26 Ağustos 2025 Salı


11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:32   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:24   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:38   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:55   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR  
 
     
   

Mersinde Seyyar Satıcı Araçları Kent Estetiğine Uygun Hale Getiriliyor


Büyükşehir Belediyesi, cadde kenarlarında veya kentin farklı noktalarında satış yapan seyyar satıcıların kent estetiğine uygun araçlara sahip olması ve dikkat edilmesi gereken diğer hususlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.Tarsus’ta da sorumlulukları 1 Ocak itibariyle ilçe belediyesindenBüyükşehir’e geçen 115 seyyar satıcı esnafıyla toplantı yapılarak, yeni dönemde neler yapılacağı ve hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verildi.

 

Tarih : 10 Mart 2021 Çarşamba 10:20   Okunma : 323

Mersin Büyükşehir Belediyesi, cadde kenarlarında ve kentin farklı noktalarında seyyar satıcılık yapanların, kent estetiğine uygun araçlara sahip olması, kılık-kıyafet ve hijyen kurallarına azami özeni göstermeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan seyyar satıcılarla ilgili olarak araç yenileme, tek tip kıyafet ve vatandaşlara nasıl hizmet verilmesi gerektiği konularında hayata geçirilen uygulama ve bilgilendirme çalışmalarının benzeri ilçelerde de başlatılıyor.

Tarsus seyyar satıcı esnafının sorumluluğu Büyükşehir’e geçti

Tarsus’ta da sorumlulukları 1 Ocak itibariyle ilçe belediyesinden Büyükşehir Belediyesi’ne geçen 115 seyyar satıcıyla toplantı düzenlenerek, yeni dönemde neler yapılacağı ve hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğikonularında bilgi verildi.

Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali (TAŞTİ) içinde bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, Bütünşehir Yasası ile seyyar satıcıların sorumluluğunun ilçe belediyelerinden Büyükşehir’e verildiğini söyledi.

Tarsus’ta bulunan resmi kayıtlı 115 seyyar satıcının, şalgam, tatlı veya diğer yiyecek maddesi sattıkları araçlarının, kent estetiğine uygun ve hijyen kurallarına azami özen gösterilecek şekilde tamamen yenileneceğini kaydeden Fuat Tuğluoğlu, aynı şekilde kılık-kıyafet düzenlemesinin de getirileceğini vurguladı.

Toplantıda bilgilendirmede bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, “Bütünşehir Yasası doğrultusunda Tarsus Belediyesi ile uzlaştık ve bütün dosyalarını bize devrettiler. Şu an Büyükşehir Belediyesi olarak iş ve işlemleriniz bize geçti. Biz, 115 araç sayısını şu an itibariyle sabit tutma kararı aldık. Bizde bu 115 arkadaşımızdan ne istediğimizi söyleyelim, onlarında bizden ne gibi talepleri var; alalım, çalışma yapalım ve sonra sizlerin önüne getirelim diye bu toplantıyı yapıyoruz. Daha sonra yeniden toplantılar yapacağız” dedi.

Seyyar satış yapılan araçların yanına masa sandalye konulmaması, temizlik ve mesafe kurallarına uyulması ve çevre düzeni gibi konularında gündeme geldiği toplantıda, seyyar satıcıların istek ve beklentileri de dinlenip tek tek not alındı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİNDE, SEYYAR, SATICI, ARAÇLARI, KENT, ESTETİĞİNE, UYGUN, HALE, GETİRİLİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA