi.

“Destek verildikçe kendimize güvenimiz artıyor”

Tarsus’tan yaklaşık 15 kişilik arkadaş grubu ile üretici kadın buluşmasına katılan Songül Çömez de iğne oyası alanında kendini geliştiren kadınlardan biri. Ürünlerini sosyal medya üzerinden satmaya çalıştığını ancak alıcının fazla olmadığını söyleyen Çömez, Büyükşehir’in etkinliği ile satış yapabildiğini ifade ederek, “Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz evde ürettiğimiz ürünleri burada sergilememizi sağlıyor. Biz kadınlara destek verdiği için Başkanımız Vahap Seçer’e burada da çok teşekkür ettim. Desteğini üzerimizden eksik etmemesini istiyoruz. Etmediğine de çok memnun kalıyoruz. Biz kadınlara destek verildikçe kendimize güvenimiz artıyor” ifadelerine yer verdi.

“Ev hanımları olarak ürünlerimizi burada satmamız çok büyük bir şans”

Tarsus’tan gelen bir diğer kadın üretici Ayşegül Çetin de gerçekleştirilen etkinliğin hem ekonomik anlamda hem de farklı yerleri görme anlamında kendisine çok katkısı olduğunu söyledi. Etkinliğe katıldığı için kendisini şanslı gördüğünü kaydeden Çetin, “Ev hanımları olarak ürettiğimiz ürünleri burada satmamız bizim için çok büyük bir şans. Çünkü hiçbir yerde satış yapamıyoruz. Ama Büyükşehir Belediyemiz böyle bir etkinlik yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Belediyemiz bize Tarsus’tan buraya kadar özel araç ayarladı, o şekilde geldik. Bu ürünleri dışarıda satamadığımız için bu etkinlik bizim için çok iyi oluyor. Hem gezmiş oluyoruz hem değişik yerler görüyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KADINLAR ÜRETİYOR, MERSİN KAZANIYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA