5 Temmuz 2025 Cumartesi


11:07   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:04   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:15   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:08   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK   09:43   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:55   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:52   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:33   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   17:57   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:40   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:50   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   15:15   İMAMOĞLU’NDAN RTÜK’E CEZA TEPKISI   09:50   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:25   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Kadınlara Verdiği Desteği Her Alanda Sürdürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle hayata geçirilen ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmet vermeye başladı. Merkezin iç tefrişat ve medikal malzemeleri IOM tarafından hibe edildi. Yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkezde, kadınlara yönelik fizyolojik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Merkezden hem mülteci hem de yerel topluluklardan tüm kadınlar faydalanabilecek. Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır,“Kadın Sağlığı Danışma Merkezimizi 8 Mart gibi kadınlar ve kadın haklarının önemini anımsatan bir günde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece 8 Mart değil, her gün kadınlarımızın günü olsun” dedi.

 

Tarih : 8 Mart 2021 Pazartesi 15:00   Okunma : 442

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ hizmete açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmet vermeye başlayan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi; Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle hayata geçirildi. Merkezin iç tefrişat ve medikal malzemeleri Uluslararası Göç Örgütü tarafından hibe edildi.

Yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk!

Yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkezde, kadınlara yönelik fizyolojik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek.Merkezin gerek fizyolojik, gerekse de psikolojik hizmetlerinden; hem mülteci hem de yerel topluluklardan tüm kadınlar faydalanabilecek.

Kadınlar pek çok farklı alanda hizmet alabilecek

Mezitli İlçesi Akdeniz Mahallesi’nde yer alan merkezde, ‘Psikolog Odası’, ‘Sağlık Odası’, ‘Etkinlik ve Toplantı Odası’, ‘Çocuk Oyun Odası’ ve ‘Diyetisyen Odası’ bulunuyor. Psikolog Odası’nda; psikolojik danışmanlık, kadına şiddetle mücadele, hamilelik döneminde ve doğum sonrası psikolojik travmalar, menopoz dönemi yaşanan psikolojik sorunlarla mücadele gibi konularda destek sağlanacak.

Merkezdeki Etkinlik ve Toplantı Odası’nda yapılacak etkinlikler kapsamında ise hamilelere yönelik, Büyükşehir Belediyesi’nin fizyoterapistleri tarafından hamilelikte fiziksel aktivite, nefes eğitimi ve omurga sağlığı eğitimi verilecek.Toplantı Odası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen Menopoz Okulu hizmeti, üreme sağlığı danışmanlık hizmeti ve hamilelere egzersiz danışmanlığı ile sağlıkla ilgili eğitimler düzenlenecek.

Merkezde yer alan Sağlık Odası’nda, Büyükşehir Belediyesi sağlık personelleri tarafından kadın danışanlara sağlık konusunda danışmanlık hizmeti verilecek. Çocuk Oyun Odası ile de danışmanlık hizmeti almaya gelen kadınların çocukları, kendileri danışmanlık hizmeti alırken oyun odasında keyifli vakit geçirebilecek. 

Diyetisyen Odası’nda ise bir diyetisyen eşliğinde, kadınlara sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konusunda yardımcı olunacak.

“Merkezimizi 8 Mart’ta açmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, merkez hakkında bilgi verirken; “Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü olarak kadınlarımızı her yaşta, gerek ruhsal gerek fiziksel açıdan desteklemeyi hedeflediğimiz Kadın Sağlığı Danışma Merkezimiz’i8 Mart gibi kadınlar ve kadın haklarının önemini anımsatan bugünde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezimizde; Menopoz Okulu, beslenme desteği, beslenme danışmanlığı;hamilelik döneminde gerek fiziksel gerek beslenme açısından danışmanlık hizmetleri vermeyi planlıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in her zaman desteklediği kadınlarımızın yaşadığı olumsuzluklara yardımcı olabileceğimiz Merkezimizde hizmete başlamış bulunmaktayız. Projemizde bizi destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü’ne teşekkürlerimizi sunarız. Sadece 8 Mart değil, her gün kadınlarımızın günü olsun” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KADINLARA, VERDİĞİ, DESTEĞİ, HER ALANDA, SÜRDÜRÜYOR, IOM, 8 MART, DÜNYA, EMEKÇİ, KADINLAR, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA